Læsetid: 2 min.

En bog, der gav nosser

Det var en roman af Michael Katz Krefelds morfar, der overbeviste barnebarnet om, at han kunne skrive. Nu er han aktuel med thrilleren ’Sort sne falder’
6. oktober 2012

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»The Road af Cormac McCarthy. Beskrevet som en øko-thriller, men som vil mere end det. Bogen handler om en fars og en søns ensomme vandring gennem USA mod havet i en verden, der ligger øde og afbrændt. Den er en advarsel om, hvad der er i vente, hvis den globale opvarmning fortsætter. Men det er mest af alt en bog om arven mellem far og søn. Om den grundlæggende kærlighed, der er kimen til næstekærligheden, de søger. Dens budskab er svært at komme uden om, og den er skrevet i et sprog og med en indlevelse, der gør den læseværdig.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er svært at pege på en enkelt. Gennem min barndom, min opvækst og mit voksenliv har jeg mødt bøger, der gjorde en forskel i forhold til, hvordan jeg opfattede mig selv og verden omkring mig. Da jeg var otte, læste jeg tegneserier, særligt Fantomet og Sølvpil. De skabte en anden (indre) verden end lærebøgerne. Da jeg var 13, fandt jeg Harold Robbins seksualitet og kantede persongalleri mere oplysende end de ungdomsbøger, vi blev præsenteret for. Jeg fravalgte skoletræt en videregående uddannelse, men Sartre, Camus, Exupery, Henry Miller, Bukowski og Joseph Conrad holdt mig alligevel til bøgerne. Leopardkloen af min morfar Herman Krefeld overbeviste mig i sidste ende om, at jeg kunne skrive. Så måske dén bog er den mest betydningsfulde. Den gav nosser i det mindste.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er heldigvis i besiddelse af en hjerne, der relativt hurtigt sletter dårlige indtryk.«

– Hvilken type læser er du?

»Jeg er den utålmodige læser, men også den nysgerrige. Jeg skal underholdes fra side ét og hele vejen igennem, ellers ryger bogen i skraldespanden. Til gengæld elsker jeg at kaste mig over forskellige genrer og ukendte forfattere. Mangfoldigheden i litteraturen er bestemt en af de ting, der tænder mig.«

– Hvornår læser du?

»Det gør jeg, når jeg ikke selv skriver eller ser tv-serier (som er min helt store last). Som regel alt for sent i sengen, ellers er det weekender og ferier, der holder for.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu