Nyhed
Læsetid: 1 min.

Giv os lidt forfald

Moderne Tider
19. oktober 2013

Det er så trist, når folkedybet ikke bakker op om den æggende historie om samfundets store forfald, og en ny undersøgelse fra Københavns Universitet har gjort nye kedelige opdagelser i den retning. Denne gang er det Kasper Møller Hansen – professor i statskundskab – der sammen med to kolleger mere eller mindre har påvist, at vælgere slet ikke er til falds for spin og personsager, men i helt udpræget grad straffer eller belønner politikerne for den politik, de bedriver. Det er vi naturligvis kede af her på MoTi, hvor vi forsøger at slå mønt på forfaldshistorien, men på den anden side handler det om at se tingene på den rigtige måde. For eksempel mener Kasper Møller Hansen, at vælgere er ligeglade med utroskab, og handler det i virkeligheden ikke om det postmoderne menneskes ligegyldighed over for familien og groteske fokus på passion og begær? Nej, OK, vi kan godt selv høre det – det bliver umuligt at hive noget bekymrende ud af den nyhed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her