Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Henrik Qvortrup

Tv-vært og politisk kommentator, Henrik Qvortrup, læser både flygtigt og trofast, men som oftest ved aftentide
1. marts 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Biblen, fordi den – hvad enten man køber trospakken eller ej – er grundlaget for den danske kultur. Emma Gad er skammeligt underkendt og latterliggjort, men dybest set er det en bog, der handler om at tage hensyn til andre og ikke kun sig selv. Mere af det.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Dostojevskij, Forbrydelse og Straf. Min klart største litterære oplevelse – jeg blev suget ind i den bog, og det gjorde et eller andet ved mig at læse den her suveræne beskrivelse af, hvordan alle mennesker har noget godt og noget ondt i sig.«

»Jeg havde egentlig troet at Dostojevskij var for tung, men da jeg læste den for fire-fem år siden i en ny oversættelse, så fandt jeg ud af, at sproget er lige ud af landevejen. Så selv om det ikke er en bog man læser på en aften, er det på en måde en meget lettilgængelig bog.«

»Jeg kan huske, at jeg over en periode på halvanden måneds tid læste den hver aften før jeg skulle i seng, og det var en meget fin oplevelse.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu