Vi anbefaler: Gode råd til den modne ’sexter’

Han gør det. Hun gør det. Kvinder, mænd, popstjerner, teenagere og politikere. Går rundt og ’sexter,’ altså sender erotisk opildnende beskeder og fotos til hinanden. Her fem råd, til den modne bruger af tidens mest populære udveksling af intimiteter
Han gør det. Hun gør det. Kvinder, mænd, popstjerner, teenagere og politikere. Går rundt og ’sexter,’ altså sender erotisk opildnende beskeder og fotos til hinanden. Her fem råd, til den modne bruger af tidens mest populære udveksling af intimiteter

Janus Engel

Moderne Tider
7. december 2013

Ung eller gammel?

Hvis du overhovedet ved, hvad sexting er – det at sende seksuelle beskeder og fotos til hinanden (nu ved du det) – så tror du måske, at det er noget, som kun ’de unge’ giver sig i kast med – og det på bekymrende vis.

En psykolog i New York Times har da også påpeget, at sexting mest er normalt for unge fra den såkaldte ’snapchat-æra,’ født efter 1987. Er man født tidligere, kender man måske slet ikke til fototjenesten Snapchat, hvor dine fotos og små videoer straks bliver slettet fra modtagerens telefon igen. Men sexting er for alle.

Amerikanske undersøgelser viser, at op til 39 procent af unge har prøvet at sexte, men at også 17 procent af voksne mellem 30 og 49 år (altså den samme aldersgruppe som det berygtede, erektionseksponerende kongresmedlem Anthony Weiner) har modtaget nøgen- eller næsten-nøgenfotos. Og hvem vil ikke være blandt de første 17 procent i en ny tendens? Eller first mover blandt de ældre? Det er hverken for tidligt eller for sent.

Hvem må man sexte til?

De fleste af de regler, som vi følger IRL (in real life) eller, endnu mere moderne forkortet, AFK (away from keyboard), gælder naturligvis også på mobilen. Så lad lige være med at gøre din iPhone eller Samsung til den moderne kommunikations svar på en trenchcoat. Du er lige så meget en blotter online som uden mobilen, hvis modtageren ikke er med på legen.

I USA er mindreårige i 2009 blevet arresteret med henvisning til amerikansk pornografilovgivning for at sende nøgenbilleder af sig selv til deres mindreårige venner og kærester. Så det er et klart: Lad være.

Og i et afsnit af tv-serien Girls modtager Hannah et penisbillede fra sin bolleven – men med en efterfølgende sms: »Ups, ikke til dig.« Så tjek altid modtager, før du trykker send.

Kønsdele-selfies

Mens der ikke findes et objektivt æstetisk kriterium for at vurdere skønheden af penis, vagina og bagparti, så er præsentationen af dine mest erotiske attributter vigtig, hvis du har ambitioner om at fange modtagers interesse.

På den populære side critiquemydickpic.tumblr.com giver en anonymiseret kvinde med dæknavnet Madeleine Holden karakterer for og råd om mænds æstetiske fremstillinger af deres penis på basis af tilsendte fotos, såkaldte dick pics.

Blandt hendes generelle råd lyder: Penis må aldrig ligne noget, der er ved at penetrere kameralinsen. Det er overgrebsagtigt, aggressivt og usexet. Undgå the log (’kæppen’): et closeup-fotografi af penis filmet fra fugleperspektiv uden andre interessante detaljer, det er uinspireret og vidner om doven omgang med egen liderlighed.

Belysningen fra din lap top gør intet godt for dig. Og visne blomster eller beskidt tøj i baggrunden går heller ikke. Samme regler gælder naturligvis den mindre kendte kategori vag pic. Og de gammelkendte billeder af barm og kavalergang.

Erotisk sprogbrug

»Send et billede af dit underliv« eller »Jeg sidder på mit kontor og forestiller mig et samleje med dig.« Det er ikke alle sætninger, der sætter modtagers sjæl og trusse i flammer. Så overvej modtagers sproglige præferencer, hvis du vil sexte med tekst.

På sms-cool.dk finder man forslag som: »Hvis du ikk svarer inden 25 sek. Hvor af de 15 sek. allerede er gået, & hvis jeg ikk får 1 sms fra dig inden 10 sek. Skylder du mig vild & hed sex UPS Time’s out ...« Men det kan hurtigt komme til at virke mere hektisk end kækt.

Du kan derfor også gå mere poetisk frem, eventuel omskrive ­Oehlenschläger til direkte henvendelse: »Må du med et kærligt Smil / slaa Haanden om min elskovspil / at den kan svulme rund og trind / og dybt i Hjertet trænge ind.« Eller: »Om du går frem ad denne Vej / da siger jeg dig aldrg Nej / men er paa første Vink tilstede / at aabne Grottens Bund med Glæde

Smarte forkortelser

Rutinerede teenagere har naturligvis forkortelser for de mest anvendte fraser, når de sexter med ligesindede.

PiR betyder parent in room (forældre til stede). GYPO betyder get your pants off (bukserne af!) IMEZRU står for I Am Easy, Are You? (jeg er nem, er du?) Bare så De ved det. Det lidt ældre, måske mere forsigtige segment, kan eventuelt anvende disse af MoDERNE TIDER til lejligheden opfundne forkortelser:

FMEO Føler mig erotisk opstemt.
LSGNOMSN Lader striktrøjen glide ned over min skulder nu.
MJBDEGGRVL  Må jeg byde dig et glas god rødvin ved lejlighed?
UKHFSOTT  Ungerne kommer hjem fra skole om to timer.
HBSIMSSDHHM Har barberet skinneben i morges, så skynd dig hjem, husk mælk.

Vi anbefaler

Den amerikanske psykologiprofessor Barry Schwartz udgav for nogle år siden bogen ’Paradox of choice’, der kort fortalt videnskabeligt argumenterede for, at for mange valg gjorde os ulykkelige, og at vi konstant skulle forsøge at minimere vores valgmuligheder.

Det er der normalt ingen, der hjælper dig med, men Information kommer dig til undsætning og guider dig gennem forbrugsjunglen.

Mad, politik, politikere, tøj, musik, bøger, magasiner, eksperter, dyr, tasker, film, filosoffer, elektronik, medier, tænkere, religioner og sko – Information elsker at forbruge. Vi er selvudnævnte eksperter i forbrug, og nu lader vi vores ekspertviden komme andre til gode. Hver uge vil vi her anbefale en håndfuld forbrugsgenstande, der betyder meget for os.

Seneste artikler

 • Vi anbefaler: Hold på solbrillerne

  4. april 2015
  Solen begynder at titte frem, og både for dit syns skyld (husk formaningerne fra formørkelsen) og dit look, er det nu, du skal finde solbrillen frem fra gemmerne. Hvis de da stadig er der. For ligesom andet småt sæsonudstyr har solbrillen en tendens til at forsvinde ubemærket. Og da brug-og-smid-væk-kulturen er yt, er her fem fremgangsmåder til at holde på brillerne sommeren over
 • Vi anbefaler: Fem måder at føde på

  28. marts 2015
  Foråret er traditionelt højtid for fødsler. Vi guider dig her igennem fem populære måder, du kan lade dit barn komme til verden på
 • Vi anbefaler: Verdens bedste værter

  20. marts 2015
  Hvad gør en god tv-vært god? I hvert fald en masse karisma og evnen til at kommunikere med seerne hjemme foran tv-skærmen. For nylig blev britiske Jeremy Clarkson suspenderet fra verdenssuccessen ’Top Gear’ på BBC. I den anledning præsenterer vi fem tv-værter, det aldrig er kedeligt at være i selskab med
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her