Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi. Søren Koch (1932 - 2012)

Søren Koch fik arkitekturen ind med modermælken. Sin plads i faget fandt han i undervisning og formidling
Svært ved det nye. Det er de unge, der har ret, men jeg forstår det ikke, sagde Søren Koch ofte de sidste år. Bemærkningen handlede om  den nye arkitektur, som ofte brød med alt, hvad han havde lært og erfaret. Det er moderne, men resultatet er ofte ikke gennemtænkt, lød hans dom. Privatfoto

Svært ved det nye. Det er de unge, der har ret, men jeg forstår det ikke, sagde Søren Koch ofte de sidste år. Bemærkningen handlede om den nye arkitektur, som ofte brød med alt, hvad han havde lært og erfaret. Det er moderne, men resultatet er ofte ikke gennemtænkt, lød hans dom. Privatfoto

19. januar 2013

Der var ikke et hus i København, om hvilket Søren Koch ikke vidste, hvem der havde tegnet, og hvornår det var fra. Som søn af en arkitekt og en væverske blev interessen for indretning, møbler og arkitektur allerede stimuleret, fra han var barn. Familien havde ikke bil, så hans far kørte sin dreng rundt i landet på cykel for at se på kirkebyggerier og restaureringer, som faren selv var involveret i. Cykelturene lagde grunden til den livslange interesse for arkitektur, der endte med at blive både Søren Kochs levevej og passion.

Søren Koch blev født i 1932 og voksede op på Hulgårdsvej i Københavns Nordvestkvarter i et hus, hans forældre købte ganske kort tid efter, de blev gift. Han gik i folkeskole på Rødkilde Skole, blev student fra Skt. Jørgens Gymnasium og fortsatte videre på Kunstakademiets arkitekturlinje. Efter studierne arbejdede han kortvarigt på tegnestue, men brød sig ikke særligt om det, da han interesserede sig mere for arkitekturforskning og -historie.

Efter studiet blev han ansat som timelærer på Kunstakademiet og fik også gæsteprofessorater på først Berkeley og siden Rhode Island School of Design.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu