Læsetid: 3 min.

Nu kan vi slippe frygten for de rå æg

Nu kan vi med sindsro spise rå æg igen. Rå æggeblomme på røget sild, tatar og gorgonzola og spejlæg og pocherede æg med flydende æggeblomme
16. marts 2013

Nu kan vi med sindsro spise rå æg igen. Rå æggeblomme på røget sild, tatar og gorgonzola og spejlæg og pocherede æg med flydende æggeblomme. Æggebægre med blødkogte æg kan igen komme frem på morgenbordet i påskedagene. Og så er der alle de lækre fromager og iscremer, der bare smager godt med rå æg uden den underlige smag af at være pasteuriseret. Mange er bange for salmonella i rå æg, men de seneste tal fra Fødevarestyrelsen viser, at danske æg stort set er fri for salmonella. Forekomsten af salmonella er nede på 0,05 pct. på æggeskallen og 0,02 pct. i selve ægget. Det er meget lave tal. Hvis man bruger rå æg i store portioner f.eks. råcreme eller mayonnaise, der ikke skal spises med det samme, er det en god ide at bruge pasteuriserede æg, da en lille smule her kan blive til meget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer