Læsetid: 5 min.

Landbrug i flere lag

21-årige Benjamin Bro-Jørgensen droppede ud af uddannelsen som økologisk landmand, fordi tiden er inde til at gå skridtet videre. Sammen med to venner starter han nu, hvad de kalder Danmarks mest ambitiøse bæredygtige projekt til dato
21-årige Benjamin Bro-Jørgensen droppede ud af uddannelsen som økologisk landmand, fordi tiden er inde til at gå skridtet videre. Sammen med to venner starter han nu, hvad de kalder Danmarks mest ambitiøse bæredygtige projekt til dato
16. juni 2012

Det er Benjamin Bro-Jørgensens far, der åbner døren, da Information ringer på ved familiens gule villa i Risskov. Benjamin er ude og rode i haven, forklarer faren og råber gennem huset, at der er besøg. Gennem det seneste års tid har den 21-årige tidligere økologisk landmandsstuderende forvandlet familiens villahave til et selvforsynende havebrug.

»Min stedmor synes godt nok, at haven ligner en værre ukrudtsmark, men jeg har alligevel fået lov til meget mere, end jeg troede!« griner han og tilbyder en smagsprøve på spinaten, som han hiver op fra et af bedene. Ved siden af spinaten er der plantet hvidløg, og ved siden af hvidløget er der grønkål. Og nok ligner det måske en ukrudtsmark, men intet er tilfældigt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mette Raaschou

Interessant.

Minder om et projekt i København der allerede er i fuld gang: "Fresh, Verdens vildeste supermarked". Måske Benjamin Bro-Jørgensen og venner kunne få noget hjælp fra dem også :-)

Steffen Gliese

Fremragende projekt, hvis det kan lykkes - og godt sammenfaldende med ny indsigt i ernæring, hvor jo netop kulhydratholdige spiser skal undgås.

Hvordan forventes høstudbyttet at blive i forhold til konventionelt eller økologisk landbrug, hvor der anvendes enårige planter, og hvor jorden bearbejdes mekanisk?

Karsten Aaen

Og tænk at en gammel bondevisdom og bonde-fornuft nu endelig er nået ind i hovederne på unge mennesker.

Jeg har kun en ting at sige:
God fornøjelse med ukrudtet, for der vil komme ukrudt. Og mange unge mennesker gider ikke bruge den tid det tager at luge ukrudt...

Karsten Aaen, der er ikke megen gammel bondevisdom over ovenstående. Bønder planter som regel afgrøder hvert år og høster det hele hvert år. I en skovhave planter man i meget høj grad flerårige planter og mange forskellige slags, der udnytter hele jordarealet og dermed stort set ikke levner plads til ukrudt. Se det er god skovhavevisdom!