Nyhed
Læsetid: 1 min.

MoTi

Moderne Tider
15. september 2012

En komedie

Så har vi været i biografen set Susanne Biers nye film. Og vi har ikke før set så mange sociale fordomme samlet: Blondine er naturligvis dum som et bræt. Hun griner og drikker og vil bare knaldes, mens den danske mand er kvabset og konfliktsky. Men Susanne Bier har også lavet en helt: Den internationale erhvervsleder, som er dyb, ensom og mystisk, er uimodståeligt dragende. Selvfølgelig har han en personlig tragedie bag sig, som gør, at han må sidde alene og stirre tavst frem for sig i de sjældne sekunder mellem vanvittigt vigtige telefonopkald. Tynget af tragik må han afvise alle de underordnede kvinder, som vil have sex med den magtfulde mystiker. Vi troede ikke, det var pinligt at samle den slags tarvelige fordomme og kalde det en film. Men nu har vi lært, at det er en komedie. Og så er det hele sjovt – også selv om det ikke er morsomt. Så vi siger herfra på hele Moderne Tiders vegne: Vi er også en komedie!

Go'e gamle Villy

I politik gør nederlaget ondt. Svend Auken græd, da han blev væltet som formand; Uffe Ellemann-Jensen tog sig et rask lille raserianfald, da Schlüter-regeringen gled i Tamilsagen – og Mogens Lykketoft stod ensom med den slagnes værdighed, da Anders Fogh havde tværet Socialdemokraterne for andet valg i træk. Villy Søvndal er heller ikke noget at råbe hurra for i disse dage. Men her vil vi godt lige indskyde: De fleste tabere bliver med tiden vindere og får status af ’go’e gamle’. Når det sker, husker vi dem med et lille smil, for de var jo go’e nok – og langt bedre end deres efterfølgere. Her i spalten iler vi derfor med med at være de første til mindes, hvor munter og vedkommende politik var, da det var folk som go’e gamle Villy, der lagde stilen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Mht. Biers komedie, så er det vel en "romantisk komedie", hvilket til alle tider har været en advarsel om at holde sig væk.

En ny ledertype er påkrævet

Vi foretrækker Bob Bygger, der tager rundt i byens forstæder og lægger rør ind, mens alle de vattede mænd snakker på kontoret.

Det er desværre en opgave der er blevet sværere og sværere i disse moderne tider hvor kvinderne er kommet ud på arbejdsmarkedet for at tage fat.

Film er, og i særdeleshed komedier, klikernes holdeplads.