Nyhed
Læsetid: 1 min.

Omfordeling

Moderne Tider
23. februar 2013

Regeringen er hård og konsekvent, den sætter sig igennem, selv om det går ud over dagpengemodtagere, førtidspensionister, invalidepensionister og kontanthjælpsmodtagere. Det er regeringens politiske stil, forstår vi her på redaktionen. Men den tages åbenbart ikke i anvendelse over for SU-modtagerne: Når de unge protesterer og demonstrerer, trækker regeringen i land.

Man vil ikke tage så meget fra dem, der kommer til orde i offentligheden og har en livsindtægt over gennemsnittet. Det er jo selvfølgelig også den gruppe på overførselsindkomst, som ministre og folketingsmedlemmer selv omgås. Det er omfordeling 2013: Vi tager fra dem, der ikke er politisk repræsenteret, og som aldrig kommer til orde i offentligheden. Og så lader vi være med at tage fra dem, der er, som vi selv har været. Det er således forkert at sige, at regeringen ikke omfordeler. Det gør den: Mest tages fra de svageste på overførselsindkomst og mindst tages fra de stærkeste, der ligner os selv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Holger Nielsen

Er vi så ikke nødt til at stemme på Enhedslisten, Rune Lykkeberg?

Steffen Gliese

Det er for nemt! SU'en er den laveste ydelse og er blevet brugt af politikerne til at tvinge andre ydelser ned. Beskæring af den bringer derfor alle i fare for yderligere forringelser.

Lise Lotte Rahbek

Det er sandt, at kontanthjælpsmodtagere ikke er repræsenteret i pressen.
De har nemlig ingen organisation eller officiel talsmand.
Det har de syge heller ikke.
Og fagforeningerne er tavse på arbejdsløshedens vegne.

De studerende har talsmænd.
Og indflydelsesrige forældre.

Det kan man godt filosofere lidt over.

Enhedslisten har stadig ikke trukket tæppet, og karakeriseres stadig som støtteparti. Enhedslisten er dermed medskyldig.

Vibeke Svenningsen

Enhedslisten kan da ikke ses som skyldige - man kan virkelig spekulere i, om Venstre ville stemme for et evt mistillidsvotum. Hvis jeg var Venstre, ville jeg da lade denne regering køre linjen ud - lade dm gennemføre politik en blå regering aldrig var sluppet afsted med - og dernæst sandsynligvis vinde valget. Have fået skabt lidt økonomiske råderum til at give lidt gaver. De radikale vil gladeligt hoppe med over - og tilbage står S og SF udn nogen eksistensberettigelse. Og ja, så er der EL - de vil hver gang blive hørt af pressen, men aldrig få nogen form for reel indflydelse - venstrefløjen er død, og socialdemokratisme var noget, vi kan læse om i historiebøgerne om det forrige århundrede. Sidste mand lukker og slukker.

Heinrich R. Jørgensen

Vibeke Svenningsen:
"socialdemokratisme var noget, vi kan læse om i historiebøgerne om det forrige århundrede"

Hvis der havde stået noget ærligt og aktuelt om socialdemokratisme gennem det tyvende århundrede, ville det uvæsen være blevet gennemskuet og afviklet forlængst.

Bedre sent, end aldrig, siges det. Tjah. Hvis socialdemokratisme afløses af korporatisme, neoliberalisme og anden hyper-suicidalisme, er intet vundet. Det er gammel eddike på nye flasker, og solgt som vin og ædle dråber...

Heinrich R. Jørgensen

Rune Lykkeberg udtrykker sig koldt og kontant. I denne kontekst, er der tale om plus-ord. En lige højre, der uden omsvøb og vaklen, placeres dér hvor det gør mest ondt. I de blotlagte løgne og bedrag...