Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan holder man igen med gaveræset?

8. juni 2013

Mette, 27, København N

Mine veninder er begyndt at få børn, og det er en bekostelig affære med alle de sociale arrangementer, hvor man forventes at medbringe en gave. Først er der det amerikanske indslag med babyshower, hvor den kommende mor fejres med kager, sjove indslag og ikke mindst gaver – det er i øvrigt den sværeste af de sociale situationer, fordi kvaliteten af ens gave bliver sammenlignet med alle de andres. Dernæst er naturligvis selve fødslen, hvor der forventes gaver og blomster. Endelig kommer så det traditionelle indslag – selve dåben – hvor en gave selvsagt er påkrævet. Nu er mit spørgsmål så: Hvornår kan man tillade sig at drosle ned på gaverne?

Svar I:

Da jeg for nylig hørte om babyshowers fra en yngre, intelligent kollega, der havde nogenlunde samme problem som dit, tænkte jeg, at hun burde være for smart til at hoppe med på den vogn.

Hun har ikke selv børn, men hvis hun med sin baggrund ikke kunne gennemskue det materialistiske ræs, familieforøgelser i det hele taget har udviklet sig til, er der intet håb mere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu