Interview
Læsetid: 2 min.

Chiller, mens de fixer

Morgenen er det bedste tidspunkt at læse bøger på, mener Niclas Genckel Petersen fra Nik & Jay, som står bag årets EM-sang
Moderne Tider
26. maj 2012

— Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»I skrivende stund ville jeg ønske, at alle hvide mennesker, selvklart også sorte, brune, røde, gule, lilla, men dog mest hvide, ville læse Jakob Ejersbos Afrika-trilogi. Den har totalt ændret min opfattelse af dette enorme kontinent. Vi kolde nordboer har ofte en tendens til at føle os som konger med kæmpe mindreværdskomplekser, der mener at kunne redde alle andre mennesker syd for os. Det er naturligvis en svært forenelig kombi. Vi bliver nødt til at blive ved med at lege, ved med at lære. Nok altid.«

— Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Agneta Pleijels Lord Nevermore har været et af de bekendtskaber, der har haft størst betydning for mig. Jeg blev nødt til at tage hjem fra New York med et brækket ben grundet skateboarding. Fandt efter et par dage i Danmark mig selv i et tungsind af dimensioner. Mængden af bøger var stor, mængden af joints, jeg røg, ligeledes. Det var en fantastisk tid. Stanislaws & Bronislaws kampe mellem, skal jeg kalde det det kreative & det praktiske, vodka & rejser, kunst & kærlighed – alle disse ting var med til at forme mig, og jeg havde aldrig haft det liv, jeg har nu, hvis ikke jeg havde brækket det skide ben, var kommet hjem, havde røget de joints og læst alle de bøger. Det er, som det er. Som man siger.«

— Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den værste bog, jeg prøvede at komme igennem, var en digtsamling af Henrik Nordbrandt. Jeg kunne virkelig ikke tage det seriøst. Det var irriterende sløjt efter min mening.«

— Hvilken type læser er du?

»Jeg finder en stor glæde i at læse mange bøger på samme tid. Komme lidt videre i én for at vende tilbage til en helt anden. Helst en 4-5 bøger på samme tid.«

— Hvornår læser du?

»Jeg læser bedst, når jeg står op om morgenen klokken 5.03 – de fleste på gaden er på vej hjem – eller junkier, der råber nattens dæmoner ud. Men jeg er oppe. Her er tiden meget værd. Klokken 7-9 spiser de fleste morgenmad, klokken 11-13 frokost etc. Men de her timer, hvor jeg gør noget andet end de fleste andre, er nogle kreative af slagsen. Jeg chiller, mens de fixer, chi-chi-chiller, mens de fixer.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her