Interview
Læsetid: 2 min.

’Jeg har grædt meget over den historie’

Tidligere nyhedsvært Jeppe Nybroe skal være nyhedsdirektør for en uafhængig tv-station i Libyen. Selv identificerer han sig mere med Tvebak fra ’Brødrene Løvehjerte’
Moderne Tider
12. maj 2012

–Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Mine niecer og alle mine venners skønne nyfødte har fået samme bog af Onkel Jeppe: Brødrene Løvehjerte. En bog, der for mig frem for alt handler om at opføre sig ordentligt og altid gøre sit bedste, også for andre og en bedre verden. Alene sætningen fra storebror Jonathan til lillebror Tvebak: ’Nogle gange må man gøre ting, også selvom det er farligt. Ellers er man ikke et menneske, men kun en lille lort.’ Og Pulitzer-vinder, journalist og forfatter Lawrence Wrights bog The Looming Tower: Al-Qaeda and the Road to 9/11 – en af de bedste bøger, jeg har læst, der giver vigtig viden om, hvordan 11. september-tragedien kunne ske«.

–Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

Brødrene Løvehjerte. Jeg har fået bogen læst højt, når jeg lå i min lille stikkøje i min fars lille sejlbåd en sommeraften et sted i Danmark, eller i min seng derhjemme. Jeg har selv læst den et utal af gange og siden set filmen. I min verden har storebror Jonathan altid været min egen storebror Jacob, og jeg har altid været lillebror Tvebak. Jeg har grædt mange gange over den historie, også i smug, når jeg som voksen har læst højt for andre børn.«

–Hvad er den værste bog, du har læst?

»Til tider min bankbog, eller hvad det hedder nu om dage.«

–Hvilken type læser er du?

»Jeg er altædende – fra krimiforfattere som John le Carre og Jo Nesbø til Peter Høghs guddommelige bog om kærlighedens vilkår, Fortællinger om natten – og en hel del bøger om den verden, jeg har rapporteret fra, rejst eller boet i. Lige nu læser jeg After the Arab Spring: How Islamists Hijacked The Middle East Revolts af journalist og forfatter John R. Bradley – meget tankevækkende læsning.«

–Hvornår læser du?

»Helst i stilhed i sengen med åbne vinduer og en duft af syrener. Eller i flyveren på vej ud i verden. Lige nu drømmer jeg om måske om nogle måneder, inshallah, at få tid til at besøge en af de strande, libyerne er så stolte af, og begrave mig i en bog.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her