Læsetid: 3 min.

Vi anbefaler: Fem undervurderede tyske feriebyer

Lad os med det samme afvise fordommen om, at ferie i Tyskland kun er for pensionister med hang til lederhosen og tyrolermusik. Med sine imponerende skove, søer, grotter og idylliske byer er Tyskland et attraktivt rejsemål, og afstanden er kort. Følgende byer kan på en sommerdag nemt hamle op med turistede feriemål
16. februar 2013

Goslar, Harzen
Byen Goslar er Harzens perle. Det er den største og mest charmerende by i området, som er langt bedre end sit rygte. Goslar er en enestående, velbevaret, romantisk middelalderby med en stor uændret bykerne. Netop derfor har den siden 1992 stået på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Harzen er fyldt med mineraler og metaller, og overalt står udtjente miner, som udhuler Harzens klipper. Goslar er præget af charmerede huse i bindingsværk og skiferbelægning i flotte mønstre, som blev bygget, da byens minearbejder hentede sølv, kobber og bly op af minen i Rammelsberg syd for Goslar.

Rammelsbergminen er den største og ældste i området og et besøg værd. I centrum af Goslar troner slottet ’Kaiserpfalz’, som er kendt for sine enestående kunstskatte. Når man nu er i Harzen, er det også værd at tage til Thale og bestige Hexentanzplatz, hvor heksene efter sigende mødes den 30 april, Valpurgisnacht, inden de flyver til Bloksbjerg. Her er gode restauranter, en lille zoologisk have og svævebane. Nede i Thale by kan man bruge timer på at klatre med sele i trætoppene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Vibeke Rasmussen
  • Majbritt Nielsen
  • Olav Bo Hessellund
  • Kristian Rikard
Vibeke Rasmussen, Majbritt Nielsen, Olav Bo Hessellund og Kristian Rikard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Tak! Ja, der er ubeskriveligt smukke byer og landskaber i Tyskland – næsten postkort- og eventyr-agtige, men ikke desto mindre virkelige. Og det kan undre, at der ikke er mere fokus på det.

Som det i det hele taget kan undre, at danske medier interesserer sig så lidt for, og oplyser så forholdsvis lidt om, vores nærmeste sydlige nabo Tyskland sammenlignet med f.eks. den massive dækning af stort set alt amerikansk.

Selv om vi historisk, kulturelt, mentalt, afstandsmæssigt – står(/har stået?) tyskerne nærmere end amerikanerne, er der nok i dag flere danskere, der behersker engelsk end tysk, og dermed har større mulighed for selv at opsøge information om USA via amerikanske medier. Om ikke andet så alene af dén grund kunne man ønske et større fokus på vore sydlige naboer i danske medier.

Nu har DR – efter 7 år uden – omsider igen ansat en fast Berlin-korrespondent, Michael Reiter, som – modsat f.eks. DRs netop nyudnævnte Washington-korrespondent – ikke alene bor i og arbejder fra det land, han skal 'dække', men som også i årevis har demonstreret sit indgående kendskab til landet.

Håber, at DR beholder Michael Reiter – og at han ikke kun er et alibi for at kunne dække det kommende forbundsvalg …

… og undskylder, at jeg gik lidt uden for emnet her. ;-)

Mikkel Madsen, Flemming Andersen, Kristian Rikard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Der findes altså også smukke byer - og smuk natur - omkring os selv. Hvad med Rügen? Eller hvad med de nordtyske byer (og ikke hun Hamborg og Bremen). Vi, der kan se tysk tv ser en gang imellem ARD eller NDR - her kan vi et program som hedder Nordtour Deutschlands. Og det handler om mennesker og byer i og omkring Nordtyskland....

Heidelberg skulle efter sigende også være en dejlig by....

Helt enig. Tyskland har utroligt meget at byde på.
Berchtesgaden: Den såkaldte "Ørneborg" var ikke Hitlers sommerhus, men en repræsentationslokale. Hitlers sommerhus blev bombet ved af de allierede efter den tyske kapitulation. Selve huset er ikke særligt interessant, derimod er der en utrolig flot udsigt. Det som gør, at det absolut er en rejse værd er, at der ved foden af Kehlstein ligger Tysklands eneste museum som viser nationalsocialismens historie. Et super moderne og interessant museum som tager udgangspunkt i den lille by Ober Salzberg og hvad der sket fra den tid, hvor Hitler og hans partispidser flyttede ind i området.