Læsetid: 3 min.

Hak din fisk selv

Hak din fisk selv
20. oktober 2012

I denne uge ville vi egentlig have skrevet om alt det dejlige charcuteri, man kan lave med forskellige former for vildt.

Vi skulle have haft harerilletter, kaninpostejer og ballotiner af snart sagt alt, hvad der kan hentes ned fra himlen med et haglgevær. Og det er også alt sammen udmærket, men lad os ansigte det, hvis du har læst lidt med i denne spalte fra tid til anden, kan du nok sagtens finde ud af at findele en hare og koge den i fedt, bage en eksploderet kanin i portvinssky eller trække skelettet ud gennem gumpehullet på en fugl og fylde vakuummet ud med fars og pistacienødder.

Og så kom en eller anden til at nævne fiskefrikadeller …

Der er noget saligt ved en god, grov fiskefrikadelle. Kontrasten mellem det sprøde ydre og det bløde, aromatiske indre gør det kolossalt tillokkende at hakke fisk i stykker. Og når man først er kommet dertil, pibler ideerne frem.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ole Påske
Ole Påske anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sig mig, Søren Wedderkopp og Claus Christensen, er jeres opskrifter kun beregnet for rige mennesker?

Sidst jeg købte torsk − og det er flere år siden − fordi jeg ville hakke fisken til fiskefrikadellerne selv, betalte jeg mere end 80 kr. for et halvt kilo. Og I foreslår til jeres opskrift på fiskefrikadeller et helt kilo fisk og 6 æg. De deller kommer da til at koste en formue!

Mine hjemmelavede fiskefrikadeller smagte ellers godt. I foreslår, at man skal komme krydderurter i, hvis man er i humør til det. Jeg puttede i en periode hakkede brændenælder i fiskefrikadellerne. Det smagte himmelsk.

Jeg lavede disse sunde fiskefrikadeller af hensyn til mit barnebarn. Der var bare det problem, at hun overhovedet ikke spiste dem, skønt hun ellers elsker fiskefrikadeller. For de smagte jo ikke som dem, hun var vant til. Og hendes mor putter ikke noget grønt i. Så dér røg det sundhedsinitiativ.

Men altså, forestiller I jer, at almindelige mennesker har råd til den slags mad?

Morten Johansen

Doris,

Ja, det er trist at fisk er så dyrt. Det er et eksempel på et marked der slet ikke fungerer: Fiskeren får 10 kr. kiloet og forbrugeren ender med at betale 120 kr. Det er jo vanvid. Hvorfor accepterer politikerne dette? De vil gerne have os til at være mere sunde og spise mere fisk, og så vender de det blinde øje til et marked hvor markedsmekanismen er sat ud af kraft. Vedr. opskriften kan man bruge mere mørksej og hvilling og mindre torsk (havkat kan man jo normalt slet ikke få). Sej og hvilling er ikke så dyre.

Torsk hører jo til i måneder med "r" - men ellers er der jo fladfisk hele sommeren tæt under de danske kyster.

Vi tog ni styks flade i løbet af et par timer i august måned, mens vi nød solen fra vores fiskeplads på molen.

Vores børn har tilbragt timer med at fiske sild i Horsens havn - og vi havde sild i spandevis.
Det er jo sjovt at fange sin egen mad.

Og som Jesper siger - pengene fra fisketegnet går til udsætning af yngel og pleje af fiskevandene.