Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvordan får jeg ram på en mand?

7. december 2013

Birgit, pensionist, København

Fra jeres brevkasse i lørdags vil jeg rose jer for de to svar til spørgsmålet om den sure gamle mand. Jeg læser altid brevkassen og tænker så på et spørgsmål, jeg selv har.

Jeg gik på pension for et par år siden og fylder min dagligdag – foruden kørsel af børnebørn til tennis, håndbold etc., hvilket er en glæde at kunne – med alskens gøremål. Da jeg bor i København, er der mange tilbud, og da jeg samtidig læser meget – holder to aviser, køber andre af og til – føler jeg mig velorienteret. Jeg er heldigvis også så frisk, at jeg både går meget, cykler meget og i det hele taget har en dejlig dagligdag og stor glæde af min familie – og de af mig.

Men jeg kunne godt tænke mig at møde en mand, da jeg nu har været alene i fem år. Det skal selvfølgelig været en mand, der ligesom jeg er velorienteret, frisk og rørig. Og jeg har ikke lyst til diverse datingfora. Har I et godt forslag?

Svar I:

Svaret er højskoler. Det står sjældent i formålsparagrafferne, men højskolernes primære funktion er dating – alt det med åndsfrihed og folkeoplysning er behagelige biprodukter. Særligt nemt er det, når man er ung, men den intime højskolestemning kan også udnyttes af ældre. Og de mænd, som melder sig til et pensionistkursus på en højskole, må forventes at være af en vis kvalitet.

Som du sikkert selv har oplevet i andre sammenhænge, er der flere veloplyste ældre kvinder, som leder efter veloplyste ældre mænd, end omvendt. Derfor skal du finde nogle af de kurser, som typisk vil tiltrække mænd, og her må du nok gå lidt på kompromis med det faglige indhold. Glem de kurser med ’korsang’, ’litteratur’, ’kreativt værksted’, ’psykologi’, ’seniordans’, ’tro og anskuelse’ og ’mal dit liv’. De kurser vil have for skæv en kønsfordeling. I stedet skal du tage de mere konkrete. Den 5. februar 2014 f.eks. starter kurset »Foreningsledelse« på Rude Strand Seniorhøjskole. Eller hvad med »EDB 1 - kom godt i gang« på Nørgaards Højskole med start 26. januar? Her vil du også kunne sidde og grine sammen med sidemanden over, hvor dårlige I er til alt det med computere. Hvis du er god, så lader du bare, som om du ikke kan finde ud af det, og spørger en han om hjælp. Mænd elsker at hjælpe kvinder med det der edb.

Kristian Villesen

Svar II:

Tak for rosen til brevkassen. Du har i udgangspunktet den fordel, at du ikke er en sur gammel kvinde. Det lyder, som om en god mand vil være prikken over i’et i et aktivt og attraktivt liv.

Apropos prikken over i’et vil jeg anbefale, at du melder dig til nogle af de talrige arrangementer, Information afholder. Deltagerne er gennemgående velorienterede, aktive og engagerede. Og så er der mange på din alder.

Meld dig f.eks. til Informations Vandredag først på sommeren. Her er der er tid og anledning til at tale med mænd. Pauser i snakken også er fint. Sandsynligheden for, at de mænd, du møder, er både velorienterede og rørige, er høj. Det er muligt at ’screene’ ud fra både grundform og interesser, da der er ture med forskellige længder og temaer. Er du ude efter en, der kigger op på fuglene eller ned på planterne? Du kan også melde dig til mindfulness-turen, men på den møder du nok flest kvinder, og man skal helst være stille. Hvis du tager 42-kilometerturen, er mændene ikke bare velorienterede, men også veltrænede. Med formålet for øje er det sandsynligvis bedre at vælge en mindre strabadserende tur, så du også har kræfter til at mingle til den fælles grillmiddag i skoven, hvor alle mødes til sidst. Indstil dig på, at nogle af mændene går i Tevaer hele året og til fest. Hop på Vandredagen med raske fjed.

Hvis der ikke er bid, så prøv en anden organiseret PLU-sammenhæng (people like us). Jeg har hørt fra Ejvind Larsen, at 50- års studenterjubilæer er hotte.

Mette Davidsen-Nielsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu