Læsetid: 5 min.

Læserne spørger: Gustav Andersen Salinas

»Jeg skiller mig ekstremt ud, og derfor er jeg speciel. Jeg er anderledes i et samfund, hvor man sjældent tør være anderledes. Det er stort i mine øjne. Vær dig selv, vær glad for den, du er ...«
Gustav Andersen Salinas. Født 1990. Reality-stjerne med over 183.000 følgere på Facebook. Sprang ud som bøsse som 15-årig. Taler flydende spansk, hans mor er fra Chile. Har medvirket i TV2’s ’Dagens Mand’, blev landskendt i TV3’s datings-program ’For lækker til Love’ og har siden medvirket i ’Divaer i junglen’ og ’Gustav og Linse på udebane’. Har været medvært på Radio24Syvs ’Jeppesen forfra’ med Michael Jeppesen, udgivet den guldsælgende single ’Gustav’, der er blevet set 3,2 millioner gange på YouTube og får sit eget radiodebatprogram på 24Syv, ’Gustav Bagfra’, fra 12. juli.

Dennis Lehman

22. juni 2013

– Hvad skal dit nye radioprogram på 24Syv handle om?

Om diskrimination af homoseksuelle, om mobning, om promovering af sig selv og om samfundet og ungdommen generelt. Så det er en blanding. Og så skal der være en afdeling, hvor alle kan komme og fortælle om noget, de er blevet sure over, eller at de føler sig dårligt behandlet. Så får de taletid i mit radioprogram. Det skal ikke handle om en stol, de har designet, men om det mere svære – med dybde og kant.

– Vil du gerne giftes?

Jeg drømmer ikke om det, men hvis jeg bliver forelsket, så kan jeg ikke nægte det.

– Hvem er Gustav?

Jeg er et menneske ligesom alle andre. Jeg elsker at promovere mig selv og lever af at være mig selv og være humoristisk. Man kan kalde mig for alt muligt, men man kan også bare kalde mig en stand up-komiker, som godt kan lide at tage pis på sig selv og hviler i sig selv og nyder det, man laver. Hvem drømmer ikke om at have et arbejde, hvor man rejser rundt i verden og har det fantastisk og lever af at være sig selv.

– Har du oplevet overfald eller lignende, fordi du er homoseksuel?

Mange gange. Masser af gange. Der er ikke det, jeg ikke har prøvet. Men det går mig ikke på, og jeg kæmper stadig. Der er så mange fordomme om homoseksuelle, men jeg kommer op på hesten igen. Jeg er faldet mange gange, men jeg hopper på igen og igen og igen.

– Hvis man ser reality-tv som symbolsprog – hvad symboliserer du så?

Jeg er den, der tør at stå ved, hvem jeg er. Der er så mange mennesker, der ikke tør være sig selv, fordi de er bange for at skille sig ud. Jeg skiller mig ekstremt ud, og derfor er jeg speciel. Jeg er anderledes i et samfund, hvor man sjældent tør være anderledes. Det er stort i mine øjne. Vær dig selv, vær glad for den, du er.

– Hvem tror du læser Information? Hvad er vi for nogen?

Det er nok folk, der har taget en gymnasieuddannelse og er meget intellektuelle og som er lidt mere seriøse. Men bare fordi man læser Information, betyder det jo ikke, at man er meget klogere. Mange kritiserer folk, der læser Ekstra Bladet, fordi der ikke er nogen dybde, men der skal være plads til alle.

– Hvilke medier følger du selv?

Jeg følger meget Ekstra Bladet og Se og Hør og B.T. Mine akademiske venner spørger: hvorfor læser du det lort? Det gør jeg, fordi det er nemt og overskueligt, og jeg får en sjov vinkel på tingene. Der sker så mange forfærdelige ting i livet, mennesker, der bliver dræbt og verden, der er ved at bryde sammen. Så er det rart at kunne læse noget sladder i Se og Hør og så være flad af grin.

Det er jo også derfor, jeg elsker at lave hvad jeg laver – der sker så meget lort, og det er fedt at være med til lave noget humoristisk, så folk kan sidde hjemme fredag aften og være flad af grin over mig i stedet for at se på folk, der dør på TV2 News. Vi bliver nødt til at grine. Ellers kan vi ikke leve.

– Er du ikke lige lovlig selvoptaget?

Jeg er selvoptaget, jeg er ego, totalt ego, men samtidigt er jeg også god til at dele ud af det, jeg har. Jeg er gavmild. Jeg er stolt, men tænker også på andre mennesker.

– Hvilke bekymringer har du?

Alle har bekymringer, men jeg prøver generelt at nyde livet og få det optimale ud af det, jeg har. Jeg bekymrer mig over, om nogen ødelægger min nye bil, men ikke over min fremtid. Hellere bare sige: fuck, hvor der det fedt at stå op til noget, man godt kan kan lide. Jeg er den amerikanske drøm: Det skal nok blive stort på et tidspunkt.

– Hvem er den lækreste mand og hvorfor?

Det er Ronaldo. Fordi han er høj, flekset, muskuløs og samtidigt er han så meget mand, at han godt tør være metroseksuel. Han er en sexbombe og det flotteste i verden.

– Hvordan er Michael Jeppesen i virkeligheden?

Jeg har mødt mange typer, men han er speciel. Han er lidt svær at finde ud af. Som at læse en bog på et sprog, som du ikke fatter.

– Er du jomfru? Du virker en smule jomfrunalsk og sexforskrækket på tv, og det er, som om du aldrig går hele vejen med dine dates?

Det kan man ikke sige. Jeg elsker sex, jeg har det bare ikke med hvem som helst.

– Har du en mission med at være kendt som bøsse?

Nej, jeg har ikke en mission. Men hvis folk siger, at jeg er blevet kendt for at være bøsse, så er det jo bare heldigt for mig, at jeg er bøsse. Det er jeg da bare taknemmelig for.

– Hvad kan du selv bedst lide at se på tv?

Jeg ser rigtig meget stand-up, jeg elsker stand up, og så ser jeg mine egne programmer, men generelt ser jeg faktisk ikke så meget fjernsyn, for det har jeg ikke tid til, når jeg altid arbejder. Folk tror, at jeg ikke laver noget, men jeg laver altid noget, alt muligt mærkeligt. De sidste tre måneder har jeg arbejdet på min sang, »Gustav.« Folk sagde: »Du har ikke talentet, skat, du kan ikke lave en sang.« Men nu har jeg solgt guld på den, og over 3,2 millioner har set den. Man skal stole på sig selv og være ligeglad.

– Hvordan sørger du for bevare et privatliv? Går du nogensinde i hi?

Jeg har ikke noget privatliv, jeg har kun privatliv, når jeg kommer hjem i min lejlighed og lukker døren. I går var der f.eks. en fangruppe, der fulgte mig hele dagen. Men jeg har selv valgt det, så det accepterer jeg.

– Mine halvvoksne børn nyder at skrige af grin af dig. Er det meningen, du skal være sjov?

Selvfølgelig! Det, jeg lever af, er, at folk skal blive underholdt og grine. Det er det, det handler om!

– Hvad er det kedeligste tv-program, du har set?

Det er nok sådan nogle haveprogrammer, det synes jeg er megakedeligt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Brandt
Peter Brandt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu