Læsetid: 7 min.

Den forbandede (uprofessionelle) ungdom

Med alle fire stjernespillere i topform skal der noget særligt til for at vinde mændenes Wimbledon-turnering. Næste generation venter tålmodigt i kulissen – det har nok aldrig været sværere at slå igennem som ung tennisspiller
Bare en knægt. 17 år var Boris Becker, da han i 1985 vandt på græsset i Wimbledon. Den slags opkomlinge er der ikke plads til længere. Gennemsnitsalderen i toptennis stiger støt, og der er i dag ikke en eneste teenager blandt de 100 bedste spillere.

Bare en knægt. 17 år var Boris Becker, da han i 1985 vandt på græsset i Wimbledon. Den slags opkomlinge er der ikke plads til længere. Gennemsnitsalderen i toptennis stiger støt, og der er i dag ikke en eneste teenager blandt de 100 bedste spillere.

Rüdiger Schräder

22. juni 2013

Tennisfans af en vis alder vil højst sandsynlig huske sommeren 1985 for en rødhåret tysk knægt ved navn Boris Becker, der i en alder af 17 år servede og flugtede sig til sejr på Wimbledons græsplæner i den mest prestigefyldte af alle turneringer. De vil sikker også huske, at han året efter gentog bedriften.

Det var dengang, teenagere havde noget at skulle have sagt i toppen af tennisverdenen. Det var dengang, 1982, at Mats Wilander – efter at have vundet juniortitlen året forinden – stillede op i seniorrækken ved De Åbne Franske Mesterskaber, slog fire af de fem topseedede spillere og vandt turneringen, 17 år gammel. For så at vinde Australian Open året efter.

Det var imponerende, men ikke usædvanligt. Björn Borg havde vundet sin første grand slam-titel som 18-årig i Paris i 1974. Stefan Edberg var 19, da han vandt i Melbourne i 85. 17-årige Chang i Paris i 89. Året efter Pete Sampras, 19, i New York.

På mandag begynder årets Wimbledon-turnering. Det bliver med garanti ikke en teenager, der om to uger løfter trofæet. Teenagere vinder ikke grand slam-titler længere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu