Læsetid: 1 min.

MoTi

9. marts 2013

Reality uden druk

DR Ultra er gået i luften med programmet Ultrahuset som et af flagskibene. Det er et reality-program med nogle børn, der er lukket inde i et hus i fem dage med kameraer over det hele. Det vækker obligatorisk bekymring hos Børns Vilkår:

»Jeg kan godt blive bekymret over, hvad der sker, når kameraerne er slukket. Hvad sker der, når børnene har fortalt, hvor svært de har det med eksempelvis deres kammerater i klassen?« siger organisationens souschef.

Hun og deltagerne kan dog trøste sig med, at der næppe er mange, der kommer til at se programmet: Et reality-show a la Big Brother, men uden druk og hor! Hallå, som vi siger oppe i Aalborg.

Kristian Villesen

Hunde- og klassekamp

Kontanthjælps- og dagpengemodtagere er nogle af de grupper, der bliver ramt af regeringens spareplaner. Særligt de arbejdsløse har holdt for i årevis uden effektive protester. Men man behøver ikke kigge mod bevægelser i andre lande for inspiration, for herhjemme har vi det bedste eksempel på en effektiv protestbevægelse: de danske hundeelskere. Siden hundeloven trådte i kraft, er protester væltet ind over politikerne i en sådan grad, at en reform af den forhadte lov nu er på vej.

Civil ulydighed fra en offentligt ansat i sagen om hunden Thor, demonstrationer, aktioner og mailbombardementer af politikere. Senest blev en død hunds aske sendt med posten til fødevareminister Gjerskov ledsaget af et brev: »Da hundeloven kom og krævede mundkurv på mig, gjorde hundeloven, at det liv, jeg elskede så højt, ikke længere var muligt for mig.« Se dét er politisk pres og kampagne. Ministeren gav op. Kamphundeejerne viser vejen, Bondo. Kom nu i gang.

Sebastian Gjerding

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu