Læsetid: 5 min.

Læserne spørger: Majbrit Berlau

»Jeg kunne godt tænke mig, at medierne ikke kun dækkede det sociale område gennem brutale enkeltsager. De er ikke retvisende, og de får ofte politikerne til at komme med tiltag, der ikke nødvendigvis giver mening ...«
Majbrit Berlau. Født 1977. Uddannet socialrådgiver og nyvalgt formand for Dansk Socialrådgiverforening. Har gennem en årrække haft haft tillidshverv i foreningen. Har arbejdet i Stenløse Kommunes og senere Egedal Kommunes kontanthjælpsteam. Medlem af Den Alternative Velfærdskommission. Har været midlertidigt medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Majbrit Berlau. Født 1977. Uddannet socialrådgiver og nyvalgt formand for Dansk Socialrådgiverforening. Har gennem en årrække haft haft tillidshverv i foreningen. Har arbejdet i Stenløse Kommunes og senere Egedal Kommunes kontanthjælpsteam. Medlem af Den Alternative Velfærdskommission. Har været midlertidigt medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Jens Dresling

15. december 2012

– Er det et pres at skulle efterfølge Bettina Post?

Nej, jeg har fået et klart mandat fra medlemmerne (71,6 pct. af stemmerne mod to andre kandidater), så det føles bestemt ikke som et pres. Jeg er glad for opbakningen og knokler allerede hårdt sammen med vores mange aktive medlemmer for at skabe resultater for socialrådgiverne.

– Skal man være venstreorienteret for at være socialrådgiverformand?

Nej, man skal være dygtig til at interessevaretage. Som faggruppe er vi både blå, grønne og (lyse)røde. Det er vores profession, der binder os sammen – og socialfaglighed er ikke partipolitisk.

– Hvorfor blev du socialrådgiver?

Jeg har villet være socialrådgiver, siden jeg var ret ung. For mig som for så mange andre i min generation var forbillederne Hanne Reintoft og Tine Bryld. At få lov til at hjælpe folk i en svær situation, deltage i at bringe saglighed ind i debatten, samt give stemme til nogle af de mest udsatte grupper i det her samfund stod som et stort ønske og er fortsat min ambition.

– Går du op i jul, julepynt og juletraditioner?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu