Læsetid: 5 min.

Læserne spørger: Jørgen Dragsdahl

»Jeg fik tidligt indtryk af en Sovjetstat, som var rådden og i sammenbrud – ikke på vej til erobring af verden. Dette indtryk manede både til kritik af nogle vestlige fjendebilleder og opfordring til solidaritet med de undertrykte befolkninger«
Jørgen Dragsdahl. Født 1949, journalist. Fra sidst i 1970’erne til 1995 sikerhedspolitisk medarbejder ved Information. Anlagde i 2007 en injuriesag mod historikeren Bent Jensen for at have kaldt ham KGB-agent. Fredag afgjorde Østre Landsret, at Bent Jensens udtalelser havde været ærekrænkende, men at Bent Jensens ytringsfrihed som historiker gav ham retten til at bruge betegnelsen.

Niels Ahlman Olsen

2. november 2013

Ærlig talt – hvorfor har du så meget imod at blive kaldt KGB-agent, at du vil bruge årevis og nu 600.000 kr. i sagsomkostninger på at få Bent Jensen korrigeret?

Sagen blev anlagt af mange grunde. Tre kan nævnes her. Ekstremister havde kapret den offentlige debat om læren af Den Kolde krig, så jeg ville sætte en stopper for de groveste beskyldninger i det håb, at vi så kunne få en mere frugtbar offentlig dialog. Desuden har jeg et ansvar over for de læsere, som gennem et par årtier læste mine artikler i Information. De skal ikke beskyldes for at have slugt KGB-propaganda eller selv frygte, at de har gjort det. Endelig blev jeg vred over en totalt uretfærdig beskyldning, som slet ikke dækker min faktiske indsats, hvor både fred og frihed var ledestjernen.

Hvad rager det os i dag, hvor rygende uenige fløjene var under Den Kolde Krig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Andreas Trägårdh
 • Irene Callesøe
 • Olaf Tehrani
 • Per Torbensen
 • Niels P Sønderskov
 • Søren Jessen
 • Johannes Lund
 • Ivan Gullev
Andreas Trägårdh, Irene Callesøe, Olaf Tehrani, Per Torbensen, Niels P Sønderskov, Søren Jessen, Johannes Lund og Ivan Gullev anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu