Læsetid: 9 min.

Erfaringer fra gaden

Danske mænd foretrækker tynde kvinder, sex i biler er farligt, hjertemedicin til spædbørn er dyrt, og nogle rengøringsjob er bedre end andre
Miki. Kom til Danmark for knap to år siden, efter at have passet børn i Frankrig og solgt sex i Grækenland. Hun brød sig ikke om at sælge sex på gaden og arbejder i dag i et rengøringsfirma.

Miki. Kom til Danmark for knap to år siden, efter at have passet børn i Frankrig og solgt sex i Grækenland. Hun brød sig ikke om at sælge sex på gaden og arbejder i dag i et rengøringsfirma.

Tor Birk Trads

2. november 2013

To kvinder har henvendt sig. Miki og Valentina, 26 og 25 år. Der bliver ofte skrevet om dem i aviserne og snakket om dem på tv. Måske ikke specifikt om Miki og Valentina, men om sådan nogle som dem. De er fra Rumænien og har begge solgt sex på gaden i København – Miki er stoppet, Valentina gør det stadigvæk. Det vil de gerne fortælle om. Det sker ellers sjældent, at østeuropæiske gadesexsælgere offentligt sætter ord på deres liv, men Miki og Valentina er trætte af, at andre gør det for dem. De vil gerne tale på egne vegne. Gennem organisationen Gadejuristen, der yder retshjælp til udsatte mennesker, er de kommet i kontakt med Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bo Jensen
 • Rasmus Kongshøj
 • Karsten Aaen
 • ulrik mortensen
 • Ernst Enevoldsen
 • John Hansen
 • Thomas Jensen
 • Christian Groes
Bo Jensen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, ulrik mortensen, Ernst Enevoldsen, John Hansen, Thomas Jensen og Christian Groes anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Johannes Aagaard: "(Og havde de virkelig været så kvikke, havde deres drømme om en etableret tilværelse her i Danmark nok ikke været så urealistiske.)"

Nej, det er klart. Er man "kvik", så kan man alt. Og er man ikke "kvik", så må man sgu nok lidt finde sig i hvad som helst - ikke mindst påstanden om, at havde man været lidt kvikkere, så havde alt set bedre ud.

Man skal bare være kvik.

Lau Dam Mortensen, Christian Pedersen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Simon Rosenkilde

The sensitive, the insensitive: En gruppering af mennesker, måske den eneste der tæller.

Den ene af disse kan arbejde som prostituerede, den anden kan ikke.

Den første gør det sjældent, og stopper, når grænsen findes, den anden vælger selv og står ved deres valg.

Derudover, jævnfør artiklen, har vi nogle HOLDBARE tal på trafficing?

Hvis ikke, så syntes jeg den herrer Robert Hansen og de andre gutter på skræmmebillederne, skulle flette arret.

S.

Ifølge programmet SKAVLAN i går, er pigerne ned til 12 år,
fortalte Elise Lindqvist, der hjælper gadeprostituerede i Stockholm.

Den eneste måde at fjerne problemet er at fjerne incitamenterne, som Aagaard kommer omkring. Enten er det trafficing, eller sexturisme. Ellers skal man ud i hårde domme, hvilket formentlig kun forværre situationen, og hærder miljøet. Man kunne komme langt ved at fjerne stofferne fra de miljøer. En kompleks situation, i en verden der tænker alt for lidt i livskvalitet for almindelige mennesker. Det bliver i hvert fald ikke omsat.

Når sexklubberne er lukket og drømmene venter på at blive indfriet, mens skuespillerne danser på deres grav, føler de ikke de bliver respekteret og de har ikke selvrespekt nok til at være ligeglade, men så er det godt, at de kan blive hørt i avisens spalter.

Hvorfor opretter de ikke deres egne sexklubber? Der synes jo at være et behov, og vi har en fri markedsøkonomi. Måske kan de få hjælp på et kursus for iværksættere? Det ville sikkert også højne kvaliteten fx med indførelse af badeværelser, og på den måde tiltrække flere kunder. Det kunne blive et koncept, der kan kopieres og videresælges, først i andre byer og senere i udlandet. På den måde kan de mindre kvikke også få gavn af de kreatives ideer. Det svarer ganske til at Danmarks Radio køber konceptet "Vild med dans".

Henrik Petersen

Tak for en god og oplysende artikel. Vi har brug for mange flere artikler om, hvad der foregår i vores land. Hver enkelt artikel behøver ikke være en altomfattende sandhed om dagens Danmark - det må gerne være et partsindlæg.

Tankevækkende at det som pigerne ønsker sig er et sted at gå hen med kunderne.

Vi andre,som har alle mulige holdninger til fremmede, EU og prostitution skamrider straks vores kæpheste.

Hvad med at lytte til, hvad de har at sige. At lytte er ikke det samme som at bilige - det er ikke farligt.

Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Niels Mosbak og Bo Jensen anbefalede denne kommentar

»Jeg har altid drømt om et liv i Europa, ikke i Rumænien.«
Er Rumænien ikke Europa???

Tja, Johannes Aagaard, jeg synes nu heller ikke de virker særlig kvikke, i hvert fald ikke hende Valentina. Sådan tilmed få betalt flybilletten og indlogeret på et meget fint hotel, lugter langt væk allerede ved første øjekast. Om de skulle have blevet i Rumænien er svært at sige, men du har ret i det splitter samfund og familier. Men man skal jo samtidig også leve og DK er vel nærmest gået hen og blevet "The Danish Dream".

Jeg er dog glad for at høre den ene har fundet sig et andet arbejde, men det bedste ville da være en uddannelse og så arbejde ved siden af, hvis nødvendigt. Ellers også en rigtig god artikel om hvad der sker alt bag det lyserøde i Danmark.

Nu bliver jeg jo så rigtig rigtig forvirret her når jeg så lige kan læse en helt anden version af virkeligheden på Vesterbro i Ekstra Bladet med 8 tiltalte rumænere for menneskehandel.

Mindst 15 kvinder har de haft til salg på gaderne på Vesterbro og de har været indlogeret i en lejlighed på Vesterbrogade, en lejlighed på Frederiksberg og Hotel Continent på Nørrebrogade 51 - "sjovt" nok bor en af vores "veninder" fra artiklen også på Vesterbro.

Der er flere ting i artiklen, der ærligt talt virker besynderligt - når man ingen penge tjener og ikke har haft kunder en hel uge igennem, går man så på Rosie McGee? Går man ud og spiser på café og spiser? Drysser man lige ned forbi Istedgade om eftermiddagen for lige at se, om der er kunder i butikken, når man ingen penge har tjent den sidste uges tid? Og helt uden at skulle betale fliseleje til de rumænske menneskehandlere fra Ekstra Bladet, der åbenbart er totalt fraværende i artiklen - den onde onde Robert Hansen har nemlig slet ikke ret i hans skræmmekampagne, har man åbenbart vedtaget i artiklen.

Så spørgsmålet er, hvordan i alverden den gode Valentina har undgået sine landsmænd, menneskehandlerne og fordan hun har undgået at se de handlede kvinder, også sine landsmænd - og i særdeleshed hvordan Valentina kan have råd til at bo i en lejlighed på Vesterbro uden at have en indtjening - hendes veninde må have en ualmindelig god indtjening.

http://ekstrabladet.dk/112/article2140483.ece

Inger Sundsvald

Denne artikel er så tæt på forestillingen om "den lykkelige luder" som man kan komme, og også så lige så utroværdig som den kan blive.

Hvis beretninger fra virkeligheden ikke passer ind i det propagandabillede som nogen ønsker at opretholde, så er det åbenbart værst for virkeligheden...!
Uanset at de to kvinders beretning ikke kan garantere for det samlede billede, er det ikke nogen acceptabel grund til at afvise dem.