Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Henrik Møller-Sørensen

For filmproducent Henrik Møller-Sørensen (bl.a. ’Far til fire’-filmene) kan læsningen af en bog ende i et cirkustelt på en regnvåd strand
15. februar 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Mænd der hader kvinder. Normalt gider jeg ikke krimier, jeg synes der er rigeligt med spænding i hverdagen. Bogen fandt jeg i Lis Sørensens bibliotek, da vi lånte hendes hus på Mallorca sidste sommer. Jeg havde set filmen, og da jeg havde god tid, gik jeg i gang med bogen. Vildt som den kom ind under figurerne og lagde til i forhold til filmen.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Den Store Badedag af Palle Fischer. Det var den første bog, jeg filmatiserede, og det var en helt vild oplevelse. Vi kunne først starte optagelserne i september, og da det meste af filmen foregår ved vandet, havde vi selvsagt store problemer med at holde folk varme undervejs. Vi havde bestilt nogle store cirkustelte, der også blev brug for, da det sidst i september gav sig til at regne. Så åbnede vi siderne på teltet og havde hele stranden som baggrund, mens vi optog scenen under teltdugen. Når instruktøren råbte tak, hørte man kun lyden af regnen, der silede ned. Den lyd fjernede vi i efterarbejdet, og alt var sommer i den færdige film.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Hvis bogen ikke er god, gider jeg ikke læse den færdig. Det er nok en vane jeg har fået, fordi man som filmproducent får så sindssygt mange dårlige manuskripter tilsendt. Jeg kan berolige både Monggaard og hans læsere med, at sådanne historier heller aldrig er blevet til film. Men jeg har været nødt til at læse dem hver eneste gang. Det kunne jo være en undtagelse.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser næsten altid med henblik på, om bogen kunne egne sig til filmatisering. Det sker ofte allerede, mens bogen er under redigering – og igen med filmmanuskriptet i rigtig mange versioner, indtil den sidder i skabet.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser på alle tider. Både når jeg kan trække mig tilbage på mit kontor og få fred og ro, men ellers mest om aftenen, når der er ro i hjemmet, og familien er gået i seng. Jeg kan huske, at jeg fik tilsendt Gitte Løkkegaards MGP Missionen, mens jeg var ude at sejle i vores båd og læste den på turen. Nu er filmen til Berlinale, hvor den er i konkurrence om Krystalbjørnen.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu