Læsetid 5 min.

Ligesom nazisterne

Satiren er blevet et politisk instrument. Med den kan man nemlig sige noget uden at sige det
Satiren er blevet et politisk instrument. Med den kan man nemlig sige noget uden at sige det
Ib Kjeldsmark
20. april 2013

Da Casper og Mandrilaftalen huserede på tv omkring årtusindskiftet, var én af programmets tilbagevendende features at gøre grin med satire. Det var aldrig helt eksplicit, hvori det latterlige ved satiren ifølge mandrillerne bestod, men der var en klar tendens til at fremstille den som en form for doven komik: En genre, hvor man bare overdriver eller tilføjer ét eller andet forvrængende element til en holdning eller en nyhed uden virkelig at skabe noget eller få folk til at tænke. Eksperten Satire John, der »dypper aktuelle nyheder i sin egen holdningsmættede whiskey-dressing«, var således flere gange i studiet for at forklare, hvordan satire fungerer. Hans råd, der var lige til at gå til, kan opsummeres i, at man kan skabe satire ved at tage en hvilken som helst sætning og så tilføje »… ligesom nazisterne…!« Hvis man f.eks. siger »Jeg gik en tur med min hund,« og så tilføjer »… ligesom nazisterne!«, så er satiresuccessen hjemme.

I modsætning til vittigheder fungerer satire ikke ved retroaktivt, f.eks. gennem en overraskende pointe, at ændre betydningen af det sagte, men ved at overdrive eller forvrænge, så forskellige træk ved virkeligheden fremstår i et mere grotesk lys. En vittighed spiller på ordenes flertydighed eller fremskriver en situation, der pludselig viser sig at være noget helt andet, end man troede. Den leger med sproget, eller med den symbolske orden som sådan, og der er en form for belønning i en god vittighed, en nydelse i at fremvise selve det, at den symbolske orden ikke er fast, ubetvingelig eller ’hel’. Betragt for eksempel den særdeles korte vittighed: To musikere og en banjospiller gik ind på en bar.

Satiren, derimod, leger ikke med den symbolske orden. Den vrænger af den. De mange karikaturer, der har præget DR2’s satireprogrammer siden Casper og Mandrilaftalen har f.eks. ofte været udformet efter den skabelon, der hedder »lidt tumpet mand/kvinde/par siger nogle mærkelige og overdrevne ting«.

Ved at udstille og overdrive nogle særprægede karakterer, kan der fremskrives en satirisk bemærkning til, at »danskerne opfører sig dårligt i trafikken«, »mange par lever kedelige liv og går op i helt åndssvage ting«, osv. Det skal ikke være for sjovt, som Satire John sagde, for man skal også kunne læne sig tilbage i stolen og tænke: »Han har jo ret!«

Satire Marie

Det er svært ikke at komme til at tænke på Satire John, når man betragter den politiske verdens brug af begrebet ”;satire”; i dag. Da Marianne Jelved under en konference på CBS kom til at sige, at hun håbede, at Anders Bondo ville vinde konflikten om folkeskolen, måtte hun senere ud og trække sit udsagn tilbage – eller rettere sagt: Hun undgik at trække det tilbage ved at hævde, at det hun havde sagt, skulle forstås som satire. Nærmest som om, hun lige kom i tanke om, at hun havde glemt at tilføje det obligatoriske »… ligesom nazisterne!«

Præcis samme manøvre benyttede Dansk Folkeparti for nylig, da partiets medlem af Forsvarsudvalget, Marie Krarup, var kommet for skade at sige noget usædvanligt dumt om forskellige traditionelle ritualer i New Zealand. Da sagen kom frem og begyndte at ligne en diplomatisk krise, måtte partiet ud og lægge afstand til de mærkværdige og nedgørende betragtninger. Næstformand Søren Espersen ’beklagede’ hændelsen, men fremhævede også, at han kunne forstå, at Krarup selv forstod sit indlæg i Berlingske Tidende som satire. Det var, som om det tog lidt af brodden af det.

Hvis man bruger John Austins teori om talehandlinger til at analysere dette fænomen, kunne man sige, at politikerne tilsyneladende har fundet ud af, at man kan beklage en talehandlings illokutionære kraft, mens man lader det lokutionære indhold og den perlokutionære effekt forblive. Hvis jeg f.eks. siger, at mælk smager godt og er sundt, er denne sætnings semantiske mening (dens lokutionære indhold) relativt ligefrem (mælk er godt), men samtidig siger den (den illokutionære kraft), at enhver derfor bør købe og drikke mere mælk. Endelig er den perlokutionære effekt den effekt, talehandlingen vil få – nemlig f.eks., at den, jeg henvender mig til, begynder at drikke mere mælk.

Ved at kalde sit udsagn for satire forsøgte Marie Krarup at fjerne udsagnets illokutionære kraft: Hendes blogindlæg skulle ikke alvorligt slå til lyd for, at vi nu bør assistere New Zealand i kulturkampen, eller at man i det hele taget bør gå rundt og kritisere andres skikke, så længe de bliver der, hvor de er. Men netop fordi ’satire’ bare er en tilføjelse, der stiller den talende anderledes i forhold til det sagte, kan både det lokutionære indhold og den perlokutionære effekt alligevel bibeholdes: Udsagnet står fast. Det var nogle meget mærkelige ritualer. New Zealand ligger under for et naivt, multikulturalistisk dogme, der fører til ragnarok. Og det ’virker’ formentligt: Selv om udsagnets kraft hævdes at være trukket tilbage, er der lige blevet prikket til vores frygt for det fremmede igen, og vi fornemmer, at Dansk Folkeparti er der for at beskytte os mod den.

Men de har jo ret!

Det er med andre ord, som om der simpelthen er opstået en helt ny kattelem for politiske brølere: Hvis man kommer til at dumme sig eller overtræde en grænse for, hvad ens parti kan holde til, kan man altid bagefter gå ud og sige: »Det var satire.« Konsekvensen af dette er den lidt mærkelige, at man ikke helt kan vide på forhånd, om noget er satire eller ej: Det kan vise sig at have været det – hvis det bliver taget meget dårligt imod. Samtidig kan man slippe af sted med at sige noget uden at sige det: Alle ved i dag, at Marianne Jelved har det dårligt med presset på skolelærerne, og alle har (endnu engang) fået bekræftet, at Dansk Folkeparti er bannerføreren for en politik, der sikrer en fast, men fair holdning over for brune mennesker. Det kan godt være, at de ikke direkte vil stå ved det, men mange har sikkert takket være Satire Marie hemmeligt fået muligheden for at læne sig tilbage i stolen og sige: »De har jo ret!«

Dansk Folkeparti er på mange måder et komisk parti med selvmodsigelser og overdrivelser, som det ind imellem virker helt bizart, at de kan slippe af sted med. Men man må give dem, at de er effektive kommunikatorer, som eksperter i den slags da også ofte understreger det. Ligesom nazisterne.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Prøv en gratis måned med uafhængig kvalitetsjournalistik

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Pia Qu
  Pia Qu
 • Brugerbillede for Jens Falkesgaard
  Jens Falkesgaard
 • Brugerbillede for Rasmus Kongshøj
  Rasmus Kongshøj
 • Brugerbillede for Benno Hansen
  Benno Hansen
 • Brugerbillede for Klaus Garde Nielsen
  Klaus Garde Nielsen
 • Brugerbillede for Michael Santana Christoffersen
  Michael Santana Christoffersen
 • Brugerbillede for Philip B. Johnsen
  Philip B. Johnsen
 • Brugerbillede for Jette Abildgaard
  Jette Abildgaard
 • Brugerbillede for Rasmus Knus
  Rasmus Knus
 • Brugerbillede for Bo Stefan Nielsen
  Bo Stefan Nielsen
Pia Qu, Jens Falkesgaard, Rasmus Kongshøj, Benno Hansen, Klaus Garde Nielsen, Michael Santana Christoffersen, Philip B. Johnsen, Jette Abildgaard, Rasmus Knus og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Jens Rasmussen
Jens Rasmussen

Først og fremmest må jeg sige at jeg er glad for at mit indlæg >b>Krarup og Jelvedes finurlige satire d. 10. april har inspireret CVA til at uddybe.
Men jeg finder artiklens slutning dybt problematisk. CVA analyserer meget rigtigt politikerne Marianne Jelved og Marie Krarups brug af begrebet satire vha talehandlingsteorien. Dette at man beklager en ytrings illukutionære kraft - altså det underforståede. Men det er jo netop disse nuancer man skal være opmærksom på. Ligesom i et ægteskabeligt skænderi, hvor man ikke skal høre efter hvad der bliver sagt, men hvad der bliver ment.
Derfor er det helt legitimt at CVA til sidst beskriver Dansk Folkeparti som 'et komisk parti' (lokutionært - men i samme afsnit slutter med 'ligesom nazisterne' - det er svært ikke at overhøre bemærkningen som CVAs illukutionære dom over Dansk Folkepart som et naziparti.

Men det jo selvfølgelig bare satire.

mvh Jens Rasmussen, Valby

Brugerbillede for Børge Rahbech Jensen
Børge Rahbech Jensen

Eller lade være med at sige det. Satire giver også mulighed for efterfølgende at påstå, den slet ikke var ment sådan, som den blev opfattet, eller fraskrive sig ansvar med en holdning om, publikum selv bestemmer, hvordan satiren forståes.

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

Søren Espersen, Marie Krarup og Dansk Folkeparti er som, nazisterne racister, »Det var satire« siger de for, at være stuerene, hvilket de aldrig bliver i virkeligheden, men vi som de, kalder det satire, for at lade som om, de er det.

Brugerbillede for Egon Madsen

" Dansk Folkeparti er på mange måder et komisk parti "
Jeg har mere end svært ved at se komikken !

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

FORSKELLEN MELLEM FREUD OG FRAUD ER BARE ET "A" ELLER "E"

Satire og DFs omvandrende symbol for uvidenhed, dumheder og neo-nazistiske teorier, MF Marie Krarup, går hånd i hånd, som gør Anders And og Nobelprismodtageren i partikelfysik.

Så sandt som præsten prædiker Amen i kirken - vist nok bortset fra Seem.

Det både må og skal afsløres, før DFs vicekonge, Søren Espersen, og minsandten osse talsmand for jødiske anliggender i Seem og omegn, som overhovedet ikke er i besiddelse af noget, der bare minder om humoristisk sans, satire eller andet, der ka' få folk til at grine, også på dette punkt, kalder deres omvandrende, tikkende vejsidebombe for en misforståelse, og hvad var det CVA sagde, "Satirisk!", hør man det.

Søren Espersen er bare ikke en man griner af. Det må man slet ik' i DF. Og morsom har excellensen heller aldrig haft ry for at være.

Her må jeg altså bide til korset og bøje mig dybt i støvet af, øh, beundring, æh, for CVA, som er i stand til at omskrive selveste Jack the Rippers morderiske, kriminelle løbebane, som værende den reelle igangsætter af Kvindesagen og at det osse var hans fortjeneste, at kvinder endelig fik stemmeret. Altså, iflg disse her svampekonnossørere fra CVA. Bare vi et eller andet sted tilføjer, "Ligesom nazisterne!", bedyrer chef-CVAer nærmest religøst, mens han fumler rundt for at genfinde balancen.

Samtidig med jeg osse fumlede rundt, for at finde hoved og hale i denne gang nytårsfis.

For enhver der kan pådutte os "vildfarne", at DFs, og menneskehedens omvandrende katastrofe, Marie Krarup blot er en misforstået satire, må så sandelig være i besiddelse af noget os mere simple arter af mennesket, ikke har fattet. Endnu.

Det si'r nærmest sig selv og ren logik for dybfrosne lørdagskyllinger, øh, ligesom nazisterne.

CVA er simpelthen en forkortelse af "Center for Vild Analyse", ligesom nazisterne, som numere lyder lidt for syret for min simple almuesmag med honning i gonat theen. Alligevel må jeg ærligt indrømme, at jeg ligefrem begyndte at ku' lugte svampe, hamp og slige urter, ligeså snart jeg tilføjede, det der med "… nazier". Netop som CVA anbefalede, nærmest religiøst

Tror nu ikke de dersens CVA syredrenge sælger deres lækre "konditorguf" til udenforståede. For jeg har en temmelig stærk formodning om, at det kun er til egen nydelse. Jo, tak mine herrer

For, mine damer, herskaber, grevskaber og 10 gamle klædeskaber, da jeg så fandt ud af, at disse CVA tilsyrede var tilbedere af Freuds psychoanlyse faldt ti-øren endelig.

For personer og/eller organisationer, der som CVA, er i stand til at tilføje DFs mumie-charmetrold, Marie Krarups CV et udsagn om at konen osse er "Satiriker" har noget vi andre mere kødelige så sandelig ikke har. Nemlig mangel på menneskelig forståelse, humor, satire og at en spade er en spade. Basta.

Ingen kan nemlig, bare med et enkelt pennestrøg, med ren samvittighed, bortforklare for omverden, at denne hadefulde, superracistiske, race-rene,Arie-fanatiker og neo-nazi ideolog, DFs Marie Krarup, bare er intet mindre end en stakkels misforstået satiriker i forklædning.

For den slags bedrageri kan end ikke skjules bag tåbelige gloser. Om så man tilføjer, "Ligesom en nazist" en zillion gange. Faktisk gør det det meget værre - for man kan vel ikke bare gøre grin med nazismens grusomme forbrydelser og udryddelseslejre, som kostede 50 mio livet og derefter arkivere det under "Satire"?

I hvert fald ikke uden at have et par skruer løs, være af samme stamme, eller, på stærk tobak.

Men, så var det, at den der med "ti-øren der faldt", gik af som en høj-eksplosiv vejsidebombe. Da jeg pludselig genvandt fatningen og huskede, CVA er helt vilde med psykoanalyse. Som igen blev opfundet af Freud. Og fra Freud til Fraud (bedrageri) er der kun et lille "a" eller "e" til forskel.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

@Poul Jensen

Søren Espersen, Marie Krarup og Dansk Folkeparti er som, nazisterne racister, de er ikke nazister men racister.

Marie Krarup udtalte til forsvar for den ulovlige krig i Irak.

”Der bør der ikke være nogen som helst begrænsninger for den enkelte nationalstats muligheder for at gå i krig. En beslutning herom må alene bero på en politisk overvejelse i den enkelte stat, baseret på statens egne interesser og værdier”.

FN's sikkerhedsråd anførte, at de ikke mente, at resolution 1441 gav folkeretsligt grundlag for at gå i krig.

Nato sagde nej til krig, Frankrig, Belgien, Tyskland og Luxembourg afviste helt, at diskutere spørgsmålet om militær støtte i en krig, så længe ikke alle diplomatiske muligheder var udtømt.

Den formelle beslutning om dansk krigsdeltagelse blev taget i marts 2003, den efterfølgende krig var en krigsforbrydelse, til dato er ingen danskere dømt, for denne forbrydelse.

Forslaget blev vedtaget i folketinget den 21. marts. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stemte for.

Marie Krarups far Søren Krarups bog ’Dansen om menneskerettighederne’ (2000) har Søren Krarup forsvaret serbernes massakrer på deres muslimske medborgere ud fra den betragtning, at en suveræn stat har ret til at behandle sine borgere, som den finder passende, også selv om det sker efter Luthers barbariske opskrift, derfor kritiserede han Nato’s indgreb mod disse massakrer som et indgreb mod de serbiske terroristers ret til selvbestemmelse.

Pia Kjærsgaard, DR2 Deadline, 3.2.2010

»Men islam i sin grundsubstans, og det er det, jeg synes, vi skal forholde os til, er en voldsforherligende religion.«

Læs også hate-speech / racistiske udtalelser af Pia Kjærsgaard
Dansk Folkeparti, partileder (1995-2012), MF (1995-), tidl. MF for Fremskridtspartiet (1984-1995)

Link: http://www.humanisme.dk/hate-speech/pia_kjaersgaard.php

Jens Falkesgaard, Karsten Aaen og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Marie Møller Kristensen
Marie Møller Kristensen

Det er lidt sjovt, at en satire-over-satire inspirerer CVA til en kritik af satire.
Casper og Mandrilaftalens ”Satire John” er jo selv satire; en satire der latterliggør og spotter en anden form for satire, nemlig den (overdrevne og groteske) form som ”Satire John” inkarnerer.
Hvad angår de to politikeres "satire", er jeg enig med CVA og @jens rasmussen i, at "satire" her bliver til spin og malplaceret camouflage.
Mere om det på
http://omkreds.blogspot.dk/2013/04/satire-satire.html

Brugerbillede for Carsten Hansen
Carsten Hansen

Satire kan være fremragende, morsomt, intellektuelt, og lige i skabet.

Marie Krarups udtalelser havde intet med satire at gøre ; De var bare nedværdigende!

Jens Falkesgaard, Steffen Gliese, Jette Abildgaard og Lisa Ahlqvist anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

Philip B. Johnsen

ALTSÅ - DE INDRØMMER DET JO SELV
Når denne afskyelige Marie Krarup, og for den sags skyld hele Krarup og Langballe mafiaen, ytrer sine vådeste drømme om den vestlige verdens folk, den vestlige kultur, drejer hun lige ind på den race-rene hvide race. Når hun videre har den utilstedelige frækhed at kalde Maori primitive og dansende i bastskørter med erigerede lemmer (troede slet ikke den slags interesserede konen), går hun, bevidst, ind for White Supremacy og derfor Hitlers race-rene Arier.

Ergo er Marie Krarup med sine udgydelser en advokat for nazismens hvide race-rene Arier og derfor selvfølgelig også nazist eller sympatisør med Hitler. Og når man sympatiserer sig med Hitler og går rundt og reklamerer højlydt for onkel Adolfs race-rene ideologi, må man nødvendigvis være nazist.

På samme måde som en der flyver en 747, og sidder ved roret og styrer flyet nødvendigvis må være pilot. Og ikke konditor eller skomager.

Så al den snak om hvad denne afskyelige kone er eller ikke er, kan man med lethed analysere sig frem til gennem hendes skrevne og verbale ordvalg.

Sværere er det altså ikke.

Man må da yderligere undre sig over, hvorfor DFs vicekonge, Søren Espersen, overfor den håbefulde presse, samt undertegnede, nægter at tage afstand fra Marie Krarups dybt racistiske/nazistiske udtalelser, mens hun var officiel gæst i mit gamle land, New Zealand. Er det fordi de deler opfattelse med konen?

I stedet modtager jeg en mail fra Espersen om, hvor godt han kender mit gamle land, har været der mange gange, bla, bla, bla og en masse irrelevant sludder om vedlagt kopi af skrivelse DF har sendt til samtlige danske gesandtskaber den ganske klode over, som skal rådgive DF udsendte om, hvordan DFere skal opføre sig i et fremmed land, og jeg skal lige fortælle dig. Men jeg læser aldrig politisk skvalderkål.

Men, det er kun afledningsmanøvrer, som er lavet specielt for at trække tiden ud. Og man må da tillige undre sig over, at det anses for tvingende nødvendigt at ligefrem skære ud i pap og pedigrør overfor DFere på rejse i udlandet, og derfor får stukket en håndbog i hånden om, hvordan DFere skal opføre sig som et pænt menneske, når man er gæst derude i verden.

Altså, kære læsere, for mig lyder det, som om de fleste DFere under normale omstændigheder opfører sig som en flok vilde, uciviliserede, utæmmelige bavianer i lianer, når de er på besøg. Faktisk vidste alle vi andre det i forvejen, mens hans vice excellence hr Espersen først nu har erkendt det offentligt. Alting ta'r tid, siger man.

Men osse det er bare en afledningsmanøvre, som hr Espersen er ekspert i. For hvad og hvorfor fanden skal danske gesandter i udlandet være støttepædagoger for adfærdsvanskelige DFere og spilde danskens surt tjente skattepekroner på en flok uciviliserede idioter, der, undskyld mit franske, ikke ka stikke en pind i en lort, uden at ødelægge begge dele. Det er ren og skær partipolitik at undervise ens egne i pli hjemmefra og hører aldeles ikke til under Udenrigsministeriet.

I stedet vil jeg varmt anbefale min nye penneven, hr Espersen, at kontakte Sundhedsministeren, da det ligner en epedemi.

Forsøgte bagefter at få DFs top udi Glostrup til at lægge afstand til Marie Krarups neo-nazistiske udtalelser. Men så koksede det virkeligt for hr Espersen et al, som, hvis jeg i det hele taget må bruge det ord i den højtærede DFers nærvær, gik helt i sort. For da hylede sirenerne straks og DFs "mor" kaldt på banen, da undertegnede nok har lignet faretruende sorte skyer på radaren for hele DFs top, dvs stadig fru Kjærsgården, idet mændene i DF må være nogle ynkelige pjok.

Igen var det NEJ fra DF. Og snip, snap, snude, så er den historie ude, for et DF som gentagende gange har nægtet at lægge afstand til Marie Krarups race-rene nazistiske udtalelser, må nødvendigvis dele opfattelse med den samme Marie Krarup.

Se, så let kan det gøres.

LISA AHLQVIST, GLOSTRUP

Brugerbillede for odd bjertnes

Folk i dag oversætter andre menneskers markeringer, verbale og andre gøglerier, ringere end tidligere, fordi det er blevet sært legalt ikke at fatte noget, og næsten illegalt at tænke og fortolke selv.
I praksis :
Jeg har stadig lidt svært ved at se den nedværdigende hensigt fra Marie Krarups side.
Jeg har endnu ikke hørt noget dementi heller.
Men jeg kan godt se at hun er morsommere end hun selv tror.
Og kom så videre - eller vil man igen gøre en 'Krarup' til venstrefløjens hele omdrejningspunkt og negationelt meningsdannende dynamo ?
Der findes vigtigere pejlemærker, og mængden af typer der er blevet 'nedværdiget' i DR2-satire igennem de sidste 20 år er eksempelvis komplet uoverskuelig. Opgiv det. Og det var iøvrigt også ofte sjovt.
Specielt når man føler sig ramt er det sjovt ?
Nå, nu bliver det vist for indviklet for den nye post-ny-dansker-model ?
Det kan de ikke finde ud af. Har det noget med sex at gøre ?
Nej det har det ikke.

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

@Lisa Ahlqvist

Jeg er enig, men jeg vil opfordre til god tone, jeg påstår der er tale om racisme, det er der belæg for at påstå, men ikke nazisme, det med god tone over for fundamentalister er vigtigt, for ikke, at tilspidse debatten og opildne til radikalisering af Dansk Folkeparti.

Men Lisa Ahlqvist du har ret, det er forfærdelige ytringer de kommer med, hvilket jeg og forhåbentlig mange andre, tager kraftigt afstand fra.

Brugerbillede for Ole Olsen

Politisk satire er OK, bare det omhandler nazister, DF og medlemmer og andre småborgere, banker og højrefløjen i al almindelighed.

Bare den ikke omhandler dem og ham I ved nok.

Brugerbillede for Carsten Hansen
Carsten Hansen

Ikke for at køre den debat op igen;

Men INGEN er fritaget for at blive satirisk fremstillet, i frie demokratiske samfund; Og "god tone" er ikke et "must" når man opererer med satire.
Det er op den enkelte satiriker at vurdere hvad han/hun vil.

PS: Marie Krarup er ikke noget dygtig satiriker. Det er bare noget Søren Espersen prøver at bilde os ind.
Hans beklagelse er intet værd; Han skulle have irettesat.(Men måske er han og Marie K på bølgelængde)

Brugerbillede for ellen nielsen
ellen nielsen

"Forsøgte bagefter at få DFs top udi Glostrup til at lægge afstand til Marie Krarups neo-nazistiske udtalelser...."
-----------------------------
Det lyder som om DF har fået et nyt medlem i Glostrup-kredsen.....!

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

ellen nielsen

Nej, nu må du altså holde op, jeg foragter DF fra ende til anden. Men da jeg selv er politiker i Glostrup og kender alle, anmodede jeg DFs gruppefmd på byrådet, hvor de har tre mandater, til offentligt at lægge afstand til den sorte engel fra DF, Marie Krarup, men uden held, da selv DFs "mor" så kom ilende for at banke ulydigede på plads.

Derfor er DF lagt på is. For de skal aldeles ikke svine mit gamle land til. Men måske er du medlem af DF, når du kan fyre en så storslem grimmert af. Prøv at spørge DFs vicekonge, S. Espersen. Han turde nok end ikke at være alene med mig uden vidner.

DF er en flok dumme racister og nazister, som har givet DK et dårligt navn. Men i det mindste har mine og andres kritik, skabt revolutionsstemning i DF og mange ønsker disse forfærdelige Krarupper kylet ud.

Tror imidler at pianisten har sparket oprørerne halvt sanseløse. Men et oprør er ikke sådan at stoppe. Det vil ligge og ulme og så en dag går der fut i møjet igen.

Og det vil glæde undertegnede.

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

odd bjertnes

Nu er der heldigvis IKKE mange, som du, som synes nazisterne er så morsomme.

Trods alt er 50 mio døde ikke ret morsomt, lige bortset fra hvis man er lidt syg i hovedet.

Brugerbillede for ellen nielsen
ellen nielsen

At du er politiker kan man/jeg så - absolut - ikke læse af dine grove og hadefulde indlæg om og til andre!
Og med et nazikort i hver af dine hænder
kan jeg - desværre - ikke tage dit indlæg seriøst......

Nu har jeg så - i anledning af den megen debat om en politikers blogindlæg - læst indlægget,
og har mange meninger om selve indlægget,
men hæfter mig ved, at New Zealandske flådeofficerer og gæster skal hilse (gnide næse) med hverandre.
Dét - synes jeg - er
at gøre grin med/gøre nar af maorierne og deres kultur!

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

Philip B. Johnsen

TALE PÆNT TIL "ONDSKABENS APOSTLE" - IKKE TALE OM!
God tone overfor racister og nazister! Nej, nu må du altså holde op, Philiip! Skal man tale pænt til nazister og racister, som er ansvarlige for over 50 millioner dræbte i 2. verdenskrig?! Eller Pol Pot, som var hoved-psykopaten i myrderierne af 2 mio dræbte i Kambodia?! Osv, osv, osv.

Der er vist en ting eller to, du har misforstået! Men måske mener du, der er en lille forskel på om, de myrdede er myrdet af en gentleman eller, myrdet af en ikke-gentleman?

Men, nej, der står jeg altså af, Philip, for nazister, fascister, og racister osv, er verdens afskum, som kun mærkelige halal-hippier kan finde på at tale pænt til og om.

Når man begynder på at være så tolerant, at man tolererer intolerancen er vi allerede endt op på et sygt vildspor og så langt på vej ud i anarki, at redning for længst er håbløst.

Alt, alt for længe, har alt for mange danskere accepteret, at Danmark regeres af "Ondskabens Apostle", i form af Pia Kjærsgaards race-rene, neo-nazister i DF. Men da DF er baseret på den race-rene hvide Arier, går den automatisk en tand videre til White Supremacy. Altså den Hvide Herrefolk Race. Og så er den slags så dby inde i NAZISMEN, ar der ingen vej er tilbage.

Og så er det et sygt, meget sygt samfund, som ingen normale mennesker kan eller skal acceptere.

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

ellen nielsen

ELLEN NIELSEN BURDE SKAMME SIG
At komme med så ukultiverede nedsættende forhånelser om NZ Maori og Pakeha (NZ europæer), er dybt forherligelse af den Hvide Masterrace. Fordi selv folk med dine særegne DF racistiske bemærkninger, kan takke bla.a New Zealand for den ytringsfrihed, du nu misbruger til at tvinge andre til at have ligeså syge meninger, som du selv udtrykker, for det var "Ørkenrotterne", eller Montys 8. Britiske Arme, bestående af britiske, australske og New Zealandske hærenheder, ghurkaer, som befriede DK den 4. maj 1945.

Og NZ tropper, som også kæmpede for din frihed, forgæves kan jeg se, med forfærdelige tab af næsten 12.000 døde og ca 72.000 sårede, ud af 120.000 udsendte og der var mange NZ Maori blandt de udsendte.

Imidlertid må jeg desværre konstatere fra dine bizarre ytringer, at for personer som dig, har det været til ingen nytte. Dvs at disse modige unge Kiwier og Aussier, som rejste 15.000-20.000 for osse at befrie sådanne nogle som dig, har kæmpet forgæves og til ingen verdens nytte for din slags.

Du burde skamme dig yderlige over at forhåne disse døde helte og forstyrre disses gravfred. Men hvad nytter det at tale fornuft til sådanne lavtstående arter som din slags.

Et godt råd til dig er, hold dig til ænderne i Damhussøen, som du nok har lettere ved at forstå, end de fleste andre.

Trist at racismen og den efterflg nazisme er på vej tlbage, netop pga ækle DF.

Brugerbillede for odd bjertnes
odd bjertnes

Maori-ghurkaer befriede Danmark i 1945, Lisa Ahlquist ?
Maorier - fra Nepal kan jeg forstå ... ?
Der var ingen maorier her i 1945. Vel ... ?

Mange bække små gør en stor å, men nu gaber du lige højt og fordummende over ønsket om at signalere det store internationale udsyn.
Som du ikke har.
Det er måske druknet i : ' Laverestående arter'
.... wauw lizzom naz... undskyld -
lissom islams socialpolitiske dimmi-begreb hedder det -
men det er nemmere, ikke ? - bare at sige :
'lissom nazismen'.
Så gør man heller ikke muslimer
kede af det det er synd nok for dem i forvejen ...

Brugerbillede for Carsten Hansen
Carsten Hansen

Husk nu at kampen mod nazismen blev kæmpet af alle, lige fra kommunister til konservative.
Og husk at at kampen gik for demokratiet med ret til at at være både kommunist og borgerlig.

Brugerbillede for Ole Olsen

@ Lisa Ahlqvist

'The Desert Rats' var oprindelig 7th British Armoured Division i 8th Army. Nogle har senere udstrakt begrebet til at omfatte hele 8th Army.

8th Army befriede ikke Danmark. Den forblev i Italien til krigens slutning, efter at Montgomery forlod den, for at være med til planlægningen af Operation Overlord. Ved befrielsen var Montgomery øverstkommanderende for britiske 21st Army Group. Såvidt jeg husker, var det en mindre canadisk enhed herfra, der nåede Østersøen mellem Lübeck og Wismar mellem 2. og 3. maj 1945. Danmark blev 'befriet' af britiske general Dewing, der landede i Kastrup 5.5.45 med ca. 300 mand.

Brugerbillede for Lisa Ahlqvist
Lisa Ahlqvist

Ole Olsen

Det er rypisk dansk at man vender op og ned på DKs rolle i WW2 historien. Ligesom skolerbøgernes historier om WW2 var/er lidt for kulørte til at være sandfærdige, så DK ikke ses som have spillet på forkerte hest, nemlig Hitler. Politiet som sendte så mange frihedskæmpere o.a. danskere til døden og tortur i KZ Lejre, og så i 90erne får politiet en temmelig ukritisk og liden selvkritisk historiker til at begå en meget beklagelig, som jeg og mange andre anser som uredelig, doktorafhandling om politiets rolle under WW2, idet han tilvalgte de få gode sider af politiets opførsel under WW2, mens alle grimme og beskidte sider blev fravalgt helt kujonagtigt videnskabeligt anløbent.

Og da Poul Nyrop var statsminister var han så billig og kujonagtig, at han nægtede at invitere nogle af de få, dengang, overlevende WW2 veteran RAF piloter til en sidste vigtig day i deres liv.

Tak for hjælpen and get stuffed, for vi vil IKKE høre mere om den krig - Fordi DK har dårlig samvittighed. Men hvad mange glemmer er, at en dårlig samvittighed ikke forsvinder, før den er bearbejdet tilstrækkeligt. Derfor vil den forevigt være en ubuden gæst i det danske rum.

Netop derfor vil den dårlige samvittighed forfølge mange dansker langt ud i fremtiden, selv for de danskere, som slet ingen skyld har i denne uskønne historie. Fordi historisk samvittighed er kollektivt for et land - og familie.

Danmark har valgt 10.000års løsningen.

Men det har ikke gjort din danske forklaring mere rigtig. Men hvad har det nyttet at 40.000 Aussier, 12.000 Kiwier, 450.000 briter osv også gav deres liv for jer.

Når man hører landsbytossen og DFeren Marie Krarup fremføre grove ordvendinger og neonazistiske teorier i Wellington, NZ, som officiel gæst af NZ, må svaret nødvendigvis være et stort nej.

Brugerbillede for ellen nielsen
ellen nielsen

"Et godt råd til dig er, hold dig til ænderne i Damhussøen, som du nok har lettere ved at forstå, end de fleste andre"
---------------------------------
Lisa Ahlqvist
Du taler så af egen erfaring, kan jeg forstå!
Hvilke kan du anbefale:
Gråænder, krikænder, gravænder?
Ingen gæs eller svaner?

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

En misforståelse af satirebegrebet, så det klodser - både hos dem, der påberåber sig "satire", men også i forståelsen. Satire er subtil, den er netop brug af ord og kontekst på en måde, der tipper båden. Hvis man vil gøre sig bekendt med begrebet i klassisk dansk forstand, er der få mestre som Osvald Helmuth i sine allerheldigste, sene viser - der yderligere ofte har det tvist, at den gamle skuespiller synger ungdommens musik, i form af den årlige grand prix vinder.

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Den til dato bedste satiriske sekvens på tv er den, hvor B&Os direktør indenfor samme uge er kommet til at sige, at man ikke vil bedre afsætningen ved at lave billigere produkter, samtidig med at man så fyrede folk - hvad pointen blev, kan de fleste vist gætte sig til. :-)