Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Gudrun Hasle

For den ordblinde billedkunstner Gudrun Hasle kan oplæseren både ødelægge og redde en lydbog
15. marts 2014

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg har læst så mange fabelagtige bøger, at det er svært at vælge. Derfor må jeg være fræk eller doven og sige min morfar, Thorkild Hansens, trilogi om slavehandel: Slavernes kyst, Slavernes skibe og Slavernes øer. Det er en vigtig historie at huske, at en væsentlig del af København er bygget på penge tjent på slaveri. Samtidigt er det en veldrejet historie og en sproglig fornøjelse. For et par år siden fik jeg Jonathan Lethems Ensomhedens fæstning, og det var en fantastisk bog.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Snitsår af Shelley Stoehr. Det er en forfærdelig teenageroman, som jeg fik læst højt på efterskolen. Den handler om en ung pige med sorte pigge i håret, der skar i sig selv. Jeg havde også sorte pigge i håret og skar i mig selv. Den ramte fuldstændig plet. Jeg kan huske, at jeg lå bag en sofa og kradsede mig selv, til der kom et sår. Senere har jeg fotograferet bogens sider og udstillet dem som et værk på Museet for Samtidskunst.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu