Læsetid: 15 min.

Jeg er ikke tiltrukket af ham – jeg elsker ham

For få år siden var det en integreret del af det at være mand, nu er det tegn på umodenhed og taberadfærd. Homofobi er et hastigt aftagende fænomen i ungdomskulturen – og heterodrengene nyder godt af det
Kys. Af alle sine venner kan Hassan Masri (th.) bedst lide at kysse med Joakim Konradsen (tv.). Han har sådan nogle store, bløde læber, siger Hassan, der går i 2. g på Frederiksværk Gymnasium.

Kys. Af alle sine venner kan Hassan Masri (th.) bedst lide at kysse med Joakim Konradsen (tv.). Han har sådan nogle store, bløde læber, siger Hassan, der går i 2. g på Frederiksværk Gymnasium.

Sigrid Nygaard

9. november 2013

Spisefrikvarteret for de yngste elever på Helsinge Realskole forløb i midten af 80’erne sådan, at en lærer sad ved katederet og læste højt fra en bog, mens eleverne tavst tyggede sig gennem deres madpakker. Det gjorde Thomas Antkowiak også, undtagen når skolens tysklærer havde højtlæsningstjansen. Så spiste Thomas ingenting. Han kunne ikke. Læreren var bøsse, det var almindeligt kendt, og det ødelagde otteårige Thomas’ appetit.

»Jeg syntes, det var ulækkert,« siger han.

Efter 9. klasse tog Thomas Antkowiak på efterskole, hvor han for første gang i sit liv prøvede at være sammen med en dreng. Det var det klammeste i hele verden.

»Sådan, ’uaadrk!’ – jeg skulle bare væk derfra.«

Han begyndte på Frederiksværk Gymnasium i august 1995. Her sprang han ud, som det blev kaldt, i begyndelsen af 2. g og følte sig ulækker, nu ikke bare over for sig selv, men over for hele skolen, især drengene. Han holdt op med at gå i bad efter idræt af frygt for, at de andre skulle mistænke ham for at kigge liderligt på dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Karen Sundtoft
 • Ann Lemming
 • Steffen Gliese
 • Irene Callesøe
 • Astrid Rasmussen
 • Kenny Marek Møller
 • Tatiana Tilly
 • Katrine Hornstrup Yde
 • Ingrid Uma
 • Malene Andreasen
Karen Sundtoft, Ann Lemming, Steffen Gliese, Irene Callesøe, Astrid Rasmussen, Kenny Marek Møller, Tatiana Tilly, Katrine Hornstrup Yde, Ingrid Uma og Malene Andreasen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Malene Andreasen

Dejligt det går fremad, men læg lige mærket til at det ikke er blandt lærerne de finder rollemodeller, til tros for et forsigtigt skøn, at der på skolen er mindst 5 lærer der er LGBT personer?

Rasmus Kongshøj, Charlotte Korsgaard, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Majbritt Nielsen

Malene Andreasen
Jeg tror det sjældent man blandt lærene finder rollemodeller.
Det var ikke en tanke der var faldt mig ind i skolen. Og jeg har aldrig hørt nogen klassekammerater snakke om det. Eller ret mange andre, siden hen.
Uanset hvad man nu tumlede med i skolen.

Jeg er ked af at ødelægge den gode stemning, men faktum er, at ude i virkeligheden er homofobien lige så massiv, som den altid har været.

Hvis lærere ikke er klar over, i hvor høj grad de er rollemodeller, er de lidt smånaive. Enhver, der fremstår mere vidende og moden, er for den opvoksende generation en rollemodel, uden at man nødvendigvis er klar over det; men for lærere er den bevidsthed nødt til at være tilstede, for den er en del af skolens almendannende rolle i samfundet.

Charlotte Korsgaard

Evolutionen forløber stille og roligt, og nej, rollemodeller findes sjældent hos den ældre generation, fordi den er vokset op i undertrykkelse. Selv har jeg dog ikke haft problemer med at være "offentlig ansat homoseksuel" og oplever heller ikke homofobien som så slem som den har været. Læg mærke til at der bliver nævnt "klasse", så måske befinder vi os "blot" i et paradigmeskifte, hvor de oplyste eller de der lever i en oplyst familie fører an, selvom jeg nu til hverdag oplever den "almindelige" ungdom som mere åbne end de fleste voksne.

Robert Ørsted-Jensen

Go is this not just wonderful - Hvis det her er symptomatisk så er I trods alt længere fremme hjemme end det jeg oplever her i udlændigheden - det glæder mig his det er tilfældet.

En demokratisk socialisme kan kun spire, hvis den har rod i et opgør med drenges indlærte hierarkisering og konkurrence. Det synes altså at være på vej.

Robert Ørsted-Jensen og Charlotte Korsgaard anbefalede denne kommentar