Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Sofia Saaby Mehlum

De bedste bøger rummer en spirituel sandhed, mener skuespiller Sofia Saaby Mehlum, aktuel i opsætningen af Jakob Ejersbos ’Eksil’ på Teater Nordkraft i Aalborg
30. marts 2013

– Hvilken bog ville du ønske, alle ville læse?

»Lykken skabes indefra af Ivan Fruergaard. Den er helt fantastisk. En smuk beskrivelse af, hvordan man lærer at leve i nuet, om at lykken skabes indefra, og at du måske slet ikke behøver gøre så meget andet end at være lige der, hvor du er lige nu. Da jeg læste den, så jeg pludselig mig selv altid værende i fortid eller fremtid, hvilket jeg tror, mange mennesker kender til. Men lykken findes i nuet og i accepten af, at tingene er, som de er. Bogen er en gave, vi alle burde læse og tage til os. Jeg har den altid med mig i tasken eller liggende på sengebordet til at huske mig på, at ’der er kun nu’.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jakob Ejersbos Eksil har fyldt enormt meget i mit liv det seneste år. Hele hans trilogi er enestående og meget levende skrevet, og på grund af min medvirken i teateropsætningen af bogen på Teater Nordkraft i Aalborg har den fået stor betydning for mig – både som privatperson og som skuespiller.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»De bøger, jeg læser, er ofte bøger, jeg er blevet anbefalet, og for det meste falder de i god jord.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser for det meste spirituelle bøger og selvhjælpsbøger. Bøger om kroppen og sindet, hvordan vi hænger sammen på godt og ondt. Der findes ufattelig mange af sådanne bøger, men jeg falder oftest for de forfattere, der investerer sig selv i værket, som har gennemlevet en tid, hvor disse redskaber/værktøjer har virket på eget sind og egen krop.«

Hvornår læser du?

»I de perioder, hvor jeg har overskud. Jeg er ikke en, som nødvendigvis slapper af eller kobler hjernen fra ved at læse, jeg er nok nærmere en aktiv læser. Jeg læser bedst om dagen, så i de perioder, hvor jeg har dagtimerne fri, og bogen har fanget min interesse, så læser jeg med stor glæde både inde, ude og på mine togrejser.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu