Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Henrik Møller-Sørensen

For filmproducent Henrik Møller-Sørensen (bl.a. ’Far til fire’-filmene) kan læsningen af en bog ende i et cirkustelt på en regnvåd strand
15. februar 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Mænd der hader kvinder. Normalt gider jeg ikke krimier, jeg synes der er rigeligt med spænding i hverdagen. Bogen fandt jeg i Lis Sørensens bibliotek, da vi lånte hendes hus på Mallorca sidste sommer. Jeg havde set filmen, og da jeg havde god tid, gik jeg i gang med bogen. Vildt som den kom ind under figurerne og lagde til i forhold til filmen.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Den Store Badedag af Palle Fischer. Det var den første bog, jeg filmatiserede, og det var en helt vild oplevelse. Vi kunne først starte optagelserne i september, og da det meste af filmen foregår ved vandet, havde vi selvsagt store problemer med at holde folk varme undervejs. Vi havde bestilt nogle store cirkustelte, der også blev brug for, da det sidst i september gav sig til at regne. Så åbnede vi siderne på teltet og havde hele stranden som baggrund, mens vi optog scenen under teltdugen. Når instruktøren råbte tak, hørte man kun lyden af regnen, der silede ned. Den lyd fjernede vi i efterarbejdet, og alt var sommer i den færdige film.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu