Note
Læsetid: 1 min.

MoTi

Moderne Tider
20. april 2013

Sur, sur, Schur

Vi er her på redaktionen helt pjattede med historier om rige mennesker, der er utroligt smålige. Magtfulde mænd, som viser sig ualmindeligt tarvelige, og fine samfundstøtter, der bliver afsløret som brutale bøller med mapper. Den slags historier bekræfter vores moralske verdensbillede, det er den slags mennesker, vi er. Og derfor knæler vi for hele Danmarks Fritz Schur, der ifølge denne uges fine historier i Ekstra Bladet lever op til alle vores fordomme om smålighed, tarvelighed og latterlig brutalitet på én gang. Han bliver kritiseret i en radiodebat af Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heinicke, og bagefter dukker han op på hans kontor med to sikkerhedsvagter og truer ham...Tænk sig hvis en iman eller en venstrefløjspolitiker havde gjort det? Han ringer til chefredaktøren på Berlingske og kræver en undskyldning for, at avisen har lavet en ironisk annonce for et af de selskaber, hvor Schur er bestyrelsesformand. Det er folkestyret og pressen, han intimiderer. Ytringsfrihed og pressefrihed, det er stærke sager. Vi drømmer om en dag, vi bliver ringet op. Så ved, vi har haft ret hele tiden. 

/Rune Lykkeberg

 

Gætteleg

De sociale medier rummer store muligheder for demokratisering. Folket har nu deres egne platforme at diskutere på, og de gamle mediers relevans bliver mindre. De etablerede medier har indtil nu forsøgt at genvinde det tabte ved at ansætte ’Social Media Redaktører’, som skal få brugerne tilbage i folden ved at invitere dem til at deltage i debatter og nyhedsproduktion. Brugerne skal med indenfor i nyhedsrummet, lyder det fra konsulenterne. »Hvem tror du står bag bomben i Boston?« spurgte DR derfor sine Facebook-venner, kort efter bomben var sprunget, mens ingen havde den fjerneste idé om, hvem der hunne have gjort det. Et flot forsøg på at få hele Danmark til at spille rollen som Niels Brinch. 

/Sebastian Gjerding

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her