Læsetid: 7 min.

Kunsten at kringle en københavner

Integrationsdebatten og diskussionen om de ’gode’ og de ’dårlige’ indvandrere begyndte ikke i 00’erne. Et studie af Københavns indvandrere i 1700-tallet viser, hvordan udlændinge ikke alene har tilpasset sig byen, men i lige så høj har tilpasset københavnerne til en verden i forandring
Integrationsdebatten og diskussionen om de ’gode’ og de ’dårlige’ indvandrere begyndte ikke i 00’erne. Et studie af Københavns indvandrere i 1700-tallet viser, hvordan udlændinge ikke alene har tilpasset sig byen, men i lige så høj har tilpasset københavnerne til en verden i forandring
27. oktober 2012

Eja bor på københavnske Vesterbro sammen med sin afrikanske mand, rapperen Kuku, og deres barn Leo. Hun har selv en dansk mor og en arabisk far og føler, at hun igennem sin opvækst har lært at forene begge nationaliteter. Det styrker hende i rollen som københavner, folkeskolelærer og mor.

Eja og Kukus historie er et eksempel på, at tilflyttere kan blive københavnere ved at bruge deres udenlandske baggrund. Indvandring har nemlig altid fyldt meget i Københavns historie, og byen har tradition for at være åben over for inspirerende input fra udlandet.

Det fortæller Jakob Parby, der lige nu er ved at færdiggøre en ph.d.-afhandling om Københavns indvandring på Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet. Med sin afhandling er han en slags pionér, for selv om identitet er et centralt emne i mange moderne migrationsstudier, er fænomenet sjældent blevet undersøgt historisk.

Jakob Parby har valgt et fokus på perioden 1750-1850, hvor København allerede havde mange indvandrere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Andersen
Thomas Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu