Læsetid: 1 min.

En vejr-profets bogudsigt

I anledning af den forestående hedebølge spår metereolog Jesper Theilgaard: Om natten en del krimier, op ad dagen mest biografier, og lokalt risiko for faglitteratur
18. august 2012

Læser du bøger?

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Stormogulen af Ole Lange om C.F.Tietgen. Grunden er den enkle, at i vores nyere historie findes en række mennesker, som via deres innovative evner og gåpå-mod var med til at bygge det Danmark, vi har i dag. Viden om de mennesker sætter os bedre i stand til at forstå nutidens samfund både kulturelt og politisk. Bogen er en glimrende beskrivelse af datidens erhvervsliv og de muligheder, det politiske system gav. Men også om de politiske intriger, Tietgen ikke altid opfattede i tide.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»IPCC’s (FN’s klimapanel) fjerde rapport udgivet i 2007. Den rapport overbeviste mig om, at klimaet – og miljøforurening i øvrigt – er det største problem, vi videregiver til kommende generationer. Den globale opvarmning vil forandre verden, og rapporterne fra IPCC er det bedste fundament til forståelse af dette, hvilket jeg har fortalt om ved utallige foredrag rundt omkring i landet. Næste år kommer den femte rapport, der efter alt at dømme vil fortsætte i samme spor. Hvor fiktionens litteratur kan skabe et billede af katastrofer, som man kan lægge fra sig, fordi det netop er fiktion, så er rapporterne fra IPCC desværre en beskrivelse af den virkelige verden.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Der er flere, men de værste er spændingsromaner eller krimier, hvor plottet enten er let gennemskueligt eller dårligt fortalt.«

Hvilken type læser er du?

»Når jeg er grebet af en bog, kan jeg være svær at komme i kontakt med, og en god bog læser jeg hurtigt. Til afslapningsbrug anvender jeg mest krimi- eller spændingsbøger, men biografier og samtidshistorie vinder mere og mere indpas, da det handler om den virkelighed, der omgiver os.«

Hvornår læser du?

»Oftest læser jeg, når jeg er kommet i seng, men også gerne i en liggestol i haven om sommeren.«

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu