Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Caroline Albertine Minor

En brevsamling på det rigtige tidspunkt hjalp Caroline Albertine Minor til at hanke op i sig selv. For nylig debuterede hun med den meget roste roman ’Pura Vida’
Moderne Tider
28. september 2013

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er vel umuligt at anbefale én bog til alle, men hvis man var lovet den samme oplevelse, som jeg selv har haft, bliver det Judith Hermanns novellekreds Alice. Jeg har læst den tre gange nu og er stadig ikke færdig med den. Mod slutningen af bogen er der en scene, hvor hun sorterer sin afdøde mands tøj (hvad skal beholdes, hvad skal smides ud, hvad ryger til genbrug). Hun finder halvdelen af et gammelt mandelhorn i hans jakkelomme og forsøger at regne ud, om hun var der, da han købte det. Det er på en gang sørgeligt, nøgternt og helt afsindigt smukt. Hvis man er til det mere vidtløftige og lidt storytelling: Hus og hjem af Marilynne Robinson. Inger Christensen har oversat den til dansk, hvilket sikkert kun gør den bedre.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Flannery O’Connors breve er udkommet i en samling: The Habit of Being. Jeg læste dem over en vinter, nogle breve hver aften. Hun skriver med en voldsom kraft og uforudsigelighed. På det tidspunkt havde jeg brug for at hanke op i mig selv, og jeg tror, hendes energi smittede.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»What I loved af Siri Hustvedt. Jeg synes, den var gennemført utroværdig. Mærkeligt nok holder jeg meget af The summer without men og gav for nogle år siden førstnævnte en chance til – men det gik altså heller ikke anden gang.«

Hvilken type læser er du?

»Normalt er jeg den priviligerede. Lige nu? Den udhungrede, halsende-bagefter, søvnige.«

Hvornår læser du?

»Når min søn sover.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her