Læsetid: 7 min.

På skuldrene af 62 pionerer

Blandt klodens største sportsstjerner er der kun ganske få kvinder. De få, der er, spiller tennis
Mandy Minella spiller mod Serena Williams ved Wimbledon. Tennis eksponerer og belønner kvinder som ingen anden sport, fordi kvindelige spillere i 1970’erne stod sammen i kampen mod fordomme og forfordeling.

Mandy Minella spiller mod Serena Williams ved Wimbledon. Tennis eksponerer og belønner kvinder som ingen anden sport, fordi kvindelige spillere i 1970’erne stod sammen i kampen mod fordomme og forfordeling.

Tristan Gregory

29. juni 2013

Det er tirsdag eftermiddag, solen skinner, og Serena Williams spiller på Wimbledon-anlæggets største arena. Her er næsten fuldt hus. Små 15.000 tilskuere overvejende klædt i pastelfarver sidder tavse med blikket rettet mod banen. Hævet et par meter over jorden i den kongelige loge bag den ene baglinje sidder ambassadører og borgmestre side om side med admiraler og tidligere tennisstjerner.

Græsset er slået i halve meter brede skiftevis lyse- og mørkegrønne striber på langs af banen. Om nogle dage vil store dele af banen være slidt ned til den hårde, brune jordbund, men her i de indledende runder er underlaget stadig så indbydende blødt, at man har lyst til at lægge sig fladt ned på det med alt for lidt tøj på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu