Brevkassen: Jeg kom til at læse hendes chat

Ramt af tvivl, 39, Odense
Moderne Tider
5. oktober 2013

Forleden dag, da min kæreste lånte mig sin bærbare computer, havde hun glemt at logge ud af sin Facebookprofil, og der kom en chatbesked frem fra en fra hendes arbejde, hvor der stod »stadig fanget af familien?« Jeg kom til at åbne for deres korrespondence, og den var utrolig lang. Jeg sad og læste i den i en time, før min kæreste vågnede af sin lur.

Jeg tror ikke, at hun har været utro med ham. Men de chatter meget om alt muligt fra vores liv, og om musik og har bl. a. sendt hinanden nogle Jeff Buckley-numre, som min kæreste og jeg ’havde’ sammen. Også her i sommerferien, hvor hun og jeg hakkede på hinanden over, hvem der kiggede mest ned i iPhonen.

Jeg synes ikke, jeg kan fortælle min kæreste, at jeg har læst hendes Facebookchat. Men hver gang, hun sidder og griner lidt med sin iPhone, tænker jeg, at hun chatter med ham. Skal jeg bare lade som ingenting?

Svar I:

Min kæreste og jeg har også et par Jeff Buckley-numre ’sammen’. Det er de samme numre, som min ekskæreste og jeg havde ’sammen’, og jeg ville ikke tøve med at sende dem via Facebook til en kvindelig kollega. Ligesom jeg ikke ville tøve med at fortælle kollegaen om mit kærlighedsliv. Det er en helt naturlig, nærmest menneskelig følelse: trangen til at dele det vigtigste i sin verden med andre end den vigtigste.

Din kæreste har ikke gjort noget forkert – det har du. For du må ikke læse hendes private korrespondancer. Det er regel nummer ét i et parforhold. Jeg ved, at det er fristende, men jeg ved også, at det aldrig fører noget godt med sig. Ligesom du ved det. Tænk på nogle af de samtaler, du har haft med veninder eller gamle kærester. Ville det føre til noget godt, at din kæreste læste dem?

Svaret på dit brev er, at du selvfølgelig skal lade som ingenting. Og aldrig nogensinde gentage din ugerning. Men hvis du seriøst tænker på det, hver gang hun sidder med sin telefon og griner, er du nødt til at gøre noget. Så må du sige, at du kom til at kigge, og at du er bekymret. Hvis du er heldig, vil hun forstå dig og sige, at han bare er en kollega, og at du er en idiot.

- Rasmus Elmelund

Svar II:

Jeg ved ikke, om det er Cohen-nummeret »Hallelujah« i Buckleys version, I har haft ’sammen’, men der er helt sikkert noget ’bundet til en køkkenstol’ over det her. Det bliver kærligheden hurtigt, ifølge den kedsommelige tolkning med Samsonhåret klippet af og røven i sædet i et liv, man mere eller mindre fællesbevidst har fundet frem til med sommerøjne i jeg-fonen. Så kan fjæset dog ses bare ét sted – fri for hjemmehørm.

Lige nu har du set for meget. Du har læst en chat, hvor damen – og det er den liderlige tolkning af sangen – har gang i at binde en mand til en stol, så han sukker og stønner. Det kan lyde neutralt, sådan set, med lidt uskyldig musikudveksling og læsningsfnis.

Så nej, du skal da ikke lade som ingenting. Du har overtrådt brevhemmeligheden og trængt ind i hendes privatsfære, som om den var din. Nu må du spille med nye bolde og vinde prinsessen tilbage.

Fra samtlige eventyr ved vi, det aldrig lykkes med trusler, formaninger eller sandhedskonfrontationer. Men listig, kærlig, seende køkkenbordssex, hvor du læser hende på andre måder end en Facebook-chat-linje, kan måske give anledning til overraskende Cohensange og helt nye ansigter.

- Tine Byrckel

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Mortensen

Jeg synes du skal droppe hende !
For JO, hun ER 'utro' .
Måske endnu kun 'i tanken', men det er kun et spørgsmål om tid
før hun reagerer på den der kildende fornemmelse hendes lille fjæsbog-affære giver hende .

Selvfølgelig er det forkert det han har gjort, men det gør altså ikke hendes handling bedre. Utroskab er ikke kun at være i seng sammen, så selvfølgelig skal han droppe hende. Hun er jo ikke til at stole på.

Hvem er for øvrigt til at stole på, når den søde kløe tager over og styrer hormonerne ...

John Mortensen

Jan Weiss, der findes faktisk mennesker der ikke bare ureflekteret
lader sig styre af impulser ..

Man skal vi være mere end almindeligt ømtålelig for at tolke det som at være utro at have en ven fra arbejde. Det må da være utroligt svært for de herrer tidligere i tråden at have en kæreste, der ikke er lænket i kælderen!

Er billedbladet nu blevet nedlagt?

Anders Kristensen

Fuck begrebet utro!!!! Det har jeg aldrig forstået!!!

At bevidst at læse andres (eks. kærestens) sms´er, post eller opdateringer på de sociale medier er brud på privatsfæren er ulovligt og en overtrædelse af persondataloven. Dog er man medskyldig, hvis man ikke sikrer sig, at logge fra de sociale medier eller lader ens telefon være åben for andre.

Naturligvis skal der være plads til i et forhold, at hver især kan være sammen med andre, skrive med andre - uden at den anden straks begynder, at tænke alle mulige tanker i gennem om sin kærestes eller partners gøren og laden.

Skulle mistanken om en mulig utro opstå, så kommer den ikke ud af den blå luft. Inderst inde, og hvis man tænker og mærker efter, så ved vedkommende med mistanken om utro det jo godt, at ens forhold ikke er i den bedste form. Hvis man ikke stoler og har 100% tillid til hinanden, så er det fordi man ikke har plejet sit forhold godt nok. Det er vigtigt, at få snakket sammen. Snakket RIGTIGT sammen! Om følelserne og kærligheden til hinanden. Og ikke bare lade forholdet køre på overfladiske skinner og blive en trivialitet. Det lyder banalt, men kommunikation fremmer forståelsen. Hvis man ikke får snakket rigtigt sammen, så opstår der meget nemt jalousi, og man begynder at vogte den andens skridt. Og utilfredsheden af dagligdagssmåting og surhed ender i skænderier.

Du må tale med din partner om de tanker, du har gjort dig, for det gør ondt at være jaloux, og jalousi æder alt ens energi. Der bliver ikke meget tilbage til de positive tanker og til den kærlighed, du skal give den, du mener, du elsker så højt og lever sammen med. Har du tillid til din kæreste, og hun tilsvarende til dig, så vil hun også forstå dine bekymringer.