Klumme
Læsetid: 1 min.

MoTi

Moderne Tider
8. juni 2013

Den store forskel

Selvfølgelig fik det antropologen Dennis Nørmark i Deadline og på Facebook og allemulige andre steder, da han i ugen skrev sit ’provokerende’ brev fra danskerne til svenskerne under overskriften »Jeres nyfeminisme er usympatisk, kære svenskere«. Ja, her i spalten er vi da også stadig rystede over, at han turde skrive, at Sverige er »feminismens svar på Saudi-Arabien«, og at den store forskel mellem mænd og kvinder handler om, at »færre mænd end kvinder tror på astrologi, healing og lægger tarotkort«. Men Dennis Nørmark havde kunnet gøre det endnu nemmere for sig selv. For eksempel ved at  trykke et foto af en skidende kamel i Zoologisk Have. Det havde været lige såprovokerende. Og så havde det samtidig hævet debatniveauet.

/Malin Schmidt


Lad nu være

Hackere bliver på det nærmeste fremstillet som helte visse steder i de danske medier. »De påpeger sikkerhedsbrister,« siger man. Det er da meget muligt, men helte bliver de ikke af den grund. For hver gang en hacker slår til, øges bureaukratiet på internettet. Så skal vi andre dødelige fedte rundt med Nem-ID-kort og adgangskoder, som vi ikke kan huske. Alt sammen fordi, de skal spille smarte over for deres hackervenner ved at »påpege sikkerhedsbrister.« Mindst otte tegn. Ikke dit navn. Ikke din fødselsdag. Hold nu op! Alene det at afbestille en grøntsagskasse fra Aarstiderne kan resultere i adskillige timers frustrationer, skænderier og i yderste konsekvens skilsmisse. Så kære Hackere: Det er flot, at I kan – det anerkender vi nu en gang for alle. Men er I ikke nok søde at lade være.

/Kristian Villesen

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her