Klumme
Læsetid: 1 min.

MoTI

Moderne Tider
3. marts 2012

Bonderøve

DR’s Bonderøven og Niels Hausgaard er med i landdistriktsminister Carsten Hansens (S) visionsgruppe for Danmarks landdistrikter. De skal dreje debatten om Udkantsdanmark væk fra negativ omtale. Her på redaktionen bakker vi fuldt op om Carsten Hansen. Han er manden, der skal redde både ghettoer og rådne bananer, så han for brug for opbakningen. Men vi må samtidig påpege det ulogiske i at sætte eliten til at fortælle positive historier om udkanten. Medlemmerne er kendte, sangere, kreative, direktører og går ind for bæredygtig energi og økologi. Hvor er de sande bonderøve, som skider højt og flot på den kreative klasse og dens ideer? Hvor er dem, der bare vil bo på landet, svine med deres oliefyr og klappe en ko? Hvor er Udkantsdanmarks sande stemme? Spørger vi bare. 

Positiv tænkning

Det handler om, hvordan vi taler om tingene: Er glasset halvt fuldt, eller er det halvt tomt? Det handler om indstilling. Derfor er vi her på redaktionen dybt imponerede over erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), der mente, at der da ikke var tale om en bankpakke, men om en vækstpakke, da han torsdag prøvede at få en aftale på plads om den ’pakke’, der skal give nye lånemuligheder til trængte landmænd og give mulighed for, at FIH Erhvervsbank kan flytte ejendomslån for 15-17 milliarder over i et selskab under Finansiel Stabilitet. Det er positiv tænkning: Hvor vi andre ser et minus på kontoen, ser Sohn et plus. Hvor vi andre har svært ved at forstå, skærer Sohn igennem. Som han sagde: »Det er naturligt, at nogle vil have svar på en række tekniske ting. Alle ved, at finansområdet er kompliceret.« 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her