Vi anbefaler: Seks måder at slippe af med din elskede

Forårstid er forelskelsestid. Men måske er foråret ikke for dig og din kæreste. Her er seks gode råd til, hvordan du slår op, inden våren for alvor går gennem Nyhavn
Forårstid er forelskelsestid. Men måske er foråret ikke for dig og din kæreste. Her er seks gode råd til, hvordan du slår op, inden våren for alvor går gennem Nyhavn
Moderne Tider
16. marts 2013

Slå op over SMS

»Jeg slår op«. Så kort og kontant kan det gøres. Og skal du have mindst muligt besvær ud af at knuse din kærestes hjerte, så gør det over sms. Er I begge aktive brugere af Facebook, kan du alternativt ændre din status fra ’i et forhold’ til ’single’.

Denne hårdhudede stil egner sig bedst til forhold så korte, at man er i tvivl om, hvorvidt man egentligt kan kalde dem forhold, eller der bare er tale om en god sengekammerat.

Fordelen ved at slå op over SMS er, at det er nemt og effektivt. Der er ikke noget at misforstå.

Ulempen er, at alle vil synes, du er et dumt svin. Går du og flirter med bare den mindste tanke om, at I måske kan finde sammen igen på et senere tidspunkt, er dette ikke slå op-stilen for dig. Den her kapper alle bånd.

Få din kæreste til at slå op

Mange har måske prøvet at blive for længe i et dødsdømt forhold. Som regel fordi de er konfliktsky og bange for at være the bad guy. Er du det, så er denne slå-op-stil effektiv, fordi det ender med, at din kæreste slår op i stedet for dig. Men modsat sms-bruddet er dette en langvarig proces, som unægtelig vil føre til dårlig samvittighed. Når du først har erkendt, at du ikke har det, der skal til for at slå op, handler det om at få din kæreste til at fravælge dig.

Start i småtingsafdelingen: Ignorer opkald, brænd kæresten af, erklær din krop selvrensende og lad være med at gå i bad. Herefter kan du begynde at opføre dig upassende over for din kærestes venner og familie, melde dig ind i en okkult sekt eller i et parti, din partner ikke kan fordrage. Og inden længe er det dig, der bliver droppet.

Hold døren åben

Uha uha, alle dine kæresters venner er begyndt at flytte sammen med deres elskede. Din kæreste får julelys i øjnene af at tænke på jer to i en toværelses med brus i køkkenet, mens koldsveden løber dig klamt ned ad ryggen.

Egentligt er du ret vild med din kæreste, men I har været sammen så længe nu, at tanken har lammet dig: Har jeg nået det, jeg skulle? Når du frem til, at der er et helt kødmarked derude, som du ikke har besigtiget i årevis, er denne slå op-stil henvendt til dig:

Rejs ud i verden. Læs et semester i udlandet eller tag på jordomrejse. Og sig til din kæreste, at du ikke vil byde nogen af jer et langdistanceforhold. Afslut bruddet med ordene »men det kan jo være, at vi finder sammen igen, når jeg kommer hjem«.

Dette brud er det tætteste du kommer på en ’pause’ og samtidigt et egentligt brud. Det forudsætter dog, at du holder kontakten, mens du er væk. Ellers er din kæreste long gone, når du kommer hjem fra eventyr.

’Det er ikke dig, det er mig’

Du ved, at det ikke skal være jer to, og det skal du have sagt til din kæreste. Hvis du har rent mel i posen og ikke har lavet noget dumt, som vil kunne ramme dig senere, er der god grund til at afslutte forholdet pænt. Her skal den have fuld los med udtryk som »det er ikke dig, det er mig«, »du fortjener langt bedre«, »vi er vokset fra hinanden« og »jeg håber vi stadig kan være venner?«

Fordelen ved gentleman-stilen er, at I begge kan komme ud af forholdet med den bedst mulige følelse, og skulle du efter et stykke tid komme til at fjolle rundt med nogen i den kærestes omgangskreds, er det ok.

Ulempen er, at din kæreste måske vil tro, at flosklerne dækker over, at du netop ikke har rent mel i posen. Hvis først den tanke strejfer din kæreste, har du nok alligevel ikke grønt lys til at gå efter vennerne.

Knald udenom

At være din partner utro er en vidtrækkende og effektiv slå op-stil. Jo yngre I er, jo større er effekten, da yngre par er mindst tilbøjelige til at tilgive utroskab. Du kan gå planken ud og have sex med en anden, men er det lige radikalt nok, kan du nøjes med at sige, at du har været utro.

Ifølge dansk lovgivning er utroskab skilsmissegrund, og en skilsmisse kan gennemføres uden separationsperiode. Det afspejler moralen, som særligt blandt unge hedder: er du utro, er det slut. Jo ældre du er, jo flere gange kan du blive nødt til at sige, at du har været utro, før du kan være sikker på, at din kæreste ikke tilgiver dig.

Fordelen ved at være utro er, at det er effektivt. Måske vil din kæreste råbe og kaste lidt med ting, men du slipper for timelange snakke om, hvorfor det ikke gik. Du var utro, færdig.

Ulempen er, at din kæreste vil såre dig tilbage.

Tal det ihjel

Alt kan tales ihjel. Også forhold. Denne slå op-stil er for den vægelsindede, der synes, det er for drastisk at slå op lige nu og her, men godt ved, hvor forholdet peger hen mod.

Din opgave er at spotte hver en lille uoverensstemmelse i jeres forhold og blæse det op til en kæmpestor konflikt. Drop alt om at vælge dine kampe, men tag alle dem, du kan få.

De mest oplagte: Din kæreste kommer for sent – tages du for givet? Sen sms-respons – underprioriteres du? Men husk også dem, der ikke nødvendigvis er affødt af en konflikt. Hvor ser du os om fem år? På hvilke områder går jeg dig på? Hvorfor kalder du mig aldrig snuskegøj?

Enten vil alle kampene føre jer tættere sammen, eller også vil I gradvist begge finde ud af, at I har problematiseret jeres forhold ihjel.

Vi anbefaler

Den amerikanske psykologiprofessor Barry Schwartz udgav for nogle år siden bogen ’Paradox of choice’, der kort fortalt videnskabeligt argumenterede for, at for mange valg gjorde os ulykkelige, og at vi konstant skulle forsøge at minimere vores valgmuligheder.

Det er der normalt ingen, der hjælper dig med, men Information kommer dig til undsætning og guider dig gennem forbrugsjunglen.

Mad, politik, politikere, tøj, musik, bøger, magasiner, eksperter, dyr, tasker, film, filosoffer, elektronik, medier, tænkere, religioner og sko – Information elsker at forbruge. Vi er selvudnævnte eksperter i forbrug, og nu lader vi vores ekspertviden komme andre til gode. Hver uge vil vi her anbefale en håndfuld forbrugsgenstande, der betyder meget for os.

Seneste artikler

 • Vi anbefaler: Hold på solbrillerne

  4. april 2015
  Solen begynder at titte frem, og både for dit syns skyld (husk formaningerne fra formørkelsen) og dit look, er det nu, du skal finde solbrillen frem fra gemmerne. Hvis de da stadig er der. For ligesom andet småt sæsonudstyr har solbrillen en tendens til at forsvinde ubemærket. Og da brug-og-smid-væk-kulturen er yt, er her fem fremgangsmåder til at holde på brillerne sommeren over
 • Vi anbefaler: Fem måder at føde på

  28. marts 2015
  Foråret er traditionelt højtid for fødsler. Vi guider dig her igennem fem populære måder, du kan lade dit barn komme til verden på
 • Vi anbefaler: Verdens bedste værter

  20. marts 2015
  Hvad gør en god tv-vært god? I hvert fald en masse karisma og evnen til at kommunikere med seerne hjemme foran tv-skærmen. For nylig blev britiske Jeremy Clarkson suspenderet fra verdenssuccessen ’Top Gear’ på BBC. I den anledning præsenterer vi fem tv-værter, det aldrig er kedeligt at være i selskab med
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

steen ingvard nielsen

Ingen kommentar!

I`m going for a walkabout.

Kristian Rikard

Tak for en lidt anderledes journalistik end som flest :-).

En hovedrystende syg artikel om "Hvordan-Du-Slår-Op-for-dummies".

Michael Kongstad Nielsen

Damebladsfnidder.

Morten Clausen, Poul Sørensen, Troels Brøgger og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Opsummering: gør det til et teaterstykke og spil en rolle. Lad vær at være ærlig, det er ikke moderne. Se selv på politikerne.

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Morten Pedersen og Christian Harder anbefalede denne kommentar
Erik Plovmand

Er det her dårlig formuleret Ironi eller er det faktisk en seriøs artikel?
Jeg håber det er førstnævnte, for det er da den mest utiltalende og pinligt dårlig omgang Alt For Damerne journalistik.

Morten Clausen, Poul Sørensen og Jens H. C. Andersen anbefalede denne kommentar
Jens H. C. Andersen

Det handler om medmenneskelighed, anstændighed og værdighed ikke om hvad der lige er smart og effektivt.
Det er altså ting i livet der ikke bare er sjov og ballade, og det må man sgu lære at håndtere.

Velkommen til ego/alkohol-samfundet, drop al hensyn til omverden, gå kun efter det der er lyserødt, hvad er det værste der kan ske diskurser, frihed og fordoms lege, ingen begræsninger, mangfoldighed og ingen hæmninger, afskaf færdselregler for det er jo personligt intimiderende, og gå nøgen rundt hvis du synes, flirt med hvem som helst, underkast dig ikke kultur, normer eller respekt for andre.

Sascha Olinsson

Det er da rart i disse krisetider at livet ikke altid skal tages så alvorligt! Det fik da et smil frem på disse læber ;)

Jens H. C. Andersen

Jeg ved ikke hvor sjovt det er, der jo en del folk der opføre sig sådan - men selvfølgelig ikke Informations læsere :-)

I næste uge kunne I skrive om seks måder at slippe af med en god net-debat på.
1. Fjern overblikket, slet historikken.

Troels Brøgger, Lise Lotte Rahbek, Martin Hansen , Steen Sohn og Simon Olmo Larsen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

You Just slip out the back, Jack

med venlig hilsen
Lennart

Make a new plan, Stan...

Bare lige lidt om overskriften (jeg gider ikke at læse det pjat):

"Vi anbefaler: Seks måder at slippe af med din elskede"

Hvad er meningen? Man vil da ikke slippe af med sin ELSKEDE, men måske nok med en irriterende kæreste. Er vi alle under mistanke for at være psykopater...?... Hvordan klarer I egentlig vanskeligere problemer? Skyder på må og få i alle retninger eller kaster jer ud fra en høj klippe med små Ikarosvinger påklistret?

Man måber over nutidens filosofi....

Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek og Fraus Dolus anbefalede denne kommentar

Per Nielsen - helt enig, overskriften er jo selvmodsigende ;)

Lise Lotte Rahbek

Man vil vel heller ikke slippe af med en kære-ste?

Eller - jeg vil da i hvart fald ikke skille mig af med min kæreste sålænge han er min kæreste.
Når han er holdt op med at være dét, kæreste,, i min verden, så er det tid.

Effektiv vaccine mod gentegning af abonnement.

Det er nogle lumpne anbefalinger, som forudsætter et dobbeltspil.
Gad vide, om i virkelig var kærester ...

Poul Sørensen

Måske information skulle forsøge at sælge abonnementer til abeburet i zoologisk have..... når man slår op, så gør man selvfølgelig som avancerede mennesker altid har gjort, man virker uinteresseret indtil det er så pinagtigt, at begge parter er indstillede på en dybere samtale om de videre muligheder.