Læsetid: 3 min.

Vi anbefaler: Fem veje til en kæreste – eller til lidt lir

Du er single og har indset, at den uperfekte frihed ikke er så dejlig som forventet. Egentligt vil du gerne have en at købe den der helt særlige julegave til, og en at være sammn med på sofaen om søndagen. Fat mod, du lever i en tid, hvor hjælpen til at finde en partner altid er ved hånden
23. november 2013

Chilinut

»Scor dine Facebook-venner« skriver denne mobilapp som velkomsthilsen, når du downloader den. Og dermed er der lagt op til den slags lir, som ikke nødvendigvis fører til middage med svigermekanikken. Hvis det kan undværes, vil du synes godt om Chilinut, som kan føre dig sammen med dine bekendte på Facebook. Gennem app’en får du mulighed for at blotte dine følelser for den der perifære Facebook-ven, som du nogle gange går og tænker på. Du skal blot markere personen som enten ’hot eller ’chili’ – altså angive, om du henholdsvis er lidt lun på personen eller er klar til at hoppe lige lukt i kanen. Hvis dit ’chili’-stempel af en Facebook-ven ikke bliver gengældt, får vedkommende intet at vide om dine lumre hensigter. Altså kan I snildt mødes til sammenkomster i den ikkevirtuelle verden uden nogen behøver at få røde kinder over at have blottet sig selv forgæves. En ulempe er, at app’en benytter sig af det netværk, du har i forvejen – og det kan jo være, at der er en god grund til, at du ikke har kastet dig over dine Facebook-venner før?

Elitedaters

Rygtet siger, at denne datingside er folketingsmedlemmernes favorit. Det er let at forstå, for hvem vil ikke gerne date en person, som har – eller er i gang med – en videregående uddannelse, har et smagfuldt, selvkritisk profilbillede og har lavet en indholdsrig, velskrevet og original personlig beskrivelse? Disse punkter er nemlig alle krav til dig, hvis du vil have en profil på datingforummet Elitedaters, som ifølge sig selv primært er for »engagerede og ambitiøse singler«. Du skal nok også helst tjene lidt penge, for 30 dages medlemskab koster 129 kroner – og har du ikke fundet kærligheden inden da, kan du udvide og få 180 dage for 449 kr. Kom i gang! Vil du gerne vide helt præcist, hvilken videregående uddannelse din mulige udkårne har, kan du oprette en quicklook profil som giver dig et smugkig på udvalget – det er gratis).

Babyklar.nu

Det eneste, der egentligt får dig til at hungre efter kærligheden, er dit urinstinkt, som fortæller dig, at du skal have noget afkom. Det erkender datingsiden babyklar.nu. Dens slogan er: »Dating for os som vil ha’ kærlighed og børn.« Og den er først tilfreds, når parrene bliver ved med at være kærester. For at hjælpe et bæredygtigt forhold på vej, giver babyklar.nu adgang til et bibliotek med info om kærlighed, familiekonstellationer og sex. Så hvis det er manglende viden, der indtil nu har gjort familiedannelse i Danmark besværligt, kan Babyklar være vejen frem.  

Tinder

Pludselig var det, som om det meste af den københavnske ungdom var at finde på Tinder. Ligegyldigt om appen blot bliver brugt af nysgerrige tilskuere eller folk med ironisk distance til hele netdatingkonceptet, kan den være både underholdende og livsbekræftende. Ligesom med Chilinut skal du have en Facebook-profil for at oprette en bruger. Egentligt ret smart, fordi man derved ikke kan oprette falske profiler og udgive sig for at være noget andet (måske bedre og sejere), end man egentligt er. Dog lidt ærgerligt, at du går glip af at kunne hooke op med dem, som har valgt Facebook fra. I Tinder bladrer du gennem udvalget af mulige partnere og vurderer ud fra alder, geografisk placering, fælles venner og interesser, om du føler dig tiltrukket af vedkommende. Og så selvfølgelig ud fra billeder af de mulige partnere. Og hvilke billeder! Det er ikke for sjov, at visse unge mænd her på redaktionen takker ja til 9 ud af 10 kvinder, som popper op på skærmen. Hvis personer, som du har ’liket’, også ’liker’ dig opstår der et match. Når du har matchet med en person, får du mulighed for at chatte med dit match, og herfra er der fri leg. Tinder kan ende med at indgå i de kærlighedshistorier, dine kommende oldebørn får fortalt.

Grindr

Som den eneste henvender Grindr sig kun til bi-, trans- eller homoseksuelle mænd. Og som den eneste af tjenesterne sælger Grindr tøj med sit logo på, hvilket tydeligt illustrerer app’ens popularitet. Og det endda på verdensplan. Fire millioner mænd fordelt på 192 forskellige nationaliteter bruger app’en til at finde en partner. Enten for et par timer eller et helt liv. Den er forgængeren til Tinder og baserer sig således på den geografiske placering af den ønskede partner og på udseendet. Grindr kalder sig selv for en »ny datingoplevelse« og har som mål at bringe folk sammen ansigt til ansigt. For selv om netdating er smart og trygt, er det jo ude i virkeligheden alt det sjove sker.   

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu