Brevkassen: Er cybersex utroskab?

Line, USA
Moderne Tider
26. oktober 2013

Hej, jeg er 26 år og er for tiden fem måneder i USA som udvekslingsstudent. Jeg har en (ret ny) kæreste derhjemme, som jeg er helt vild med, og før jeg tog afsted, aftalte vi, at vi vil være monogame.

Men nu står jeg i et dilemma: Jeg elsker Chatroulette, og når jeg bruger det, plejer jeg bare at skippe de mænd, der sidder og onanerer. Men på det seneste har jeg fantaseret om at lade være med at springe over dem og i stedet afprøve noget fræk, anonym Chatroulette-cybersex. Ville det være at være utro?

Jeg vil helst tænke, at det ikke er, men jeg er godt klar over, at det ikke er det samme som porno, det er jo en ægte seksuel interaktion med et andet menneske. Min kæreste og jeg skyper somme tider, men det er ikke blevet til Skype-sex. Bortset fra det handler min fantasi også mere om det anonyme ved det. Så altså: er det utroskab eller ej?

Svar I:

Må indrømme, at jeg for første gang har researchet til et brevkasse-svar, for jeg har aldrig før hørt om Chatroulette. Nå, men jeg kan forstå, at det er en tilfældig speed-dating service (ret gammel endda! – ligesom mig åbenbart). Det ændrer jo ikke ved det principielle spørgsmål.

For mig er der ikke afgørende forskel på, hvad der foregår på nettet og ansigt til ansigt. Selv om du er i et forhold, er det ok at falde i snak med søde/smukke/sjove mennesker og flirte lidt, hvad enten det er i byen eller et chatrum. Du kan sige og gøre ting, du aldrig ville have gjort, hvis din kæreste var i samme lokale. Sådan er det, det er derfor de fleste mennesker er sjovest, når deres partner ikke er der.

Du kan så føre den videre derfra og spørge, om det stadig er ok, når der er blottede kønsdele involveret i flirten. Cybersex kan jo aldrig blive det samme som almindeligt sex. Men den virkelige verdens parallel til Chatroulette kunne være en art swinger-klub, hvor man bare sætter sig over for hinanden og onanerer. Hvis jeg efter en bizar aften i byen kom gående ud fra den klub, ved jeg godt, hvilken smag i munden jeg selv ville have, mens jeg knappede mine bukser.

Men hey, du er 26 år og på eventyr. Gør hvad du vil, og hvis du alligevel vil, behøver du ikke blive bag skærmen. Bare lad være med at fortælle din (ret nye) kæreste det, hvis du stadig vil ham, når du kommer hjem igen.

Emil Rottbøll

Svar II:

Selvfølgelig er det utroskab. Ellers ville du slet ikke spørge, så det, du spørger om, er måske snarere, hvor grænsen går. Og det afhænger af flere ting. Allerede din fantasi er en slags utroskab, forstået sådan, at du ikke føler dig monogam indeni. Derfor spørger jeg mig selv, om det er på din kærestes initiativ, at I har lovet hinanden monogami? Fordi han er bange for ikke at have kontrol, når du befinder dig langt væk så længe? Og du egentlig har følt dig presset af det? Og er utilfreds med det? Eller har du bare, som du skriver, fantaseret om lidt anonym cybersex?

Hvis du nærer blandede følelser for din kæreste på grund af monogamiløftet, er det nok klogest at bruge din energi på at rede disse følelser ud. Føler du dig kontrolleret af ham, er grunden lagt til langvarige og komplicerede konflikter, hvis de ikke bliver løst i tide.

Hvis du derimod faktisk bare har lyst til cybersex, så overvej, hvordan du vil have det bagefter. Med webcam og lyd og syn kan oplevelsen måske være sværere at ryste ud af fantasilivet igen, end du lige forestiller dig. Hvordan vil du have det, hvis billeder af onanerende mænd toner frem på nethinden, næste gang du boller med din kæreste? Kort sagt: Tænk dig om!

Karen Syberg

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søg professionel hjælp - internetafhængighed er ikke at kimse

" Selv om du er i et forhold, er det ok at falde i snak med søde/smukke/sjove mennesker og flirte lidt, "
Selv om man ingen intentioner har om at sige 'B' ?
Jeg kender nogle mindre pæne betegnelser for mennesker der gør det, narre- og skuffe-
starter de med !

Hvilke følelser er det vi sætter gang i hos hinanden med flirt? Og kan vi styre det faktum, at følelser skaber et behov for gentagelse, måske skaber det ligefrem afhængighed?
Det er let nok at flirte, men hvad nu hvis den ene part vil mere end flirt? Så kan man komme til at efterlade hinanden i en stor ensomhed.

Jens Overgaard Bjerre

Nogen gange er det sjovt at læse Information, som i sin frelsthed godtager hvilken som helst variation over seksuelle problemer til en nærmere behandling. Uden fyord og gennem moster skolelærers pædagogiske lorgnetter og bag en tryg ligusterhæk med evig pension.

Majbritt Nielsen

Ville spørgen selv føle det var ok at dennes kæreste selv gav sig ud i det?
Hvis nej, så skal du nok lade være selv.