Læsetid: 17 min.

Det farlige naboskab

I Bekaa-dalen lever shiiter, sunnier og kristne side om side mellem den syriske borgerkrigs fronter og i bevidstheden om, at de også er naboer, når krigen er forbi
Et glimt af  normalitet i Masharih al-Qaa, området op til den syriske grænse, hvor syriske regimestyrker og Hizbollah kæmper mod syriske oprørere.

Et glimt af normalitet i Masharih al-Qaa, området op til den syriske grænse, hvor syriske regimestyrker og Hizbollah kæmper mod syriske oprørere.

Fadi Yeni Turk

17. november 2012

Atmosfæren i Libanon er spændt. Den skrøbelige balance mellem Hizbollah, der støtter det syriske regime, og de sunnitiske og kristne partier, der støtter de syriske oprørere, blev afgørende forrykket efter bilbombe-attentatet i Beiruts kristne bydel 19. oktober, der dræbte Wissam al-Hassan, chefen for Libanons interne sikkerhedstjenestes efterretningsafdeling, hans chauffør og en sagesløs kvinde. Det var en krigserklæring, der ikke kunne ignoreres, og i dag er modsætningerne mellem Hizbollah, Guds Parti, og de sunnitiske aktivister, der ledes af sunni-prædikanten Ahmad Assir (og med Saad Hariri, den tidligere premierminister, som indpisker), udartet i væbnede sammenstød mellem de to grupperinger med – indtil videre – tre dræbte og adskillige sårede i den sydlige by Sidon, hvor Ahmad Assirs sunni-aktivister blokerer hovedvejen og dermed den frie adgang til det shiitiske Sydlibanon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu