Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi. Hans Thimes (1949 - 2013)

Hele sit liv var han splittet mellem opvækstens vestjyske bondesamfund og 68’ernes frigørelseskamp. Hos musikeren, provokatøren og anarkisten Hans Thimes vandt den indre bondedreng
De andre. Alle troede, at Hans Thimes var deres, og at det var de andre, han gjorde grin med, når han lavede revy og kabaret med makkeren Niels Ole Frederiksen. Sandheden er nok, at han vedblivende formåede at være sin egen. Privatfoto

De andre. Alle troede, at Hans Thimes var deres, og at det var de andre, han gjorde grin med, når han lavede revy og kabaret med makkeren Niels Ole Frederiksen. Sandheden er nok, at han vedblivende formåede at være sin egen. Privatfoto

9. november 2013

Kommunisterne på Land og Folk-festivalen skreg af grin over hans samfundssatire. Politiforbundets medlemmer slog sig på lårene over hans revytekster. Og Venstrefolkene knus-elskede ham, selv når han sang om, at Uffe Ellemann-Jensen »gik gak-gak« i EU. Den godmodige vestjyske brummen fik det ligesom til at glide ned.

Alle troede de, han var deres. Og at det mest var de andre, han gjorde grin med. Men Hans Thimes var kun sin egen. Han skånede ingen og yndede at indtage en Rasmus Modsat-rolle, uanset hvor han var. Hjemme i sin vestjyske fødeby Lyne kunne han gøre sig til talsmand for kvindefrigørelse og ligestilling, mens han i andre sammenhænge kunne sætte spørgsmålstegn ved, hvad det nu skulle gøre godt for. Det var dog mere end bare provokationer. Hans Thimes var reelt splittet mellem vestjysk bondementalitet og 68’ernes frigørelseskamp.

En sær snegl

I 1971 påbegyndte Hans Thimes læreruddannelsen på Ribe Statsseminarium. Her mødte han Niels Ole Frederiksen, bedre kendt som NOF, der straks fattede sympati for Thimes – »en sær snegl, der lignede Tordenskjold og spiste wienerbrød med kniv og gaffel.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kirsten Andersen
Kirsten Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu