Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: John Christian Albjerg (1923 - 2012)

John Albjerg var smed og svejser. I sine unge år arbejdede han blandt andet på Svendborg Værft og Lindøværftet, men i 1968 tog han en drastisk beslutning: Han blev kunstner, og det passede ham langt bedre. Nu var der ikke længere nogen, der skulle fortælle ham, hvor og hvornår han skulle arbejde
Syn. De sidste år var John Christian Albjerg næsten blind. Men han kunne stadig føle og forestille sig de skulpturer, han ville lave. Og til det sidste satte han sønnen Frank i sving med at hjælpe sig.

Syn. De sidste år var John Christian Albjerg næsten blind. Men han kunne stadig føle og forestille sig de skulpturer, han ville lave. Og til det sidste satte han sønnen Frank i sving med at hjælpe sig.

Michael Bager

22. december 2012

Det var baronessen fra Rødkilde, der i 1932 bar John Albjerg til døbefonden. John Albjerg var ikke af adelig slægt – hans far var havnearbejder i Svendborg og moderen hjemmegående.

Men baronen fra Rødkilde havde kort forinden kørt Johns storebror, Bent, ned. Bent klarede den, men baronen og baronessen, som var meget kede af episoden, besøgte familien og baronessen kastede sin kærlighed på den nyfødte John.

»Han var et meget charmerende barn,« fortæller storesøsteren Yvonne. Og sådan var det hele hans barndom:

»Når han var med sin far nede på havnen, så var alle betagede af ham. Han havde sådan nogle fine krøller,« husker hun.

Smed

John Albjerg stiftede familie i en tidlig alder. Han blev gift med Grethe og fik to børn, Frank og Jytte. Han arbejdede som smed og svejser rundt omkring i det fynske. Blandt andet var han med til at lave gelænderet på Svendborgsundbroen ligesom han arbejdede på både Svendborg Værft og Lindøværftet. John Albjerg var en dygtig smed, men han var også en bestemt herre, fortæller sønnen Frank:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu