Læsetid: 6 min.

En finale for alle

En efter en er de blevet sorteret fra for at blive til sten i den pyramide, de åbne franske mesterskaber er bygget af. Turneringen er ved at være forbi, og det kan meget vel blive en sjov finale mellem Sara Errani og Maria Sharapova, men det bliver aldrig den fest, som turneringen fortjener
9. juni 2012

Banen er fejet, linjerne børstet rene, i dag handler alt om den store finale. Det er en lidt mærkelig dag. Efter to uger med en halv million mennesker myldrende rundt på det gamle Roland Garros-tennisanlæg her i udkanten af Boulogneskoven, hundredvis af kampe og træningspas, knækkede strenge og bristede drømme, tårer og lårskader, så er der nu kun finalen tilbage.

Den står mellem Maria Sharapova og Sara Errani, men de må vente lidt endnu. At stirre sig blind på finalekampen svarer til at stå foran Keopspyramiden og kun have blik for de øverste sten. Faktisk, hvis vi lige dvæler ved metaforen et øjeblik, så tager turneringsstrukturen ved de åbne franske mesterskaber sig på mange måder ud som en faraos gravsted: Det er vind-eller-forsvind fra første runde, hvor 128 spillere bliver reduceret til 64, der bliver til 32, 16, 8 og så videre halveret, runde for runde, lag for lag, indtil en enkelt spiller står alene på toppen af pyramiden med den eftertragtede Coupe Suzanne Lenglen i hænderne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu