Læsetid: 5 min.

Læserne spørger: Henrik Nordbrandt

»Jeg tror på den nye regerings gode intentioner, men får indimellem den utilladelige tanke, at et effektivt venstreorienteret militærkup – ledet af en klog diktator som Solon f.eks. – ville være den eneste farbare sti ud af sumpen ...«
Henrik Nordbrandt. Født 1945. Hans første digtsamling kom i 1966, og han har siden udgivet over 20 til. Udvalg af hans digte er blevet oversat til mange sprog. Han har desuden udgivet et par romaner, essaysamlinger og børnebøger. Blandt de priser, han har modtaget, kan nævnes Det Danske Akademis pris, Det Svenske Akademis nordiske pris og Nordisk Råds pris.

Henrik Nordbrandt. Født 1945. Hans første digtsamling kom i 1966, og han har siden udgivet over 20 til. Udvalg af hans digte er blevet oversat til mange sprog. Han har desuden udgivet et par romaner, essaysamlinger og børnebøger. Blandt de priser, han har modtaget, kan nævnes Det Danske Akademis pris, Det Svenske Akademis nordiske pris og Nordisk Råds pris.

Sofie Amalie Klougart

15. september 2012

Du er blevet far. Tillykke med det. Kan du sige noget om, hvilken betydning det har for din digtning? Måden, du ser og oplever verden på, og måden, du formidler på?

Alt!

Har du skrevet digte, som du fortryder?

Jeg har ikke skrevet digte, som jeg fortryder, men jeg har så sandelig udgivet digte, jeg fortryder. Rigtig mange endda!

Hvordan vil du gerne dø?

Nej, vel!

Med årtiers forsinkelse faldt jeg i et sommerhus over din ’krimi’ ’Finkelsteins blodige bazar’. Er det en genre, du kunne finde på at vende tilbage til?

Jeg vendte faktisk tilbage til den genre for to år siden, da jeg udgav Keldby Slagteren. Jeg tror dog ikke, det vil gentage sig. Det er i virkeligheden ikke en genre, jeg bryder mig om. At forsøge sig i den er for mig en tvungen, langtfra behagelig disciplinær øvelse. Lidt ligesom det ville være at deltage i en fodboldkamp eller endnu værre: at være tvunget til at sidde og glo på den.

Hvad stemmer du på?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Har dyr også følelser?". Stå solen op i øst????

Er man trist og vil i godt humør, så læs Henrik Nordbrandt - Det gør jeg i hvert fald.

"...’dyrevelfærd’. ...betyder, at man prøver på ikke at mishandle dyrene alt for groft, inden man henretter dem."

Det jo en genial sætning som siger alt om hans måde at skrive på....

Men opleves det ikke som om man SKAL være for religion før man kan være for en human flygtningepolitik, jeg oplever det som et uudsagt krav i medie-folkestemningerne altså hvad der Comme il faut at mene !

Nordbrant har ret vi skal behandle nødlidende mennesker og især børn og unge værdigt om omsorgsfuldt og beskytte dem, og dyrene ligsådan, de skal have et liv der ligner deres naturlige liv så meget som muligt, som min gamle bedstefar der talte med alle sine dyr hver dag, og ja svinene diskuterede da også dagen med ham igen...så hyggeligt og uforståeligt dejligt !

men derfor kan man vel godt hade religioner og nogle mer end andre ligesom med ideologier ! Hvis jeg skulle vælge dansk kupindsat statsleder så peger jeg på Preben Wilhjelm !