Læsetid 6 min.

Det ekstreme højre har stadig alt for god plads

Et år efter, at Tyskland blev rystet over afsløringerne af en nynazistisk voldsgruppe – og af myndighedernes passivitet – er intet forandret. Politiet svigter fortsat ofrene og tager for let på gerningsmændene
På march. Tyske højre-ekstremister har siden genforeningen primært haft fodfæste i de gamle DDR-områder. Her er det en nazistik mindemarch på årsdagen for de vest-allieredes bombardement af Dresden. Men på det seneste har overgrebene og voldshandlingerne også bredt sig til den vestlige del af Tyskland.

På march. Tyske højre-ekstremister har siden genforeningen primært haft fodfæste i de gamle DDR-områder. Her er det en nazistik mindemarch på årsdagen for de vest-allieredes bombardement af Dresden. Men på det seneste har overgrebene og voldshandlingerne også bredt sig til den vestlige del af Tyskland.

Petr Josek
1. september 2012

I februar i år blev indehaveren af en tyrkisk grillbar i delstaten Sachsen-Anhalt overfaldet af højreradikale. Hvis ikke han lukkede sin grillbar inden 20. april – Adolf Hitlers fødselsdag – ville han blive det næste dødsoffer. Højreekstremisterne hentydede hermed til terrorcellen NSU, Nationalsocialistisk Undergrund, som fra 2000-2006 forskellige steder i Tyskland koldblodigt myrdede ni mænd af udenlandsk herkomst. I 2007 skød de også en kvindelig politibetjent. I november sidste år kom politiet på sporet af gruppen efter et bankrøveri, og de to mandlige gruppemedlemmers flugt endte med, at de begik selvmord i en autocamper.

Konen til ejeren af grillbaren henvendte sig til politiet, men her blev hun mødt med en mur af fornærmelser over hendes gebrokne tysk. Da politiet endelig dukkede op, tilkaldte det ikke en læge, skønt manden blødte fra øret. I stedet foretog de en alkoholtest på ham og undlod at bore nærmere i gerningsmændenes eventuelle politiske motiver. I den efterfølgende pressemeddelelse stod, at det var kommet til trakasserier på grund af rygeforbuddet i grillbaren.

»Dette tilfælde er symptomatisk for myndighedernes omgang med højreekstremistisk vold. Folk i Sachsen-Anhalt bliver truet, men ingen hjælper dem. Det er meget alvorligt for en retsstat som Tyskland,« siger Marion Kraske. Hun er politolog og journalist og har udarbejdet rapporten De bagatelliserendes kartel. Hvordan tyske myndigheder systematisk bagatelliserer højreekstremistisk terror.

Ofrene bliver nedgjort

Hun nævner tre hovedpunkter som de mest graverende. For det første mangler politifolkene interkulturelle kompetencer. I de mindre byer kender politifolk og højreradikale ofte hinanden og udveksler og håndtryk. For det andet bliver mange af overfaldene ikke registreret i politiets arkiver som højreekstremistisk vold, men slet og ret som slagsmål. Og for det tredje vil kommunalpolitikerne ikke erkende problemerne, som det de er, fordi de er bange for, at deres by skal få et dårligt rygte.

»De, der påtaler det, bliver beskyldt for at skide i egen rede, for at være forrædere og for at gøre deres by upopulær. Private initiativer, kirkelig rådgivning og lignende tiltag, der hjælper ofrene, bliver nedgjort som venstreorienterede,« siger Kraske. Det er imidlertid ikke kun i de nye delstater i Øst, at nynazisterne folder sig ud. De seneste statistiske undersøgelser viser, at det vestlige Tyskland er kommet fuldt på højde med Øst. Alene i delstaten Nordrhein-Westfalen har højreekstremistisk vold krævet 28 dødsofre siden 1990.

Marion Kraske har lavet rapporten for Amadeu Antonio Stiftelsen, som Anetta Kahane leder.

»Det er en ufattelig skandale. Der er ingen politisk vilje til at gå ind i kommunerne og give den enkelte beskyttelse. Vi har brug for, at Forbundsrepublikken anstrenger sig meget mere for at anerkende problemet,« siger Kahane ved præstentationen af rapporten.

Amadeu Antonio Stiftelsen blev grundlagt i 1998 og har til formål at styrke det demokratiske civilsamfund, der konsekvent vender sig imod højreekstremisme, racisme og antisemitisme. I dag støtter den næsten 600 projekter i hele Tyskland. Projekterne dækker områder som demokratisk ungdomskultur, offerbeskyttelse og -hjælp samt støtetilbud til folk, der ønsker at forlade det nynazistiske miljø. Stiftelsen er opkaldt efter Amadeu Antonio Kiowa fra Angola. Han blev den 6. december 1990 pryglet ihjel af nynazister i byen Eberswalde i den østtyske delstat Brandenburg. Dermed blev han et af det genforenede Tysklands første dødsofre for højreracistisk vold. Men desværre langtfra det sidste. Siden har man kunnet tælle mindst 171 yderligere ofre for højreekstremistisk vold i Tyskland. Det er dog langtfra alle disse drab, der figurerer i politiets arkiver som højreradikalt motiveret.

Demokratiet er bygget på velstand

»Omfanget af det statslige svigt har forskrækket mig. Ofrene bliver systematisk ladt i stikken. Ofrene bliver sågar kriminaliseret, og overfaldene på dem bliver bagatelliseret og negligeret,« siger Marion Kraske. »Ofrene møder afvisning hos myndighederne, og gerningsmændene oplever det som støtte, når man vægrer sig ved at identificere dem. Det er den omvendte verden,« siger hun.

Oliver Decker er socialpsykolog og stedfortrædende professor ved Universitet Siegen i delstaten Nordrhein-Westfalen. Han har i flere studier beskæftiget sig med højreekstremisme og antidemokratisk indstilling og ser et tydeligt problem:

»30 procent af den tyske befolkning er fjendtlig over for udlændinge; 14 procent ønsker sig en fører, der kan styre Tyskland med hård hånd – mens 38 procent tilslutter sig udsagnet ’Vi burde finde mod til at have en stærkere nationalistisk følelse’,« siger han.

Han ser ikke kun et problem i voldsmændene, men også hos dele af politiet og pressen.

»De udøver måske ikke højreradikal vold, men de tolererer og accepterer til en vis grad, hvad nynazisterne ytrer,« siger Decker. Han frygter, at vi i de kommende år vil stå over for en række globale og miljømæssige problemer, der kan føre til et mindre demokratisk samfund.

»Det er slet ikke sikkert, at demokratiet står på urokkelig grund. I Tyskland er demokratiet bygget på velstand, men hvad hvis den kommer i fare? Der findes en række stærke antidemokratiske strømninger i samfundet, som vi bør tage os i agt for,« siger socialpsykologen.

Størst frygt i Øst

Nasrin Schmidt er 38 år gammel og bor i Berlin med sine to døtre. Hendes mor, der døde, da hun var ganske lille, kom fra Iran, hendes far er som Nasrin selv tysker fra München. Da moderen døde, røg forbindelsen til familien i Teheran.

Nasrin er akademiker med doktorgrad, ingen taler et mere formfuldendt tysk end hun. Alligevel må hun på grund af sit sorte hår og en profil som en persisk prinsesse bestandig svare på spørgsmål om, hvor hun kommer fra, og om hun virkelig er tysker.

»Jeg tænker bestemt over, hvor jeg tager hen alene eller med mine døtre. Og der er mange steder i Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern, som jo ellers er i nærheden af Berlin, hvor jeg ikke kunne drømme om at tage til med offentlige transportmidler,« fortæller hun Information. Hun har prøvet at stå ved et stoppested med sine piger i Brandenburg sammen med en tydeligvis højreradikal, vente på bussen og bare ønske, at familiefaderen med to små børn ved siden af skulle med den samme bus.

»Så flyver tankerne igennem ens hoved: Hvad skal jeg gøre, hvis han begynder at svine mig til? Er det bedst slet ikke at sige noget? Og hvad med børnene, hvordan vil de reagere?«

Selv om Nasrin godt ved, at Vesttyskland ikke længere står tilbage for Østtyskland, hvad angår højreradikale, føler hun sig alligevel tryggere, når hun besøger den gamle del af Forbundsrepublikken.

»Det er, som om jeg bedre kan aflæse folk dér,« siger hun. »Måske fordi jeg kommer derfra, måske fordi jeg ved, at de er mere vant til udlændinge, turister og generelt bare mennesker, der ser lidt anderledes ud.«

Da hendes døtre var små og havde været syge, blev hun anbefalet at tage til et kurbad i Thüringen.

»Jeg ringede, som jeg har for vane, når det drejer sig om et sted i de nye delstater og spurgte, hvor vant de var til turister og udlændinge. ’Er det sådan, at man kan se det på Dem?’ svarede damen i telefonen. Det var svar nok,« siger Nasrin Schmidt.

Anetta Kahane siger, at formålet med rapporten er at få forbedret situationen.

»I 40 år gik man i Forbundsrepublikken ud fra et hvidt Tyskland. Da angrebene på et asylcenter i Rostock fandt sted i august 1992, skete det med befolkningens accept. 20 år efter disse begivenheder er Østtyskland stadig hvidt. Folk med anden etnisk baggrund tager ikke til øst. Trusselskulissen blev bygget for 20 år siden,« siger Kahane og fortsætter:

»Tyskland er ikke hvidt længere, og det må man tage udgangspunkt i. Tysklands økonomiske udvikling ville slet ikke have været mulig uden indvandringen. Vi er dødtrætte af, at man fifler med de små ting, uden at vi kan spore en bemærkelsesværdig politisk vilje. Alle medarbejdere i statslige myndigheder skal skal lære at agere flerkulturelt, og Østtyskland skal gøres tilgængeligt. Der er intet sket, siden vi blev bekendt med NSU,« siger Kahane. Hun ønsker sig, at man forpligtede kommunerne til civilretligt at beskytte deres borgere og udbyggede offerrådgivningernes infrastruktur.

Forbundsdagen er til grin

Katja Fiebiger, der er projektleder på MOBIT, en rådgivningsenhed mod højreradikalisme i Thüringen, siger, at man ikke har mærket nogen forstærkninger det sidste år.

»Vi griner lidt ad Forbundsdagens undersøgelseskomité, for det er en ren farce. Vi hører lidt om, at der skal rulle hoveder på øverste ledelsesplan, men vi mærker ingen forbedringer. Temaet er begrænset til indenrigsministeriet og politiet. For eksempel har Socialministeriet i Thüringen slet ikke ført nogen samtaler med os. Der er ikke igangsat nogen projekter, der handler om, hvad der konkret skal ændres. Tværtimod føler den højreradikale scene sig styrket efter afsløringen af NSU. Vi har oplevet en stigning i antallet af overgrebe siden da,« siger Katja Fiebiger.

 

Nasrin Schmidts rigtige navn er redaktionen bekendt

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for jan henrik wegener
jan henrik wegener

Gennem årene har jeg da ellers i den grad mødt det synspunkt at "terrorproblemetg" i europa og USA generelt var vildt overdrevet. Ikke mindst da på Information.Der er jo som bekendt en forsvindende lille sandsynlighed for personligt at blive ramt, for det store flertal af befolkningerne. Men hvis vi en gang har accepteret det standpunkt, hvorvor da ikke fortsætte? Det sidste er dog ikke det jeg vil frem til, men at der må være en slags linie, udover at det er slemt - hvis det tilfældigvis er nogle "man holder med" det går ud over.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Tyskland er først of fremmest anderledes deri at det er et land der er mange mange gange større end Danmark og at dele af landet ikke har haft samme muligheder for at overvinde sin fortid i fri debat som andre dele har haft. Men hvis man vil have sine fordomme bekræftet - så kan man selvsagt få det

Brugerbillede for Sune Olsen

Fra artiklen:

"I de mindre byer kender politifolk og højreradikale ofte hinanden og udveksler og håndtryk. For det andet bliver mange af overfaldene ikke registreret i politiets arkiver som højreekstremistisk vold, men slet og ret som slagsmål."

Ja, tilsyneladende ikke et fænomen der kun findes i Tyskland. Man kan finde flere lignende eksempler i Danmark (sandsynligvis mange mange flere som af åbenlyse grunde aldrig kommer til offentlighedens kendskab):

http://www.b.dk/nationalt/familie-stenet-vaek-fra-stranden-af-hoejreekst...

Brugerbillede for Sune Olsen

Hvis politiet tog racistiske overfald alvorligt, samt førte ordentlig statistik, ville trusselsbilledet fra nynazistiske højre være langt den største af alle indrepolitiske trusler som PET skulle tage sig af. Men pga simpel mangelfuld kategorisering, så har sådanne racistiske overfald, som klart har et terroristisk sigte, nemlig at skræmme "ikke-ariere" overhovedet ikke den opmærksomhed fra politiets og politikernes side, som problemet fortjener.

Brugerbillede for Sune Olsen

Læg mærke til at ovenstående to eksempler kun blev taget alvorligt af politiet som racistiske overfald, efter at de er kommet til mediernes kundskab. De blev begge i første omgang afvist som bagateller af politiet. Man kan let forestille sig langt flere eksempler af samme art som aldrig er kommet så langt.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Det vil givet være procentielt lige så stort et problem i Danmark. I Tyskland sidder vi og andre lande på stikkerne for ethvert - selv det mindste eksempel i den retning - der er næmest takle om en form for racisme hvor mange mener at tyskerne har et særligt nazistisk gen eller sådan noget i denh indretning. Virkeligheden er snarere at det var specifikke historiske omstændigheder, Bla Napoleonskrigene, Tysklands sene national samlig samt 1 verdenskrig og den uanstændige fredsaftale, som banede vejen for en udvikling som kunne have fundet sted i m,ange andreew lande. Hvad angår 1 verdenskrig var det bestemt ikke bare Tysklands skyld - det handlede derimod om at de øvrige Europæiske stormagter (England og Frankrig og Rusland) førrte en uanstændig indæmingspolitik over for Tysklands udviklingsmuligheder - man ville hindre Tyskaland i at gøre det man selv gjorde.

Brugerbillede for Sune Olsen

Robert:

Mit formål var absolut ikke at relativisere hverken den historiske tyske nazistisme, som ikke blot kan forklares ud fra udenrigspolitisk påførte årsager som det synes at du påstår, ej heller det nuværende problem med nynazistiske bander og deres sandsynlige samkvem med forbundspolitiet visse steder. Jeg vil end ikke komme ind på diskussionen vedrørende den tyske nazismes opståen, idet jeg betragter det som en afsporing af den relevante debat.

Mit formål var at gøre opmærksom på at den morderisk racistiske ideologi kan opstå overalt, og er ikke specifikt bundet til Tyskland, men at myndgihederne synes håbløst blinde når det angår højreradikal terror. Som Malmö-snigskytten i Sverige og Anders Breivik i Norge viser, så har vi ligeså meget potentiale i Skandinavien for en bogstaveliggørelse af en morderisk racisme som nazimordene i Bayern.

Og med de eksempler jeg har nævnt, så ville jeg belyse det problem at vi også har potentialet for at en eller anden vil bogstaveliggørelse af morderisk racisme, og at lokale politimyndigheders ignoreren af racistiske overfald er ikke ligefrem en hjælp når det gælder om at forhindre den slags politiske terrorangreb.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Netop - jeg læstre heller iukke dit indlæg som sådan Sune, Jeg er mere i tvivl hvad angår Henrik, som ofte har givet udryk for holdninger der i mine øjne er tvivlsomme.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Men jeg mener ikke at jeg forklare noget som helst her udelukkende som udslag af udenrigspolitiske forhold. Napolieoans krigende var fx ikke kun udenrigspolitik, det er der i øvrigt ingen af de forhold der var, men de øvrigestormagters contaniment policy var et afgørende forhold bag Tysklands position før under og efter 1 verdenskrig - Versailles fredsaftalen var også regelret contaniment policy - og uden den ville Hitlar aldrig have fået et ben tiol jorden. Alt andet lige havde han aldrig et demokratisk flertal bag sig.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Man kan heller ikke individualisere problemstilling som du antyder her Sune, det her er ikke noget der kan reduceres til korrupt politi, politiserende bandevæsen og enkelt individer, det stikker meget mere bag denne udvikling.

Brugerbillede for jan henrik wegener
jan henrik wegener

Problemet, i hvert fald det væsentlige problem, er ikke "Tyskland", "Danmark", "Norge" - eller "Italien".
Næh, det er om man dømmer på samme grundlag.
Det punkt, hvor "nationale" voldsforhærligere har en pointe er "før var det de andre - nu er det vores tur". Ellers er det ikke svært at sige dem imod - at de har ret til noget som helst. Men så kan det samme vel siges om andre voldsforhærligere. Jeg mener jeg og læseren har da også antipatier som vi må styre.

Brugerbillede for Niels-Holger Nielsen
Niels-Holger Nielsen

Blind på det højre øje.

3. Planet fra Solen uge 34, 2012

'3. Planet fra Solen møder den dedikerede hjerneforsker Jesper Mogensen og post doc Inge Wilms, (Københavns Universitet) . De fortæller om forskning i neglect – en type hjerneskade der medfører, at man for eksempel ikke kan opfatte genstande til højre.'

Brugerbillede for Hugo Pieterse

STASI spion som sandhedsvidne?

Anetta Kahane og hendes "Amadeu Antonio Stiftung" er et ekstremt venstreorienteret foretagende, som bortset fra den jødiske Anetta Kahane har flere andre mærkværdige personer på medlemslisten; som f.eks. tyrkeren Sanem Kleff og Beate Winckler, en anden ekstremist, mest kendt for det berygtede nu nedlagte meningsdiktatur center i Wien, der led en stille død efter man havde fortiet en rapport om at antisemitismen i disse dage hovedsagelig stammer fra muslimske indvandrerkredse.

Anetta Kahane arbejdede i 8 år for den østtyske spiontjeneste STASI. (Taz artikel http://kortlink.dk/bd9z) og Fra 1974 til 1982 arbejdede hun under dæknavnet 'Victoria' som uofficiel medarbejder af Ministerium für Staatssicherheit (Wikipedia)

Bortset fra at "Amadeu Antonio Stiftung" støtter en selv for danske venstreorienterede begreber helt ekstrem multikulti dagsorden, vogter organisationen også over Israels vel. Således støttede "Amadeu Antonio Stiftung", som i lighed med mange jødiske organisationer til dagligt er fortalere for censur og overvågning til fordel for det multikulturelle samfund, overraskende nok "ytringsfriheden" ved at støtte initiativet for boykot af den såkaldte Durban II Konference - hvor Israel risikerede igen at blive stemplet som en apartheidsstat.

Initiativet for boykot af Durban II blev støttet af en lang række højreorienterede anti-multikulti-ikoner i Danmark, og af en lang perlerække af "menneskerettigheds-organisationer" 98 i alt, hvoraf omkring halvdelen var selverklæret jødisk/zionistisk, foruden at zionistiske Jøder viste sig at spille centrale roller i de fleste af de resterende organisationer, som støttede boykotten af Durban II. Tyrkeren Sanem Kleff er kendt for sine prozionistiske og antikristne holdninger. Organisationen støttes bl.a. af Salomon Korn, som er eller var vicepræsident af Zentralrat der Juden in Deutschland som ved siden af de tyske Jøders også bruger meget tid på at varetage Israels interesser.

Blandingen af militant venstreekstremisme og Zionisme passer formentlig godt sammen med artiklens forfatter; Henriette Harris, som jeg googlede mig frem til dyrker én eller form for partnerskab med Peter Wivel, (www.wivel-harris.com) som også er kendt for sine lige så alarmerende og dårligt underbyggede historier om højrefløjen i Tyskland og andre steder. Oftest med et påfaldende judeocentrisk udgangspunkt, og lige så fyldt med spekulationer og propagandistisk sludder og fravær af fakta som man finder i det herværende pludder fra Henriette Harris.

Anetta Kahane er en fanatisk ekstremist. Prøv at høre hendes udtalelser i dette videointerview. Her et citat:

"Immigration is the future, you cannot work and live in a globalized world, in the middle of the world, in Europe, without immigration and moving populations..." (Lidt morsomt og selvmodsigende i denne sammenhæng er påstanden om at Europa er verdens centrum)

http://www.youtube.com/watch?v=xTqkAQwyZGU

Angående påstandene om at tyske nynazister fra NSU, som beskyldes for at skulle stå bag en række mord på indvandrere; intet af dette er endnu blevet bevist.

Tværtimod kommer der flere og flere anvisninger på at den tyske efterretningstjeneste var så dybt involveret, og at det muligvis er tyske PET agenter som direkte har ansvaret. Hele sagen stinker, og alle disse spekulationer og beskyldninger mod den tyske højrefløj, er forståelige forsøg på at dække over egen uformåen og måske mere end dette. Beskyldningerne mod det tyske politi, om at "se den anden vej" i tilfælde hvor indvandrere bliver offer for højreorienterede overgreb", er ikke alene ved siden af sandheden, men direkte sygt.

Det er interessant at indvandrerne i Berlin ikke ser ud til at leve i den store frygt for de tyske nynazister, men tværtimod er godt og grundigt træt af venstreekstremistiske anarkisters hærgen i deres kvarterer! Se denne video fra tysk TV (engelske undertekster)

Indvandrere i Berlin frygter venstreorienterede ekstremister

http://www.youtube.com/watch?v=dCi91dNVdp8

I øvrigt viser alle statistikker fra tyske, danske og hollandske, og Europols efterretningsrapporter de seneste år, at den såkaldte "højreorienterede vold", eller terrorfare er minimal i sammenligning med volden og terrorfaren fra venstreorienteret og muslimsk side.

Brugerbillede for jan henrik wegener
jan henrik wegener

Problemerne kan ikke isoleres til en fløj eller et sæt opfattelser. Der er tit en meget stor partiskhed så snart problemet er vold. Følger man debatterne lidt distanceret er dette ikke svært at se.

Brugerbillede for Per Torbensen

Vesttyskland og det tidligere DDR er rent geografisk
blevet genforenet,men mentalitets mæssigt er der langt fra tale om en genforening.
Vestberlinerne bliver i vest og Østberlinerne tager på korte besøg i vest,men lever ellers deres liv i øst,den store befolkningsmæssige blanding er der slet ikke tale om.
Den østtyske befolkning er simpelhen ikke "modent" eller forberedt til et kommende multikulti samfund-som England og Holland,om det har med racisme at gøre,tvivler jeg på.
Østtyskerne er generalt langt flinkere,og socialtorienteret en deres brødre i Vest-det kan let bevises ,ved blot at tage en tur dertil.
Chok virkningen fra omstillingen til vestlig levevis og tankegang er ikke overvundet endnu.

Danskerne er forøvrigt ikke særlig vellidte i hverken Vest eller Østberlin,m.h.t. opkøb af lejligheder,opførsel og social tilpasning til lokale forhold.

Brugerbillede for Nic Pedersen

Måske har østtyskerne m. fl. efter nærmere eftersyn og moden overvejelse bare konkluderet, at det ikke er alle vestlige påfund, som er værd at efterligne?

Brugerbillede for Per Torbensen

Robert.
Er egentlig ikke overrasket over din reaktion den er fuldt forventelig.Men hvis du nu engang skulle komme til Europa kan du blot ringe og vi kan køre en tur sammen derhen og påse virkeligheden,mit navn er ikke så svær at google-har aldrig forsøgt at skjule min identitet på nettet-du skal være velkommen.
Trods mit tyske og danske ophav,har jeg aldrig mødt en person som dig ,på nettet som er så negativ og uforsonelig med lidt praktisk socialisme ,påtvunget af realpolitikkens konsekvenser af verdenshistorien.

Hvem er du egentlig Robert som person-ingen lummer konspirationsteorier her-dit kød og blod?

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

NAdre har uden problemer fundet mig på nettet som Robert Ørsted-Jensen - jeg var politiske sekretær for SFG for mange års siden og har været aktiv på venstreflkøjen og jeg kan forsikre diug for at der er menge og hare altrid været menge på den rigtige venstrefløj der tænker og tænkte som mig Torbensen, det var derfor vi ikke kunne drømme om at melde os ind i DKP og DKU (som vi end ikke anså for venstreoreinterede) men foretrak alt andet, nogen VS and SF og enkelte andre bratget sigf selv i nuføre, men vui havde et til fælles, vi kunne ikke se ret meget der var tiltrækkende ved fx DDR - jeg er endog halv tysk og kender folk fra DDR og flok der var gift med folk der havde læevet der. Jeg mener man skal være gedin naiv for at se det som et alternativ til ret meget. Du burde ved lejlighed købe og læse David Mclelleans bøger om Marx og Marxisme, han og jeg er fuldkommen på line på næsten alle områder. Det er hans hovedværk om MArx Information lige har udgivet

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Jeg kan forsikre dig for at der ikke var mange i SF og VS i min tid er så skygge af luys i DDR og vi var sgu alle til venstre for DKP

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Jeg er klar over at det kommer bag på dig Torbensen, men de fleste af os mente ikke at DKP var en vesntrefljøsorganisatiuon - kun at visse medlemme var en slags kammerater og heltr flinke mennesker man godt kunne samarbejde med om visse ting uanset at de ikke synes at fatte hvad det goik ud på - men partiet og dets ungdomsorganistion var ikke i vores øjne et parti - det var bare en del af Sovjets udenrigstjenste. Den holdning afspejlede de fleste venstreorienteredes syn på østeuropa, ohvor enbkelte håbede at der måpske ville ske en demokratisering (en revolution der øcvre østrpå) som kunne medføre noget nyt og andre havde totalt opgivet det leninistiske projekt og forventede ikke ret meget af det end der der så skete. Den sidste mulighed for socialsime døde i v'ores øjne med Stalins magtovertagelse - konspirationestorier er dine ikke mine, jeg har aldrig ment at konbspiuratione kan erstatte eller bare tilnærme4lsesvis måle sig med en god marxistisk analyse

Brugerbillede for morten hansen

Hele røgskærmen med 'pas på, nu kommer de sorte væltende' passer som fod i hose til at dække over, at de sorte ALDRIG forsvandt fra magten midt i forrige århundrede.

De morfede, sev sidelæns, arbejdede sig tilbage, blev stuerene, aflagde sig skrårem og støvler og holdt op med at heile offentligt

Deres nye hjemsteder blev Sydamerika, Sydafrika, USA, Rusland, Baltikum. Deres platforme blev finansvæsen, militær og efterretning (Gestapos netværk var fuldstændig intakt), medicinalindustri (I.G.Farben blev først afviklet i 90'erne, men andre firmaer overtog deres 'produkter'), FN (Codex Alimentarius er udtænkt af en nazist) og regeringsorganer (Bush den ældres far var fx. nazist, og æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen), videnskab (bioetik er det nye stuerene navn for eugenik, et af deres specialer).
http://www.youtube.com/results?search_query=codex+alimentarius+rima+laib...

EU bygger på visioner i mellemkrigstiden og forhandlinger mellem nazister og katolikker om, hvordan man skabte et nyt europæisk imperium, når krigen var slut (man vidste for længst, at krigen ikke blev vundet med krigen selv) - studer beretningerne fra amerikanernes aflytninger kaldet 'Red House meetings'.
http://www.youtube.com/watch?v=tBweY5LZ4CM

National-socialisme, international-socialisme og velfærds-socialisme - same-same-but-different. Allesammen med grundfinansiering fra Wall Street. Det blev allerede i 1976 beskrevet i yderste detalje af professor Anthony Sutton.
http://www.youtube.com/results?search_query=anthony+sutton+lecture&oq=An...

Und so weiter. DETTE og mange andre finter og krinkelkroge bag røgskærmene er, hvad vi burde lære og beskrive og ikke hvorvidt, der er en stak stereotyp-bøller med nazi-sympatier, der stadig råver op i gaderne et sted syd for Køge.

Brugerbillede for Per Torbensen

Robert jensen.

Nej der er intet der kommer bag på Torbensen ,kun dette ,at lige så straks man i en uskyldig kommentar,beskriver nogle observationer vdr.Øst kontra Vestberlinere,så ruller Robert O Jensen-
Reader Digest antikommunistiske -facistiske lortespand ud-uden iøvrigt at forholde sig bare en millimeter til indholdet.

Din beskrivelse af venstrefløjen i 70erne og dens handlinger og opførdsel ud af HASH-tågerne,kommer heller i bag på Torbensen.

I var en flok totalt ligegyldige -ufarlige mennesker som ikke engang diverse vestlige efterretningstjenester ville ofre 5minuter på.

Resultatet ses jo også med den "regering" vi har idag
.
Men den store rorgænger Robert O Jensen med hans antikommunistiske sværteretorik og bagklogskab ved bedre,altid de rigtige meninger,altid de RENE hænder og altid retten på sin side.

Men trods alt,du har hjerte og jeg vil til enhver forsvare din ret til ytre dig.

M.v.h.Torbensen

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Torbesen jeg synes godt nok at det er en underli sur bemærkning. De fleste hashere jeg kendte i den periode der også have lidt hang til politik meldte sig sgu ind i DKP og DKU. Vi andre noverlod det til flipperne. Din ide om at man er 'antikommunist' hvis man synes at sovjet kørte af sporet er sludder. Vi var4 og flere af os er stadig marxister og mange havde sympatier med de venstre-kommunister soim Stalin lod myrde i 30erne.

Det korte og lange er at man uikker kan være marxist og antikomminist - men er man marxist må man nødvendigvis være stærkt kritisk og afvistende over for Sovjetmagten som den udfoldede sig efter 1922.

Brugerbillede for Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen

Marx ville sgu aldrig have accepteret despotisk etparti diktatur, baseret på et mindretal og med indførelse af den censur han hadede og et hemmeligt politi - som en model for andet end et fallitbo - og det var det det var efter især 1933