Læsetid: 12 min.

Kandidaten

Selv om der er længe til valget, er de store partier i fuld gang med den proces, der skal modne de mest lovende af de nye folketingskandidater til magten. Hos Socialdemokraterne er det en indsats, der prioriteres af partiets førende skikkelser. En af deres største satsninger er den tidligere DSU-formand Peter Hummelgaard
Peter Hummelgaard har været en af de socialdemokrater, som mest markant har kritiseret et salg af det statsejede energiselskab DONG. Det er ren ideologi overtaget fra den gamle regering, siger han

Peter Hummelgaard har været en af de socialdemokrater, som mest markant har kritiseret et salg af det statsejede energiselskab DONG. Det er ren ideologi overtaget fra den gamle regering, siger han

Per Morten Abrahamsen

25. januar 2014

På et af de sidste brune værtshuse på Nørrebro har folketingskandidat for Socialdemokraterne, Peter Hummelgaard, stillet sig op på en ølkasse, så forsamlingen kan se ham. Han klarer sig uden uden mikrofon, og den tidligere DSU-formand råber uden besvær de mange mennesker op. Et par af dem hæver en fadøl til hilsen. Det skvulper lidt, men sådan går det, når humøret er højt, og folk må stå klos op ad hinanden for at være der. De fleste har en badge med Socialdemokraternes karakteristiske A siddende på tøjet.

»Velkommen til,« siger Peter Hummelgaard, og den brogede forsamling på Café Viking klapper. De venter egentlig på aftenens hovedperson, Københavns overborgmester Frank Jensen, som skal tale om tryghed her i et af hovedstadens mest belastede kvarterer på det efterhånden legendariske Nørrebro-værtshus, hvor ’Mor Jane’ ene kvinde gik imod bandernes krav om beskyttelsespenge. Mor Jane skænker fadøl uden at se på hanen. Hurtigt tømmes fustagen, og den bliver skiftet med en råstyrke, der er en kuglestøder værdig. Stadig ingen overborgmester. Men det rører ikke forsamlingen, for den lytter intenst til Peter Hummelgaard.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Markus Hornum-Stenz
Markus Hornum-Stenz anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Klausen

Sit! Rul rundt! Tig! God dreng! Her er lidt magt til dig....

Anders Reinholdt, Lykke Johansen, Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Rune Petersen, Torben Selch og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Max Kim Tobiasen

»Generelt er de personer, der kommer fra ungdomspolitik, mere villige til at acceptere, at det handler om magt. Og mere villige til at opsøge magt.« Man kan sige, at mens mange unge mennesker er optaget af politik, har ungdomspolitikerne den klare fordel i forhold til moderpartiernes rekrutteringsprocesser, at de er bevidste om, at politik ikke kun er holdninger og overbevisning, men også en vej mod en karriere.

Det er nok i høj grad her problemet med politikerleden ligger.

Martin Madsen, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Lykke Johansen, Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Rasmus Knus, Rune Petersen, Niels Engelsted, Pia Nielsen, Vibeke Rasmussen, lars abildgaard, Michael Madsen, Lise Lotte Rahbek, Leif Højgaard, Karsten Aaen og Filo Butcher anbefalede denne kommentar

Endnu en DJØF'er i Socialdemokraternes partitop er vel det allersidste vi har brug for.

Lykke Johansen, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Men uanset hvad, så får S sandsynligvis brug for at mønstre alt de kan for at komme over spærregrænsen ved næste folketingsvalg.

Lykke Johansen, Kalle Nielsen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Lasse Glavind

»Folk, der har deres baggrund i DSU, har lært meget af ideologien. Vi har lært at tænke og arbejde politisk ret intensivt, og det gør, at man har et kæmpe forspring frem for sine kolleger, når man kommer ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe. "

»Han har gjort sig den ulejlighed at sætte sig ned og tænke igennem, hvad det er, han står for. I politik går det ikke uden at have en god strategi og en god politisk fornemmelse,« siger Henrik Sass Larsen, en af Hummelgaards nærmeste rådgivere.

Det er lidt spøjst, at de ovenstående citater af Henrik Sass-Larsen ikke gør journalisten mere nysgerrig på at spørge ind til de paradokser og modsætninger, der er i den nuværende S-gruppe og den politik, regeringen fører. Jeg er helt sikker på, at 'The DSU-connection' er meget afgørende i mange sammenhænge, men det indlysende spørgsmål som melder sig, når man har læst artiklen, er, om de nuværende ungdomspolitiske kravlegårde i partierne i virkeligheden er udtryk for en usund udvikling.

Anders Reinholdt, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Henrik Klausen, Niels Engelsted og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Helt enig, Lasse Glavind

Er det virkelig denne udvikling,
som ærlig talt minder mere om et brædtspil end om at udvikle et samfund til alle borgeres bedste,
vi, de repræsenterede vælgere, ønsker?

Det i artiklen beskrevne er systemkonserverende i voldsom grad.
Mon ikke vi har mere brug for mennesker, der vil andet og mere end konservere det bestående politiske system til egen fordel?

Torben Nielsen, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Rune Petersen, Grethe Preisler, Henrik Klausen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Henrik Klausen

Han skal nok rette ind. Hvis altså ikke hans retorik bare er for at blive valgt. Det er jo set før.

Anders Reinholdt, Rasmus Kongshøj og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Jeg gider bare ikke mere socialdemokrati ... jeg får kvalme .. minder om tømmermænd, og mange råd går på at rejse sig fra det træ man er faldet om ved.. suk.. bøvs ..

Torben Nielsen, Rasmus Kongshøj, Keld Sandkvist og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ej dværg bli'r kæmpe, skønt han har en Goiiath til oldefar.

Der er trængsel af unge løver på den politiske karrierestige for tiden.

Det er vist lige før, Socialdemokraterne må til at vælge sig 'et nyt folk' at mobilisere masserne i, hvis partiet skal have en fremtid med plads til, at alle dets ambitiøse tidligere DSU-formænd kan gøre karriere på Christiansborg.

Torben Nielsen, Tue Romanow, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek og Henrik Klausen anbefalede denne kommentar
Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Det er ikke længere siden, at jeg havde stor tiltro og store forhåbninger til Mette Frederiksen, end at jeg stadig kan huske det til advarsel for eventuelle nye håb.

Per Torbensen, Tue Romanow, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek, Jens Overgaard Bjerre og Kalle Nielsen anbefalede denne kommentar
Lasse Damgaard

Der er kun en vej frem.
Stoppe partiernes monopol på magten.

Det skal ikke være sådan, at bare fordi et parti har været repræsenteret i folketinget i en periode - så er de automatisk sikret genostilling - uden at få de fornødende underskrifter.
- En kandidat uden for partierne skal mellem 150 - 200 stillere i en valgkreds.

En kandidat for et parti skal bare have partiledelsens stempel.
- samtidig har vi partilister som folk kan sætte deres kryds ved. Det betyder vælgeren overgiver sin stemme til partiet at forvalte - du kan risikere partiet vælger at oveføre dit kryds til en kandidat der er total ukendt for vælgeren.
- Klart vægeren har et ansvar for at forstå hvad de vil sige at sætte sit kryds

Men de færreste forstår pariliste, sideordnet, opstilling og alt et med forholds tal kredsmandater og tillægsmandater - noget som Iøvrigt er indført i Grundloven og valgloven - så partierne kan fastholde deres monopol på magten.

Partierne skulle ikke ave lov tilt stille op - kun kandidater - at tilhøre et parti må være en privat sag - måske en offentlig sag - men dog ikke noget der kan berettige til at man får en politisk sær ydelse - når det handler om kunne sidde i den lovgivende forsamling.

Og ikke mindst mangler vi et folke veto - vælgernes mulighed for at kræve folketings valg hvis vælgerne mistilliden til folketinget eller borgerne gerne vil have folketinget til at afholde en folkeafstemning.

Grundloven trænger til e forårs opfrisker

Torben Nielsen, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Rune Petersen, Helge Rasmussen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Poul Borup-Andersen

Hvorfor denne evige frase:
"han havde fra sin egen familie, hvor begge forældre i en alder af 50 var nedslidte efter mange års hårdt fysisk arbejde i lufthavnen". (Hvad med bønderne og arbejderne i gamle dage?). Motion er sundt.
NORMALT kan arbejde hårdt, og det`at dyrke hård sport et liv lang være sygdommes værste fjende. Oven i købet er fysisk aktivitet rigtig sundt.
Hvis ikke ens kropslige habitus er normal, men f.eks. langt under middel, vil jeg respektere dette, MEN almindeligt dagens arbejde skal da ikke have skyld. Synd at Peters forældre er svage!

Selv med Mette Frederiksens skræk-eksempel in mente, har jeg stor tillid til den unge Hummelgård.

Han fremstår redelig og ordentlig med klare holdninger, ligner og lyder som en "rigtig" socialdemokrat af den rette støbning.

Han får sin tid, når Helle er taget til EU og Corydon er gået hjem til Venstre.
Hvor Mette Frederiksen ender, er der vel ingen, der gider at bekymre sig om.

Knud Chr. Pedersen

Nye unge medlemmer af Socialdemokraterne skal søge at genrejse partiets historiske mission, at der er ingen over eller ved siden af men kun under Socialdemokraterne. Vi alene ved, hvad der er godt for Danmark. Og det er ikke godt for Danmark, at overførselsindkomsterne har en vis størrelse. De er blevet sat ned over en kam i det største nedskæringsfelttog i Danmarks historien, mens der er skattelettelse til personen med i forvejen høje lønninger. Og når det nu er nationen, der er endemålet, er det jo naturligt, at de nye unge vil samarbejde med nationalisterne i DF. Så meget for de unges visioner. I hvert fald Hummelgaards og Tesfays. De kan jo så passende agere sognerødder fra 1920erne, som havde til opgave at uddele fattighjælp eller helt at undlade det.

Torben Nielsen

Danmark er en bananrepublik!

Fordi:

Danmark har ikke engang en forfatning!

Danmark har i stedet en moderniseret håndfæstning mellem enevældig kongemagt og det bourgeoisie, der ejer produktionsapparatet og midlerne. Man kalder den grundloven.

Danmarks middel- og underklasse har intet, at skulle have sagt.
Eliten tjener magten og har kun interesse i at rage til sig. Ingen går mod strømmen.

De der ikke er elite er pøbel, der blot skal styres!

Kan I snart forstå det?

Regimen puto caderent!

Martin Madsen

Det eneste han når at blive 'klar' til, er at smide den røde fane ned på kisten, når socialdemokraterne snart bliver begravet på historiens kirkegård (eller losseplads)