Læsetid: 2 min.

Vi skal ikke proppes som gæs

Vi skal ikke mose bestemte bøger ned i halsen på folk, men jeg kan godt give en anbefaling, siger Peter Adolphsen, der i næste måned udsender romanen ’År 9 efter Loopet’
23. februar 2013

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Ingen. Jeg tror at det ville være stærkt kontraproduktivt at mose en eller flere bestemte bøger ned i halsen på samtlige mennesker, som var de strassburgergæs til opfedning. Folk er heldigvis forskellige og derfor ligeledes med de bøger, som de vil kunne få fornøjelse af. Faktisk tror jeg, at flertallet slet ikke behøver læse bøger overhovedet, og det er ganske fjong. Det må og skal være lysten, der driver værket, og har man ikke lyst, så bør man også lade være. Når dét så er sagt, så kan jeg sagtens komme med et par anbefalinger, f.eks. Georges Perecs Livet en brugsanvisning, Laurence Sternes Tristram Shandy, Franz Kafkas Fortællinger, alt af Svend Åge Madsen, César Airas Spøgelserne og En episode i en landskabsmalers liv, J.D. Salingers Seymour – an introduction, alt af Per Højholt, Donald Barthelmes 60 Stories og 40 stories, alt af Philip K. Dick, alt på prosa af Jorge Luís Borges og Raymond Queneaus Stiløvelser.«

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu