Interview
Læsetid: 5 min.

Ugens spørgsmål: Marie Krarup

»Jeg mener, at kristendommen virkelig slår igennem ved, at vi opfører os frit, at vi går i det tøj, vi vil, og spiser det, vi vil. Sekularisering er i virkeligheden kristendom i praksis. Man ser jo lige præcis det modsatte i islam ...«
Moderne Tider
13. april 2013

Marie Krarup. Født 1965. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden valget i 2011. Datter af Søren Krarup, der ligeledes har været medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Uddannet sprogofficer med uddannelse i russisk sprog. Har læst første år på teologi på Aarhus Universitet, men er cand.mag i øststatskundskab og samfundsfag fra Københavns Universitet. Underviser i samfundsfag, religion og erhvervsøkonomi ved Frederiksborg gymnasium. Foto: Thorkild Adsersen

– I er utroligt gode til at diskutere i din familie. Hvad betyder den offentlige diskussion for dig?

Jeg har altid diskuteret og været interesseret i at lede efter sandheden. Men før jeg gik ind i politik, var det mest rundt om spisebordet med familien. Vi har også læst bøger sammen og diskuteret dem. Især Huntingtons Clash of Civilizations har været meget vigtig for mig. Den rejser nemlig det principielle spørgsmål om, hvad den vestlige kultur er. At det er fordi, vi har nogle bestemte værdier og en bestemt historie, at vi har det så godt. Og hvis vi begynder at give køb på vores vestlige kultur, så kan det sagtens forsvinde. Den vestlige kultur er ikke universel. Det er overmod at tro, at alle andre kulturer automatisk vil blive som os, hvis de bare får flere penge og lidt ulandshjælp. Det var første gang, jeg virkelig forstod det helt ind til benet.

– Kom reaktionen på din blog bag på dig?

Fuldstændigt. Og budskabet druknede jo. Budskabet var, at vi skal holde fast i den vestlige kultur. Det er ikke, at maorierne er farlige eller ikke må være maorier, for det skal de sandelig have lov til. Problemet er, at vi andre lægger vores egen kultur til side og indoptager noget andet. Vi skal også have lov til at være stolte af vores kultur. Der er så meget opmærksomhed på, at minoriteter skal have lov at bevare deres kultur, men det skal majoriteter altså også. Og den tolerante vestlige kultur er den allervigtigste at holde fast i, for hvis den forsvinder, så kan jeg godt sige dig, at så bliver der slet ingen plads til minoriteter. Sådan nogle som maorierne eller asatroende, eller hvad man ellers kan finde af mere eller mindre besynderlige levn fra stenalderen, er ikke en trussel. Det er den islamiske tro, der i den grad er missionerende, der er en trussel. Tænk på Muhammedkrisen, al-Qaeda og juletræskrisen.

– Har Dansk Folkepartis holdning ikke altid været – skik følge eller land fly? Gælder den ikke også i andre lande?

Det var overhovedet ikke det, min blog handlede om. Jeg har selvfølgelig været høflig og gnedet næser og ikke grinet af tissemænd på den tur. Det er klart. Men jeg har også en holdning til, hvordan man indretter sig. Jeg prøvede – og det var med en lidt fjollet beskrivelse, det medgiver jeg – at vise, hvor grotesk situationen egentlig var, når de hvidklædte søofficerer skulle indrette sig efter maoriernes kultur. New Zealand har jo følt sig som et vestligt land og har været under den britiske dronning. De skal nu gennemføre maoriritualer. Jeg siger ikke, de ikke må gøre det. Men det er en multi-kulti-politik, som er bevidst indført for at komme minoritetskulturer i møde, og hvis vi overfører det til Danmark, så har vi et meget stort problem.

– Hvad synes du om Søren Espersens beklagelse af din udtalelse? Om Liselott Blixt?

Det har jeg ingen kommentarer til.

– Vi har jo stor stolthed over vores demokrati og vores velfærdsstat. Hvordan kan du så mene, at vi mangler kulturel selvrespekt?

Der hentyder jeg selvfølgelig til den islamisering, som vi desværre ser. At vi giver efter for krav om nye traditioner. Frikadellerne tages ud af børnehaven, flæskestegen forsvinder, julegudstjenesten forsvinder, juletræet i Kokkedal forsvinder, folk tør ikke tegne Muhammed, de tør ikke kritisere islam. Der ligger vi under for et pres for en minoritetskultur. Og det er jo det, der er hele Dansk Folkepartis eksistensgrundlag. Vi eksisterer, fordi vi vil forsvare Danmark og stå fast på den vestlige kultur, for gør vi ikke det, så risikerer vi, at den forsvinder.

– Du skriver, at vi ikke har opdaget »den ideologisk sammentømrede flok« af islamister. Er det ikke dem, vi har snakket om de sidste ti år?

Jo, men har det ført til noget? Er vi blevet bedre til at holde sammen på vores kultur? Jeg ser en regering, der lige for tiden gør alt for at splitte samfundet. De gør alt for, at der kommer flere indvandrere, som bliver integreret dårligere. Nu vil de indføre en eller anden grotesk tvangsinternering af børn i stedet for at få en fagligt bedre folkeskole. Og det er lige præcis kernen. For den eneste måde, vi kan blive stærke i kulturkampen, det er at gøre os klart, hvad det er, vi har. Det gør vi i skolen, i kirken og i samfundet generelt. Vi skal holde fast i vores traditioner og ikke give efter.

– Hvordan har du det med, at du af Pia Olsen Dyhr bliver kaldt en trussel mod dansk eksport?

Det synes jeg jo, er aldeles grotesk. Det er jo bare, fordi SF ligger så dårligt i meningsmålingerne, og så skal de have noget at snakke om. Det er noget presseteknisk, fordi man ligger lavt i meningsmålingerne, men det er jo lykkedes meget godt. Der er blevet bragt billeder af hende overalt, og hun er blevet citeret for det, så det har været en fin lille finte. Men det har jo ikke noget på sig.

– Er den største trussel mod den kristne kultur herhjemme ikke, at almindelige danskere ikke kommer i kirken og langsomt melder sig ud af den?

Nej. Danskere har jo ikke tradition for at gå i kirke, og det har vi aldrig haft. Jeg mener, at kristendommen virkelig slår igennem ved, at vi opfører os frit, at vi går i det tøj, vi vil, og spiser det, vi vil. Sekularisering er i virkeligheden kristendom i praksis. Man ser jo lige præcis det modsatte i islam, hvor der er en helt masse ting, man skal overholde.

– Vi læser, at du har fået hademails og alt muligt. Oplever du, at du har været udsat for en hetz?

Jeg har været udsat for både hyldest og hetz. På min hjemmeside er der jo helt vildt mange, der har skrevet. De kalder mig »racist« og »dumme svin« og alt muligt. Men der er også mange der siger tak. Det er bare mest på min private mail, for de vil ikke have deres navne ud af frygt for netop at blive udsat for hetz.

– Ligger dronningen under for inuit-multi-kulti når hun tager grønlandsk folkedragt på?

Nej, det synes jeg bestemt ikke. Det er jo respekt for det grønlandske folk. Men man kan måske sammenligne det, hvis hun bad udenlandske gæster om at tage grønlandsk folkedragt på og danse trommedans med hende i lufthavnen. Det grønlandske folk er jo hendes folk. Jeg synes, det er smukt, at dronningen følger grønlandske skikke, når hun er i Grønland. Og jeg håber også at New Zealands premierminister følger maoriernes skikke, når han er sammen med dem.

– Hvordan har du det med, at din far blander sig og forsvarer dig i offentligheden?

Nu er vi jo blevet kaldt ’familien Kradsbørstig’ i Ekstra Bladet. Vi står vel egentlig altid sammen i last og brast. Det er da klart.

– Hvad mener du om navnet Maori Krarup, som du er blevet kaldt i visse medier? Kan du se det sjove i det?

Ja, helt klart, men jeg vil hellere hedde Marie Kradsbørstig. Det synes jeg er sjovere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Darlie

"Sådan nogle som maorierne eller asatroende, eller hvad man ellers kan finde af mere eller mindre besynderlige levn fra stenalderen, er ikke en trussel"
Vi ved det godt, det er ikke en trussel. Men vi minder så også lige om, at asatroende heller ikke er fra stenalderen, lidt ligesom maorier ikke kommer fra jylland.

"Sekularisering er i virkeligheden kristendom i praksis".

Sikke noget gudsbenådet vrøvl - og det grønlandske folk, er mig bekendt ikke "Dronningens Folk" da Grønland har selvstyre og alene indgår i Rigsfællesskab med Danmark og hvor utallige love som er kendt i Danmark ikke er gældende - og hvor mange muslimer har banket på Præstegården i Seem for at missionere for Islam på de kanter?
Jamen, altså...

Carsten Hansen

Den unge dame er lige så ensporet som de islamister hun kritiserer.