Læsetid: 6 min.

Så svar dog!

Det har været svært ikke at bemærke den popularitet, en vis Deadline-vært har opnået over de seneste måneder, og her på Moderne Tider står vi altså ikke tilbage for nogen. Vi vil også have anmeldt vores interviews i Politiken og have artikler om Facebook-debatter om dem. Vi har derfor grebet fat i seks store magthavere, der trænger til at blive gået efter i sømmende. Og de får ikke et ben til jorden
Det har været svært ikke at bemærke den popularitet, en vis Deadline-vært har opnået over de seneste måneder, og her på Moderne Tider står vi altså ikke tilbage for nogen. Vi vil også have anmeldt vores interviews i Politiken og have artikler om Facebook-debatter om dem. Vi har derfor grebet fat i seks store magthavere, der trænger til at blive gået efter i sømmende. Og de får ikke et ben til jorden

Jenz Koudahl/Spild af Tid

18. maj 2013

Abdul-Wahid Pedersen

Imam

– Abdul-Wahid Pedersen. Vi har et billede af dig her fra en prædiken i moskeen på Dortheavej. Kan du bekræfte, at det er dig bagerst på billedet ... ja, det er dig med skægget bag ved ham med det meget lange skæg.

»J ...«

– Vi har fire uafhængige kilder, som siger, det er dig. De tør ikke stå frem af frygt for repressalier fra det islamiske miljø.

»Det er ...«

– Det er dig, ja. Hvis vi nu går to muslimer frem og tre muslimer til siden, ser vi Abu Abdullah Abu. Kan du bekræfte det?

»Vil …«

– Jeg tror nok vi selv kan se, at det er dig her og Abu Abdullah Abu der. Og vi ved, at han på en ferie i 2009 i Bristol besøgte sin fætter, hvis bedste vens genbo har været i den moske i London, hvor Omar Bakri har prædiket had mod demokratiet. Du står altså i direkte forbindelse med Omar Bakri. Kan du bekræfte det?

»Tyskl ...«

– Enhver kan høre, at du taler med to tunger her. Du har jo før sagt nej, hvor det betød ja. Tror du på demokrati, Abdul Wahid Pedersen? Bliver du glad, når amerikanere dør? Hader du jøder, Abdul Wahid Pedersen? Hader du ikke alt, hvad vi står for? Gør du?

»Pi ...«

– Du har før sagt ja, hvor det betød nej. Omar Bakri er en fundamentalistisk, terroristisk, islamistisk islamist, som du står i direkte forbindelse med. Vi har et andet klip her, hvor du siger ’Allahu Akbar’. Vi har et andet klip her, hvor Omar Bakri siger ’Allahu Akbar’. Kan du bekræfte, at I siger ’Allahu Akbar’?

»Du ...«

– Du beder altså til den samme gud som Omar Bakri. Den gud, der kræver terror, omskæring af kvinder, forkastelse af demokrati og homoseksuelle og islamistisk islamisme. Eller er det en anden gud, du har?

»Gud ...«

– Er du ikke islamistisk islamist?

»Al ...«

– Vi kommer det ikke nærmere, tror jeg. Vi får ikke noget klart svar. Vi vil lade det være op til seerne at afgøre om du taler med to tunger og om du sympatiserer med islamistisk islamisme.

 

Johanne Schmidt-Niesen

Politisk ordfører, Enhedslisten

– Johanne Schmidt-Nielsen – partifæller i dit parti hylder Lenin, kommunismen, Stalin og Mao. Der står i jeres principprogram, at I vil have revolution, nedlægge politiet, militæret, børserne og bankerne, og at retten til det nationale spillerum på miljøområdet skal bevares. Hvordan vil du sikre, at det nationale spillerum bevares?

»Pi …«

– Hvordan vil du sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»De …«

– Jeg prøver igen: Hvordan vil du sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»De …«

– Jeg tror ikke, jeg var tydelig nok: Hvordan vil du sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»La …«

– Du har stadig ikke svaret på, hvordan du vil sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?.

»Pu …«

– Vil du overhovedet sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»Ty …«

– Skal det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»Ul …«

– Hvordan vil du sikre, at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»Sew …«

– Nu stiller jeg spørgsmålet for tiende gang: Hvordan vil du sikre at det nationale spillerum på miljøområdet bevares?

»Tra …«

– Så det ønsker du altså ikke at svare på. Tak fordi du kom.

 

Anders Fogh Rasmussen

Generalsekretær i NATO, tidligere statsminister

– Anders Fogh Rasmussen, hvor var Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben?

»De …«

– Hva’?

»På …«

– Vil du afvise, at dit knæfald for Dansk Folkeparti udelukkende skyldes din egen magtliderlighed?

»Mi …«

– Vil du afvise, at din magtliderlighed gav os verdens strammeste udlændingelov, to krige, en økonomisk krise, den sociale massegrav og retten til at køre hurtigere på motorvejen?

»Alts ...«

– Og hvad med den måde, du fik dit nye job på?

»Jam …«

– Vi har talt med flere uafhængige kilder på den yderste danske venstrefløj, der mener, at det var den eneste grund til, vi gik ind i Irak – hvad er din kommentar til det?

»Nu ...«

– Og den økonomiske krise – vil du af- eller bekræfte, at du er skyld i den?

»For ...«

– Var vi selv måske?

»Skal …«

– Var Helle Thorning? Var Lars Løkke?

»Tal …«

– Hva’?

»Fi …«

– Hva’?

»Pi …«

– Hva’?

»Ald …«

– Tak, fordi du ville være med. Vi bliver aldrig klogere.

 

Anders Bondo

Danmarks Lærerforening

– Anders Bondo, du har sagt i Korsgadehallen, at skolelærerne ikke skal lade sig lede, de skal selv bestemme. Vi har et klip her, hvor du siger det. Vi har adskillige kilder, som bekræfter, at du sagde, lærerne ikke vil finde sig i, at nogen bestemmer over dem. »Gu’ skal de ej,« var din præcise vending. De tør ikke stå frem af frygt for voksenmobning og seksuel afvisning. Synes du selv, at det er en indstilling, du vil give videre til eleverne i Danmark?

»Klip …«

– Du har bortforklaret det ja. Men nu vil vi have et svar: Hvad hvis eleverne siger til lærerne: Gu vil vi ej have, at I bestemmer. Vi vil selv bestemme. Hvad hvis de siger det?

»g ...«

– Ønsker du en skole, hvor eleverne siger ’gu vil vi da ej’ til lærerne? Ønsker du et samfund, hvor børnene siger ’gu vil vi da ej’ til deres forældre?

»Jul ...«

– Vi har et klip her med professor Niels Egelund, som siger, at det er ’værdirelativisme’, ’slaphed’ og ’flipperpædagogik af værste skuffe’, når du fører hemmelig kamp mod alle ledere. Er du reformpædagog, Anders Bondo?

»B ...«

– Det svar taler vist for sig selv. Vi har altså en lærerformand, som er værdirelativist. Hvordan tror du, samfundet ville se ud, hvis alle havde din indstilling?

»Bondos …«

– Skal kriminelle også bare sige ’gu skal I da ej bestemme’ over os til politiet? Er det sådan et samfund, som du ønsker?

»Nej ...«

– Det siger du her, men hvad siger du, når publikum klapper og hyler i Korsgadehallen? Det tror jeg ikke, læserne behøver dit svar på. Tak fordi, du kom.

 

Pia Kjærsgaard

Værdiordfører Dansk Folkeparti

– Pia Kjærsgaard. Du er jo I virkeligheden bedøvende ligeglad med, hvordan de ældre har det, er du ikke?

»Vi ...«

– Hvad er det, du har imod udlændinge?

»Jeg ...«

– Et eller andet må du vel have imod dem?

»Pikl …«

– Har du prøvet at skifte ordet muslim ud med jøde?

»Gym ...«

– Eller neger?

»Lop ...«

’– Mange negere går i moske hver fredag,’ f.eks. – synes du ikke det lyder racistisk. Er der ikke en lige linje fra det og til kz-lejrene?

»Jut …«

– Vi har talt med kilder, der siger, at du stadig er medlem af Dansk Folkeparti. Kan du bekræfte det?

»Alts ...«

– Men vi har kilder, der er centralt placeret i dit eget parti, som siger det.

»Jeg ...«

– Men er det ikke rigtigt, at du stadig er med til at træffe beslutninger?

»Jame ...«

– Hvorfor går du altid i lyserødt tøj?

»De ...«

– Tak, så når vi ikke mere.

 

Martin Krasnik

Journalist

Til sidst er det lykkedes også Moderne Tider at få et interview med den skarpslebne og glatte journalist Martin Krasnik. Her er et uddrag af den mail, som vi sendte ham forud for interviewet:

Kære Clement Kjærsgaard. Vi har aldrig mødt hinanden, men vi har fulgt dig minutiøst, siden du blev genansat på Deadline. Vi er store beundrere af din vedholdenhed og dit mod til at stille de helt rigtige spørgsmål – uanset hvem du sidder overfor.

Det vil derfor være en stor ære for Information og Moderne Tider, hvis du ville stille op til et interview.

 

Han indvilligede, men da vi først havde fået sat ham i den varme stol, fik han lov at smage egen medicin.

 

– Martin Krasnik, Vi har talt med flere uafhængige kilder, der bekræfter, at du har stillet meget kritiske spørgsmål som journalist og har været ansat på indtil flere landsdækkende medier. Jeg citerer: »Det er sandt, at han har været ansat på Weekend Avisen, TV 2 og DR. Så han har også været på tv før.« Kan du af- eller bekræfte det?

»Jeg …«

– Vil du afvise, at du har interviewet Lars Hedegaard

»Jeg …«

– Hvorfor, gjorde du det?

»Jeg …«

– Jamen, hvorfor?

»Jeg …«

– Har du interviewet andre, som du har stillet kritiske og opklarende spørgsmål?

»Jeg …«

– Er du jøde?

»Jeg …«

– Er du?

»Jeg …«

– Er Peter Aalbæk jøde?

»Jeg ...«

– Er Morten Bødskov?

»Jeg …«

– Du har tidligere sagt, du er omskåret, men modsat Peter Aalbæk har du ikke vist det offentligt. Er du overhovedet omskåret?

»Jeg …«

– Er du sikker?

»Jeg …«

– Hvor var du, da der blev demonstreret imod offentlighedsloven på Christiansborgs Slotsplads forleden?

»Jeg …«

– Tak. Jeg tror ikke, vi kommer det nærmere.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu