Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi. Bror Bernild (1921 - 2013)

Som fotograf var Bror Bernild optaget af at indfange øjeblikke af stor skønhed. Men lige så afgørende blev det for ham at vise fattigdommen og den sociale nød i samfundet
Hjemme. Bror Bernild fotograferet hjemme i Danmark i 1992. Længe efter, han var gået på pension, fortsatte han og Nobbe med at rejse ud i verden. Og altid med fotoudstyret ved hånden.
14. december 2013

Når Bror Bernild som barn blev spurgt til sit navn, svarede han altid: »Døbt Bror.« Faren Holger Bernild, der var redaktør for Nordsjællands Venstreblad, havde givet ham navnet for at imponere en smuk, svensk dame i omgangskredsen. Da hun en dag blev præsenteret for den lille nydøbte, udbrød hun imidlertid: »Det var dog et frygteligt navn!« Det syntes Bror også selv.

Trods det mildt traumatiserende navn havde Bror en tryg og god opvækst i redaktørhjemmet i Hillerød. Som ung havde faren været medstifter af Det Radikale Venstre, og miljøet i barndomshjemmet var intellektuelt og kulturradikalt efter mellemkrigsårenes forskrifter.

Journalister, politikere og forfattere som Jeppe Aakjær og Henrik Pontoppidan hørte til gæsterne ved talrige middage i det festlige hjem. Brors gudfar hed Martin Andersen Nexø. Nok var Brors opvækst privilegeret, men den sociale bevidsthed og indignation var med i bagagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu