Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi. Ole Engberg (1922 - 2014)

Ole Engberg tilhørte som aktiv modstandsmand den generation, der blev formet af den tyske besættelse. For ham var handlekraft en nødvendighed, ikke en bedrift. Og han var konsekvent i både ord og handling
Kærlighed. Som 90-årig kunne Ole Engberg og hans hustru Ellen fejre deres krondiamant-bryllup i 2012. Privatfoto

Kærlighed. Som 90-årig kunne Ole Engberg og hans hustru Ellen fejre deres krondiamant-bryllup i 2012. Privatfoto

1. marts 2014

Kassen med identitetskort er fyldt med forskellige navne, professioner og fødselsdatoer. Men ansigtet er det samme. Kønne træk, blondt hår og blå øjne. Sådan så Ole Engberg ud under krigen. Det meste af tiden lød han navnet Bruhn og arbejdede som kørelærer.

For Ole Engberg var modstandsmand og deltog i en lang række aktioner mod tyskerne. I fire år satte han livet på spil for sit land og de mennesker, han samarbejdede med, men da krigen sluttede, lagde han låg på fortiden. De farefulde operationer i modstandsbevægelsen blev skiftet ud med en hektisk karriere som it-udvikler hos en af 1960’ernes mest lovende virksomheder. Ole Engberg arbejdede sig gennem livet og ud af krigens skygge, lige indtil han døde den 14. februar, 91 år gammel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Bøge
Peter Bøge anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu