Satire
Læsetid: 6 min.

Den helt store pakke

Kampen om konkurrenceevnen er blevet et ræs mod bunden. Nu foreslår Information en fuldt finansieret konkurrenceevnepakke, som sikrer, at Danmark når bunden først. Vi sænker ikke selskabsskatten: Vi afskaffer den. Vi laver ikke mange små skattereformer. Vi sænker indkomstskatten til 25 procent. Nu kan vi konkurrere med Singapore og Kina. Vi har kalder pakken for ’Vækst, Velstand og Værdier’. Her er finansieringen af pakken
Kampen om konkurrenceevnen er blevet et ræs mod bunden. Nu foreslår Information en fuldt finansieret konkurrenceevnepakke, som sikrer, at Danmark når bunden først. Vi sænker ikke selskabsskatten: Vi afskaffer den. Vi laver ikke mange små skattereformer. Vi sænker indkomstskatten til 25 procent. Nu kan vi konkurrere med Singapore og Kina. Vi har kalder pakken for ’Vækst, Velstand og Værdier’. Her er finansieringen af pakken

Jenz Koudahl/Spild af Tid

Moderne Tider
2. marts 2013

MedborgerDanmark

Danmark er blevet for teknokratisk og topstyret. Alt det gode i Danmark (kvindefrigørelse, andelsorganisering af landbruget, fagbevægelse, Per Højholt etc.) er kommet nedefra, og alligevel regeres vi mere og mere oppefra. Det kræver mod at gøre op med trygheden og sikkerheden i vores vaner og rutiner. Men vi mener, det er nødvendigt: Der er blevet alt for meget ’du skal’ over den danske velfærdsstat, Information foreslår her en ny tilgang, som vi kalder ’Jeg vil selv’.

Vi vil gøre det muligt for folk at udleve sig selv som aktive medborgere. Vi vil fjerne unødige regler og bureaukrati, som hindrer almindelige mennesker i at give et nap med.

Vi vil skabe nye borgerhuse, hvor ældre på efterløn og yngre på dagpenge skal stille sig til rådighed for unge efter skoletid. De skal ikke passe dem, men de skal hjælpe dem med at passe sig selv. Det kræver ikke en lang pædagoguddannelse at tage sig af unge mennesker og hjælpe dem med at tage sig af selv. Det kræver et varmt hjerte og en sund fornuft. Det har vi alle sammen.

I stedet for meningsløs aktivering og passiv ensomhed udvikler vi offentlige rum, hvor de ledige kan tage sig af vore unge medborgere. Vi vil tage omsorgen for hinanden og opsynet med de udsatte fra de professionelle og give det tilbage til civilsamfundet.

Vi nedlægger alle skolefritidsordninger, ungdomsklubber, fritidshjem og offentlige klubtilbud.

Forventet provenu: 19 milliarder om året.

Europas Frihandels Zone

I årevis har frihandelszoner fået investeringer og produktionsarbejdspladser til at regne ned over u-landene. Det har givet dem konkurrencefordele, som i den grad har haft betydning for, hvor virksomheder har placeret deres produktion. Netop det, som en konkurrenceevnepakke skal sikre. Derfor er det på tide, at Danmark får sin egen produktionszone med tilbud til selskaber om fem år uden skatter, afgifter og arbejdstilsyn. Lolland er et af de steder, som tabet af konkurrenceevne er gået hårdest ud over, og samtidigt et sted, der ligger tæt på Tyskland, og derfor med de nye unikke forhold for selskaberne kan tiltrække investeringer, der ellers var blevet placeret i det europæiske hovedland. Frihandelszonen på Lolland bliver spydspidsen for en revitalisering af det danske produktionssamfund. Videnssamfundet var en borgerlig illusion, og vi må vise verden, at Danmark mener det alvorligt, når vi ønsker at forbedre konkurrenceevnen. Frihandelszonen vil gøre Nakskov og området omkring Sakskøbing til kernepunkter i den nye industrielle oprustning, der skal overhale Hollandes planer om en genindustrialisering af Frankrig indenom. Og beregninger tyder på, at de dynamiske effekter vil nå helt til Næstved, Kalundborg og Slagelse.

Beregninger fra Produktionskommissionen anslår, at de dynamiske effekter af Europas Frihandelszone på Lolland vil give et årligt provenu på 14,5 milliarder kroner.

Fri Sex-zone Danmark

Information har på baggrund af tal fra Wonderful Copenhagen, Eurostat og Finansministeriet gennemført en analyse af provenuet fra turisme, hvis vi brander Danmark som Fri Sex-zone Danmark. Det er meningsløst, at danske sexturister hælder milliarder i den thailandske statskasse, når vi ved, at Danmark er det land i verden, hvor flest gratis seksuelle transaktioner finder sted mellem fremmede mennesker pr. døgn pr. indbygger. Danske mænd og danske kvinder er internationalt anerkendte for at være ualmindeligt seksuelt disponible over for mennesker, de ikke har mødt før. Vi ved, at danskerne i adskillige internationale undersøgelse er blevet kåret som det seksuelt mest tilgængelige folkefærd i verden. Dogmefilm har gjort meget for at brande danskerne som et folk uden hæmninger, og internationale stjerner som Mads Mikkelsen, Connie Nielsen, Susanne Bier og Michael Laudrup har fået omverdenens øjne op for dansk skønhed.

Vi skal turde brande Danmark som hele verdens Fri Sex-zone. Mottoet for kampagnen er ’Åbne grænser – Åbne bukser’ og ’Når de andre er billigst, skal vi være gratis’.

Vi bygger videre på den danske tradition for frisind, frigivelse af pornografien og legalisering af abort. Vi vil oprette sundhedsrum til de prostituerede, så de bliver bedre til at brande Danmark, og vi vil tilbyde gratis prævention i alle offentlige bygninger.

Forventet provenu fra turisme modregnet stigning i sundhedsudgifter: otte milliarder kroner.

Fri Hash-zone Danmark

Fri Sex-zone Danmark kan med fordel kombineres med Fri Hash-zone Danmark. Eller hvis man vender den om: Det ville være dumt at lade være, for hashsalg er en indtjeningsmulighed for staten, som både den tidligere og den nuværende regering fuldstændig har overset. At den tidligere regering overvejede at jævne Christiania med jorden er fra Informations synspunkt økonomisk uansvarligt. For det første er fri hash i Danmark så oplagt, at VisitDenmark ikke engang behøver investere i milliondyre marketingskampagner – det danske frisind og Christiania er allerede kendt over hele verden. Holland opgivet salget af marihuana til turister, hvilket ifølge ansete økonomer efterlader et gigantisk hul i markedet. Det kan give Danmark en unik position som turistland, som vi må udnytte før italienerne, franskmændene eller spanierne gør det – fri hash er nemlig det eneste, der med det vejr og de priser, vi har, vil kunne gøre Danmark konkurrencedygtigt. Desuden må man fremhæve den erfaring og de traditioner, danske pushere allerede har med et effektivt salg, der ifølge beregninger fra Finansministeriet vil øge skatteindtægterne med tre milliarder. Ifølge VisitDenmarks statistikker vil fri hash øge restauranternes indtjening med 40 procent på grund af skæve turister med ædeflip. Bandekrigen vil ophøre, og dermed kan man fyre 30 procent af politistyrken, også fordi det øgede antal turister ikke vil øge volden på gaden, da de påvirkede turister mest vil sidde og spille backgammon på Nemoland. Det er en situation, som med Informations reklamebureaus ord kan kaldes win-win-win.

Forventet provenu fra turisme samt moms: 12 milliarder kroner.

OmsorgsDanmark

Danskerne har i generationer vænnet sig til, at det offentlige tager sig af de syge, de ældre og de handicappede. Det er blevet en vane for os, at det offentlige drager omsorg for dem, der ikke kan drage omsorg for sig selv.

Men kan vi være det bekendt? Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Det mener vi, vi kan. Vi skal turde stille krav til hinanden, og vi skal turde kræve, at vi alle sammen tager et ansvar til daglig. Vi vil lancere OmsorgsDanmark, som flytter ansvaret og omsorgen tilbage til familien. Vi har gennem årtier drænet familien for funktioner og ansvar. Det på tide, at vi igen begynder at tage familien alvorligt.

Vi vil gøre det til en borgerpligt for alle par, hvor den ene eller begge er på overførselsindkomst, at de selv drager omsorg for familiens ældre og handicappede. Det skal være slut med, at staten betaler professionelle for at drage omsorg for ældre, hvis voksne børn ikke har noget at give sig til i løbet af dagen. Vi har for længe givet folk noget at leve af, nu skal vi give dem noget at leve for.

Sunde og raske voksne mennesker uden for arbejdsmarkedet skal naturligvis kunne tage sig af deres egne fædre, mødre og eventuelle søskende med nedsat funktionsevne. Hvis man har søskende eller forældre, som lider af lette psykiske sygdomme, skal man selv kunne tage sig af dem. Vi opretter et nyt diagnosebaseret matchgruppesystem for at skabe klare retningslinjer for, hvem det offentlige kan tage sig af, og hvem vi vil give familien frihed til at tage sig af.

For os handler det ikke om økonomi, men om værdier og respekt. Vi viser folk på offentlig forsørgelse respekt ved at kræve, at de tager hånd om deres egen familie.

Forventet provenu: 32 milliarder.

Konkurrencekonsulatet

Der skal oprettes særlige konkurrencekonsulater i alle de lande, Danmark konkurrerer med. Konkurrenceevne handler jo grundlæggende om altid at være på forkant med de omkringliggende lande, vi konkurrerer med, og en målrettet vidensindsamling er centralt i den forbindelse. Konsulaterne skal ligge i lande som Sverige, Frankrig, Tyskland, Norge og Polen, så vi hele tiden kan nå at fjerne skatter og afgifter for erhvervslivet, inden de andre lande når at gøre det. I den nye globaliserede virkelighed har konkurrenceevnespionage erstattet industrispionagen, og aldrig må det ske igen, at Sverige kommer først med en lettelse af selskabsskatten. Det her er et ræs mod bunden. Og vi skal nå den først.

Forventet provenu; 1,8 milliarder kroner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Roderi

Børge Rahbech Jensen

Det giver ingen mening.
Nationalisering af alle danske virksomheder med over fx. fem medarbejdere må være den bedste løsning, så længe erhvervsledere og lønmodtagere kræver, staten klarer alle risikobetonede udfordringer. På den måde får den til enhver tid siddende regering også formelt ansvar for virksomheders beskæftigelse og investeringer, og ministre, kongelige og handelsrepræsentationer kan besvare spørgsmål og indgå aftaler om salg af produkter. Der opnås også bedre sammenhæng mellem forskning, uddannelse og erhvervslivets behov, mens erhvervsledere stort set beholder sine opgaver og indkomster.

Hidtil er der ikke fremsat forslag om etablering af noget i stil med konkurrencekonsulater men tværtimod fremført kritik af nedskæringer på det område. De kaldes vist handelsrepræsentationer og er tilknyttet ambassader og konsulater. Deres opgave er heller ikke tilpasning af skatter og afgifter men støtte til markedsføring. I realiteten er regulering af skatter og afgifter for erhvervslivet en langt mindre udfordring end opfyldelse af erhvervslivets krav om kvalificeret arbejdskraft. Det er såmænd nok også en meget effektiv måde hurtigt at nå bunden, at staten forventes at forudse ændrede behov hos erhvervslivets kunder og sørger for den nødvendige forskning og uddannelse, så erhvervslivet kan nøjes med ordremodtagelse, fakturering, forvaltning af egne formuer og formidling af utilfredshed.

Mikkel Nielsen

Hvad sker der for Information,

Sarkasmen har da virkeligt fundet sit indtog på det seneste.

steen ingvard nielsen

Fra Kirkegaard til Wulff og Morgenthaler.

Sjælden smuk ironi, som skaber masser af AHA! erkendelse.

Mange tak for det, budskabet når frem som fuglekvidder i ørerne på en søndag morgen, og distancerer selveste Wulff og Morgenthaler.

Torben Nielsen

Nu går de i bukserne på 180grader.dk

Niels Engelsted

Torben
i bukserne?
Er det ikke i bedene?

Pas på, de-der-mennesker på højrefløjen (SF-DF) har ingen hverken ironisk eller humoristisk sans, så indlæg som her kan meget vel i deres alt for små hoveder forvandles til ønskelige, realiserbare projekter.

Niels Engelsted:
Jo, men i tilfældet 180 grader.dk er dét vist hip som hap.

randi christiansen

hahahahaha - udstiller perfekt jungleliberalisternes hykleriske nysprog, og hvis ikke det var så tragisk, måtte man le - hvilket jeg så vil gøre - udbryde i en rå men tårevædet latter

Børge Rahbech Jensen
Du må da have spist "søm", se på de statslige virksomheder f.eks. DSB eller DONG, det er da kun, hvis Danmark ønsker at begå økonomisk selvmord, at man skal nationalisere noget som helst.
Jeg mener derimod at INFORMATIONs økonomiske program, lyder meget lovende, det er lidt i stil med :"Fair løsning" ,men meget bedre og mere realistisk.
Hvor skal man stemme hvis man vil have dette program realiseret ?

Børge Rahbech Jensen

Jørn Boye,

Jeg har ikke spist flere søm end de erhvervsledere og andre repræsentanter for dansk erhvervsliv, der hyppigt giver den til enhver tid siddende regering ansvaret for det private erhvervslivs beskæftigelse, investeringer, uddannelse og markedsføring, og i høj grad overlader åbning af nye markeder til ministre, kongelige og ambassader.

Nationalisering vil indebære, at beslutningskompetencen placeres dér, hvor ansvaret i forvejen er placeret. Som jeg ser det, har Danmark for længst begået økonomisk selvmord med minimal interesse for andre lande og den private sektors begrænsning af ansvar. Uden nationalisering må det private erhversliv tage ansvar for drift af egne virksomheder tilbage.

Tak for de mange gode, realistiske ideer. Der mangler en hel del. Jeg venter spændt på forsættelsen.

randi christiansen

Leo - du ved jo godt, at løsningen eksisterer - det, vi mangler, er den gode ide til hvordan, vi får de fatsvage og korrupte til at acceptere

Niels Engelsted

Randi
fatsvag er det et ord?

Hvis det er, vil jeg lære at bruge det.

Michael Kongstad Nielsen

Ikke at forveksle med "fatwa".
Men jeg slog det lige op (havde mine tvivl), og jo, det er et ord:
http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=fatsvag

randi christiansen

Undskyld Niels, men det er ellers ikke mit indtryk, at du er fatsvag ?

ulrik mortensen

Samme link som Kongstad ...lol

Randi - 17.43 - Du kunne begynde med at være venligere og mere pædagogisk.
Jeg har løsninger på mange problemer. Synes jeg selv. Men jeg har lært, ikke at være så skråsikker og ikke give udtryk for, at alle andre er evnesvage eller fantasiløse.
At debattere her flytter ikke meget i folkestyret. Vi må ud i andre kredse.

Hvis man lever i nuet, enten fordi man ikke kan andet, eller fordi man egentlig har det godt, er det svært at tage stilling til civilisationens deroute om 2-300 år ? Eller den langsomme og sikre nedtur allerede i mine børnebørns tid.
I forhold til det er artiklens emner detaljer, og i værste fald ligegyldigheder.
Men det skal ikke forhindre os i at forbedre tilstandene nu og her, efter hvad vi hver for sig synes.
Selv om der ikke er tid til at vente med det store !

Jens Overgaard Bjerre

På nogen områder overgår ideerne da regringens kælne holdning for bankerne og de store erhvervs-selskaber.
Personligt tror jeg på, at regeringens mennesker er blevet superliberaistiske skøre og bare har valgt S og SF ud fra en satsning på, at det var her mulighederne lå for dem selv. Altså deres egen succes. Når de engang har fået solgt hvad der er tilbage af den danske stats ejendomme som aktieselskaber, vil de selv sætte sig i toppen. Det giver nu engang flere penge end at være medlem af Folketinget. Og så er succesen hjemme på det superliberalel plan.
Der er ingen, som skal bilde mig ind, at denne regering har nogen som helst interesse i befokningens ve og vel.

Humoristisk artikel, og helt på sin plads. Hvad hulen skal Information ellers skrive om. Jeg er selv i den stemning, Er der flere hellige køer indenfor socialisme, solidaritet, udligning af forskelle i samfundet - som S og SF, stik mod deres 150 årige valgoplæg ikke har trådt på indenfor de sidste 2 måneder?

Man være enige om der skal spares og tingene kunne trænge til et eftersyn rundt omkring - Men af fare entydigt og uden slinger i valsen lige i flæsket på de svageste i samfundet - er dog det mest bizarre jeg nogensinde har oplevet i dansk politik. Man er målløs, forvirret og politisk rundbarberet.

Philip B. Johnsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Simon H. Petersen

Jeg synes artiklen er særlig velskrevet i afsnittet om "omsorgsdanmark". Retorikken her er gyselig genkendelig fra den hjemlige politiske debat, hvor en given reform, der udhuler velfærdsstaten, bliver udsat for et surrealistisk spin og derved fremstår som en hjælp til de personer den rammer.

Godt gået i det hele taget med den artikel Information...!

/Simon

randi christiansen

´Leo Nygaard
05. marts, 2013 - 20:02´

Jeg er temmelig pissed off pt – desværre med god grund, når jeg ser på de ansvarliges maltraktering af fællesskabets ressourcer – dette er et forum, hvor man som oftest får kvalificeret modspil.

Når jeg til tider tillader mig at betjene mig af ramsaltede udtryk, er det fordi, jeg mener det. Det er også for at provokere til evt forsvar.

Du har ret i, at vi også må ud i andre kredse. Det er ved at være sidste udkald til at redde stumperne og mobilisere de gode kræfter, som endnu ikke har givet op. Vi har indtil næste valg – EL og Retsforbundet må styrkes i en indsats for bæredygtig miljø-og socioøkonomi. Hvordan gør vi det ? Nogen gode ideer ?

Randi - Retsforbundet har en erklæret grøn profil. Den bedste og tydeligste af alle partiers.
Problemet er bare, - at fylde statskassen delvis med resurseafgifter istedet for skat på arbejde kræver at hele EU er med !!!
(størstedelen kan vi selv bestemme, nemlig grundskyld, osse istedet for skat på arbejde).
Ideen er, at det økonomiske system gavner klodens natur, istedet for at skade den, som nu.
Vi arbejder på sagen. Partiet blev relanceret. Jeg kan jo spørge dig, om du registrerede det ?
En anden sag er Borgerløn, som endnu ikke er officielt på partiprogrammet.

Ingen af delene er på EL`s program.

Fouad Fartous

Ifølge Danmarks stat:

http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2012/NR425.pdf - Antal mindre virksomheder indenfor adskillige sektorer.
De 2 mia. kr SU'ens reform vil kunne skaffe regeringen til konkurrencepakken, fordelt over 289360 firmaer, for at kickstarte konkurrencen.. Det er ikke nok..

randi christiansen

Leo - dialog med EL - som vi siger her på matriklen - ´undskyld for grundskyld´- de må lige oppe sig lidt og tænke socialismen ind i Den Store Omstilling

Philip B. Johnsen

Underholdende fint fortolkning.